返回列表 發帖
算答得好嫁啦
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-26 23:42

仲圓過楊千嬅
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

今年真係冇意欲入場睇,星又唔係多,DJ tag一年hea過一年
可能上年hea到今年30周年大搞.......啦

一見 ...
hehehaha 發表於 2017-3-29 15:35

C3PO至尊 正
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

其實上年個十大已經夠曬痴線
nicholashin 發表於 2017-3-29 18:21

尤其是第十位

我可唔可以解讀成:
自己支持歌手冇奬咁話唔好睇
相反有奬咪話好睇 ...
hehehaha 發表於 2017-3-29 18:23

但好似都冇乜祖粉讚好睇

我又唔會太過針對
至少呢幾年個SHOW都睇到悶係真
艾石仔 發表於 2017-3-29 18:51

咪就係
以show論show
05年雖然造馬比容祖兒
但個show係唔錯 (雖然唔算超好睇)
14年夠楊千嬅女金
但個show一樣好睇, 當然如果謝安琪女金會更爆

其實我都唔明搞左咁年製作水準都咁參次
2011比Do姐串啲燈太暗好似舞台劇燈
2012音響災難
2016rundown炒車 ...
hehehaha 發表於 2017-3-29 18:55

16年d tag hea到...

其實我睇完個分獎禮已經冇記憶 點解你地咁好野
HOTMAN 發表於 2017-3-29 19:08

因為對佢太在乎 只想903不會枯

愛之深,責G切
睇住香港樂壇甚至頒獎禮咁
真係好難唔怪人走哂去聽外國音樂 ...
hehehaha 發表於 2017-3-29 19:12

呢個樂壇好多腐敗
幾間華資都黑暗醜惡, 又勾結傳媒, 核突野做齊
國際公司雖然都好多嘔心高層, 但可能制度使然(加上d黑暗既華人高層好多走左), 冇咁嘔心, 同埋真係傾向音樂多d囉

如果有一日我推介外國歌就好笑鳥
艾石仔 發表於 2017-3-29 19:14

我覺得豁達推介係專業過專業推介 (幾年前, 而家冇留意)

其實why not?
衰野個個大聲鬧
咁好野咪更加要大大聲推介比人
hehehaha 發表於 2017-3-29 19:16

J-POP係好野定衰野

do 姐年年都講唔夠燈 我估16年僧好d, 因為有電視live 不過就輪到個台出事 ...
kevinlai1621 發表於 2017-3-29 19:23

唔記得08定09年個台係一間屋 幾有心思

老老實實
鄧小巧隻EP都好聽過Jpop
hehehaha 發表於 2017-3-29 19:26

鄧小巧冇全隻聽
J-POP都係因為有side track有期望先聽

例如失語者
bagfgfcde 發表於 2017-3-29 19:27

例如Jump up 9492

我成日覺得,如果Jpop係咁,我比較開心:
Intro
黃昏點唱基
天然呆
Gonna get high
我好得閒
(純音樂)
飄 ...
hehehaha 發表於 2017-3-29 19:31

我開頭都好唔鍾意新貴同無人知道雙子座
覺得破壞氣氛
但聽耐左覺得幾好, 係隻碟唔錯既緩衝

同埋黃昏點唱機真係幾好聽

希望其他男歌手快啲發力
唔想俾周柏豪男金。。。
bagfgfcde 發表於 2017-4-17 19:23

譚詠麟已出碟