返回列表 發帖
都無乜人入呢個post啦
驚鬼咩
hehehaha 發表於 2017-6-3 14:52

小確幸 訴苦區 音樂廳 係cool chat 3大台柱
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

d 參賽者一個星期廢過一個星期
kwanie 發表於 2017-6-7 13:44

都玩左6個月有心嘅出心黎都唔出奇

到底點解橙咇咇可以一個鍾播到咁多首歌
艾石仔 發表於 2017-6-10 11:31

唔夠上星期17首咁多

見到咁多j 你應該好開心
nicholashin 發表於 2017-6-10 11:39

好彩今朝唔係我mark, 唔係一早就咁多首j真係mark到訓著

咁佢播兒歌都OK既
好過細SO係咁eeeeeeeeeeeee e到完場
艾石仔 發表於 2017-6-10 11:48

呢d播歌放題先題先係好醒晨

今天的你不是昨天的你
明天的我亦不是今天的我
nicholashin 發表於 2017-6-18 21:45

我以為你問薛薛去左邊

我中學同學like左周二珂 好想unfriend佢
nicholashin 發表於 2017-6-24 07:55

咁你個仔點算

調教下佢
nicholashin 發表於 2017-6-24 08:35

點調

佢到時就會知
nicholashin 發表於 2017-6-24 08:41

期待你點教仔

成班人都bully美煎
和每天講再見咁好聽又話悶
Come With Me成首歌重覆左個oh字73 ...
JasOh103 發表於 2017-6-26 01:07

但係講真和每天講再見cd版真係無live咁好聽

睇過live片後真係有好高expectation

況且隻歌仲要無空姐咁好loop

Kary新歌未聽到, 暫時就不作評論

其實我發覺大家都好愛煎心切
所以對佢既作品好有期望 想佢有突破
明明最正既佢係爆發力十 ...
JasOh103 發表於 2017-6-26 17:01

咁係嘛, 有實力歌手俾公司搞到兩頭唔到岸

去囉
你大把錢啦
616.1314 發表於 2017-7-2 22:13

咪係, 而家D飛咁貴

見到梁文禮 post ivan同佢合照既結婚相
艾石仔 發表於 2017-7-2 20:21

原來佢做Mc

;page=1&extra=

人名有Miss Fiona 動物名有點水蜻蜓 但植物名仲未有
nicholashin 發表於 2017-7-4 12:02

告別我算唔算

叱咤至尊大碟魔咒

2008 叱咤樂壇至尊唱片大獎得主謝安琪 - Binary (2009即刻比人搞到得返個十大女銀)

20 ...
hehehaha 發表於 2017-7-6 21:54

2016會唔會成真都係未知知數, 到左9月兩plug都即回本

蛋記根本今年可以一個奬都唔幫佢爭
然後送禮直接男金、至尊歌、至尊碟
Sherman或者立立拎隻十大捧下班細既 ...
hehehaha 發表於 2017-7-6 23:23

蛋記係識諗就唔會而家等到而家先放手

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]
bagfgfcde 發表於 2017-7-9 00:13

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]

chi ma gun
bagfgfcde 發表於 2017-7-9 08:23

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

係咪要黎探你
nicholashin 發表於 2017-7-9 11:35

你唔係記者, 點招待你

而家開tvb or 有線就得

不過都唔會見到我

其實今年樂壇都幾悶
暫時得八首歌想俾十二大 往年呢個時候已經爆爆地
...
bagfgfcde 發表於 2017-7-16 14:22

其實可能只係你一早留曬位 點都會有d歌臨尾先爆出
   同埋話說今年我都好平均, even各單位3甲, 可能今年無特別死谷爛谷一個

落到水浸咁款 踩咗落個大水氹短褲都濕咗……
nicholashin 發表於 2017-7-17 16:45

你去左泳池?

係咪個天終於等到janice出碟所以係咁落雨,
出啦而家出碟, 停雨好未
艾石仔 發表於 2017-7-18 18:23

新一代雨神
反而上一代今年黑雨紅雨都唔出

唔想再比人話瘦.....................
dongbb2332 發表於 2017-7-19 10:18

有幾多人可以好似你咁瘦先

你咁諗就無野

NH>>>我
bagfgfcde 發表於 2017-7-25 22:25

有其母必有其子

**** 本內容被作者隱藏 ****

同埋好熱 但約左人打乒乓波
好想甩底
bagfgfcde 發表於 2017-7-29 14:26

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

打乒乓球都係室內啫

唔想出門口
bagfgfcde 發表於 2017-7-29 14:46

去玩唔好咩

小宇出不好過既MV都唔出原來的你既MV{: ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-31 17:40

本帖隱藏的內容需要積分高於 8000 才可瀏覽

《朋友以上》份歌詞會唔會太萬能key

暗戀人就「明明喜歡你 為何竟退避」
友達以上戀人未滿就「良朋是否都 ...
nicholashin 發表於 2017-7-31 14:32

hehehaha 發表於 2017-8-1 17:09

本帖隱藏的內容需要積分高於 1 才可瀏覽

係咪呀睇過
dongbb2332 發表於 2017-8-1 21:07

我都想知

我都好肥
bagfgfcde 發表於 2017-8-1 21:12

派膠

有無人知彌敦道咩事

西洋菜街,快富街交界TA
Kfmusic 發表於 2017-8-2 18:50

幾點嘅事搞到我坐一個站就要落車

1820已經開始
Kfmusic 發表於 2017-8-2 18:52

遲架車黎少少, 最衰上唔到早一班車

落地底啦
Kfmusic 發表於 2017-8-2 18:55

就係見到3條線都企係到唔郁

已經落左

出一首咁既歌應該一早預左0分!
有分已經is bonus喲
bagfgfcde 發表於 2017-8-6 10:08

明明首唱個個仲讚

邊有咁快後悔
呢首要老人家先有共鳴
JasOh103 發表於 2017-8-6 10:29

其實live個次都仲好地地

係cd version好扣分...

今日買左半盆雞蛋返屋企
點知唔小心跌左落地
有3隻EEG陣亡
John 發表於 2017-8-7 22:16

爆蛋

黎緊個Sem 星期一可能上09-20
Kfmusic 發表於 2017-8-8 22:03

祝你好運

nicholashin 發表於 2017-8-11 15:02

本帖隱藏的內容需要積分高於 1234 才可瀏覽

女子組合Robynn & Kendy和黎曉陽(Michael)舉行音樂會,三人為今次音樂會事前專登相約出來見面,研究想演唱的歌曲,都有大家想唱和不想唱的歌,不過到正式坐埋開會歌曲Rundown又有另一個選擇,Robynn謂:「我哋發現原來我哋嗰一首《 無敵》,同Michael首《大步走》歌詞原來都好夾,可以形容為姊妹歌。」姊妹歌莫非Michael係「she she」?Michael笑言:「我都想加入佢哋,平時喺網上佢哋好靚,都好想參與埋。」網上靚即係真人唔靚?R & K即笑言叫Michael小心回答,Michael即謂:「梗靚啦。」

而家d娛記咁差

我去左九龍灣賣
Yan 發表於 2017-8-30 13:57

平日都要去賣旗真係辛苦曬

其實我覺得好sad
近年ocamp campfire廣東歌徹底淪陷
d人好鍾意跳對面的女孩看過來同戀愛ing

其實跳雙雙都 ...