返回列表 發帖
其實點解人只係執著昨天、今天、明天嘅概念 但好少深究後天、前天?
nicholashin 發表於 2017-3-29 02:44

因為後天(The day after tomorrow)即係明日之後(The day after tomorrow)
所以後天同明日既概念重疊
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實點解人只係執著昨天、今天、明天嘅概念 但好少深究後天、前天?
nicholashin 發表於 2017-3-29 02:44

不如探討六天
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好多講父母愛既野都係假架
kwanie 發表於 2017-3-29 02:44

千千隻親呢
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

6個男主角各有特色
John 發表於 2017-3-29 02:43

嫩口吳唱k
我們的總和

因為後天(The day after tomorrow)即係明日之後(The day after tomorrow)
所以後天同明日既概念重疊{:1_ ...
John 發表於 29/3/2017 02:45
咁有生一天 終於我們 同 近在千里呢 ?

所以後天同明日既概念重疊{:1_ ...
John 發表於 2017-3-29 02:45
但明天都可以係後天嘅昨天

千千隻親呢
John 發表於 2017-3-29 02:45

其實傳說好假 聽到想嘔
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

千千隻親呢
John 發表於 29/3/2017 02:45
十大

嫩口吳唱k
Wonders 發表於 2017-3-29 02:45

繼續支持Keyboard Fung

好多講父母愛既野都係假架
kwanie 發表於 2017-3-29 02:44
呢篇好似特別假

但明天都可以係後天嘅昨天
nicholashin 發表於 29/3/2017 02:45
如未來前路會有幾多條

kwanie 發表於 2017-3-29 02:45

囂呢???

6個男主角各有特色
John 發表於 2017-3-29 02:43

得馬國明無本事返大陸拍劇

其實傳說好假 聽到想嘔
HOTMAN 發表於 29/3/2017 02:45
戲曲與文字~

其實傳說好 聽到想嘔
HOTMAN 發表於 2017-3-29 02:45

支持 愛嬅亦愛笑

繼續支持Keyboard Fung
John 發表於 2017-3-29 02:46

Kayboerd Fung好耐冇見過佢
我們的總和

呢篇好似特別假
nicholashin 發表於 2017-3-29 02:46

點假法 我唔覺既

kwanie 發表於 2017-3-29 02:45
其實千里都叫近 咁乜嘢叫做遠?

戲曲與文字~
kwanie 發表於 2017-3-29 02:47

HAHAHAHA~

但如果討論話題無重複 點解要無端端lock post?
nicholashin 發表於 2017-3-29 02:28

正正貼圖區本身大部份既POST其實都可以係其他區都發表
但接龍POST就一定要開個新POST出黎先得
再加上你個數據問題 將大量放埋一齊既貼圖咪爆數據
分番散D圖咪唔會一次過開曬出泥咁咪唔會爆數據

十大
kwanie 發表於 2017-3-29 02:46

千千歷年十大
07 第九位 水月鏡花
08 -
09 -
10 第九位 斗零踭
11 第一位 火鳥
12 -
13 -
14 第四位 好不容易遇見愛
15 第三位 最好的債
16 第七位 剛剛好

支持 愛嬅亦愛笑
John 發表於 2017-3-29 02:47

聾粉1號

Kayboerd Fung好耐冇見過佢
Wonders 發表於 2017-3-29 02:47

老左冇以前咁正

正正貽圖區本身大部份既POST其實都可以係其他區都發表
再加上你個 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 02:48

好多灌水post

其實我支持將d post重整做by topic多過咁樣XX區、XX區
好小圈子feel
發洩區之類留兩三個已經夠

老左冇以前咁正
John 發表於 2017-3-29 02:49

歲月不饒人 唉
我們的總和

正正貽圖區本身大部份既POST其實都可以係其他區都發表
再加上你個 ...
點解圖海冊嘅相可以放喺其他post

歲月不饒人 唉
Wonders 發表於 2017-3-29 02:50

佢個姣樣真係

好多灌水post

其實我支持將d post重整做by topic多過咁樣XX區、XX區
好小圈子feel
發洩區之類留 ...
John 發表於 2017-3-29 02:50

不嬲都小圈子 好似係

佢個姣樣真係
John 發表於 2017-3-29 02:50

係咪電到你心跳在卜卜卜
我們的總和

再加上你個 ...

因為一個人嘅數據問題?
我們的總和

不嬲都小圈子 好似係
HOTMAN 發表於 2017-3-29 02:51

這是不理想的
by topic(例如「XXX母親病逝、狂徒製XX網上辱阿X」)起碼其他人會禁入去個post睇下

係咪電到你心跳在卜卜卜
Wonders 發表於 2017-3-29 02:51

勁過游蕙禎

這是不理想的
by topic(例如「XXX母親病逝、狂徒製XX網上辱阿X」)起碼其他人會禁入去個post睇下 ...
John 發表於 2017-3-29 02:53
其實topic多無問題 但每個topic嘅討論focus要清晰 如果好generic嘅話其實根本就係chat post

這是不理想的
by topic(例如「XXX母親病逝、狂徒製XX網上辱阿X」)起碼其他人會禁入去個post睇下 ...
John 發表於 2017-3-29 02:53

嗯 每個POST有番個主題比大家容易D討論
並唔係好似依家咁冇主題純吹水
LOCK冇主題既圖海冊開個新既接龍主題出黎亦係同一個意思

LOCK冇主題既圖海冊開個新既接龍主 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 03:00
接龍其實都無乜topic可言

LOCK冇主題既圖海冊開個新既接龍主 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 03:00

我覺得自由開post已經好好多
如果有過火野咪鎖post
好過一大咋topic差唔多既post長期係第一版

接龍其實都無乜topic可言
nicholashin 發表於 2017-3-29 03:02

生日節慶祝賀區

因為一個人嘅數據問題?
Wonders 發表於 2017-3-29 02:52

我用電話上個陣都一定唔會click入圖區

再加上你個 ...

但係貼圖區明明可以有抽水成份

咁我個d點放係接龍, 無文字表情又唔一定get到, caption都無得加

其實我覺得caption都為張圖加分
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Diff. - Gin Lee

我都覺得太多chat post
希望改為唔使審核 可以開多d有趣post 取代XX區
John 發表於 2017-3-29 02:19

明明好耐都無新區, 唔明點解突然會有咁多

明明好耐都無新區, 唔明點解突然會有咁多
kevinlai1621 發表於 29/3/2017 08:41
真係好似多左少少咁 -.-

真係好似多左少少咁 -.-
kwanie 發表於 2017-3-29 08:46

明明版主把關不力 而家又要搵人黎祭旗

點解重未批我個post?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

手機玩唔到圖片接龍唷

手機玩唔到圖片接龍唷
stopzi 發表於 2017-3-29 11:52

點解

明明版主把關不力 而家又要搵人黎祭旗
kevinlai1621 發表於 2017-3-29 08:50

見係3月鬆手D 比大家多幾個POST吹下水髮下力姐:D

嬲呀!

屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 12:27

我個po批得未?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我個po批得未?
matthew1990 發表於 2017-3-29 12:56

仲考慮緊
你個case就仲諗緊飲食區同埋你個新post既去留
過埋三月先一次過大汁

屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 12:27

咁咪唔高質lol