返回列表 發帖
想開投票po
bagfgfcde 發表於 2017-8-7 19:01

開呀

開呀
Kfmusic 發表於 2017-8-7 19:07

都冇得開

都冇得開
bagfgfcde 發表於 2017-8-7 19:08

講左個問題先

講左個問題先
Kfmusic 發表於 2017-8-7 19:10

最喜愛說到愛邊句歌詞?
1. 世界收起了笑容似乎想提醒我些什麼
2. 電視喃喃自語著為什麼我卻變得沉默
3. 永遠都追不上那些人那事物消逝的速度
4. 說到愛 如果你感覺到寂寞
5. Let’s sing it out of love
6. 有多久時間忘了去擁抱身邊愛的朋友
7. 懷疑幸福的存在那瞬間其實早就擁有
8. 多盼望有一段旅程拜訪每張熟悉的笑容
9. 說到愛 就算是還似懂非懂
10. subaba
11. lubaba
12. dududu
13. 眼前飛過的蝴蝶也許是誰在想念著我
14. 那句我愛你雖然難開口我想現在就說
15. 生命太多遺憾每一分每一秒我都會緊握
16. 說到愛 當你需要我陪著你

最喜愛說到愛邊句歌詞?
3. ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-7 19:17

全選
Happy and Blessed.

最喜愛說到愛邊句歌詞?
3. ...

10-12

全選
jose 發表於 2017-8-7 19:24

其實 3 7 8 13 14 15 16 都好正

最喜愛說到愛邊句歌詞?
3. ...

不了
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

最喜愛說到愛邊句歌詞?
3. ...

首歌俾某會員吹奏到得一分bye

不了
John 發表於 2017-8-7 20:08

雖然份詞冇就有就有咁出色,,, 不過都好正WOR**

最喜愛說到愛邊句歌詞?
3. ...

10 11 12

今日買左半盆雞蛋返屋企
點知唔小心跌左落地
有3隻EEG陣亡
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

雖然份詞冇就有就有咁出色,,, 不過都好正WOR**
bagfgfcde 發表於 2017-8-7 20:11

其實就有就有好正

今日買左半盆雞蛋返屋企
點知唔小心跌左落地
有3隻EEG陣亡
John 發表於 2017-8-7 22:16

爆蛋
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

爆蛋
kevinlai1621 發表於 2017-8-7 22:17

爛到想撈都撈唔返
有兩隻裂左 可以盡快煮左佢就算
其他無事 但比d杰撻撻透明液體污染左 抹完仲要拖地

好懶寫tag
其實係唔識寫
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

我super 話rubbereband 夥伙唔夠正能量
係咪應該出人人常歡笑不要眼淚掉
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

好懶寫tag
其實係唔識寫
JasOh103 發表於 2017-8-7 22:38

唔寫

好懶寫tag
其實係唔識寫
JasOh103 發表於 2017-8-7 22:38
你直接寫「林奕匡 有淚多好」就ok

校腸幾時發多次功整死李小姐呀
Happy and Blessed.

jose 發表於 2017-8-7 23:20

最毒婦人心
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

其實就有就有好正
John 發表於 2017-8-7 22:16

我覺得就有就有易引起我共鳴。。

jose 發表於 2017-8-7 23:20

歌手:譚詠麟 / Gin Lee
唱片名稱:Love from the early 90s
推出日期:2018/100/99
唱片類型:CD+DVD / LP / SACD / AVCD / BLURAY / MP3

TrackList:
CD  
1. Anything Goes
2. 美中不足
3. 教我如何不愛他
4. 無人之境
5. 左鄰右李2018
6. 唱一首好歌
7. 小風波
8. 天變地變情不變
9. 3am
10. 雙雙
11. Come with Me feat.Alex Fung

附加資料:
上世紀的父女愛才算真愛
經得起時間洗煉 爐火純 . 情
重點推介:無人之境、美中不足、左鄰右李2018
首批 10000張限量德國印製、靚聲之選 (Made In Germany)
監製: Alan Tam / Hi-End Audio Consultant: HiFi Duck

歌手:譚詠麟 / Gin Lee
唱片名稱:Love from the early 90s
推出日期:2018/100/99
唱片類型:CD+DVD / L ...
hehehaha 發表於 2017-8-8 00:01

型人道呢?

其實都想聽GIN 唱美中不足喎lol

型人道呢?
ed8671ed 發表於 2017-8-8 00:06

譚詠麟 / Gin Lee 2ndEdition
CD + Bonus CD Single

Love from the early 90s 專輯第二版,是一套特別企劃出版的限量珍藏產品

8月1日限量發行

內容包括一張大碟(內容升級),及一張收錄兩首全新錄音製作的CD Single,
一套兩張CD獨立裝潢,為樂迷帶來雙重享受。

CD
曲目一樣

Bonus CD
1. 維園中李唱詠 Alan & Gin Gin
2. 型人道 Gin Lee Feat. Alan Tam

Source: heha music

喂d 節目無人要架喎星期一真係

喂d 節目無人要架喎星期一真係
kwanie 發表於 2017-8-8 00:30

個個都上CM, 唔通個個都聽903咩

爛到想撈都撈唔返
有兩隻裂左 可以盡快煮左佢就算
其他無事 但比d杰撻撻透明液體污染左 抹完仲 ...
John 發表於 2017-8-7 22:19

Eason 1隻加你自己 2隻

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

黎緊個Sem 星期一可能上09-20

Kfmusic 發表於 2017-8-8 22:03

上完會冇左大半條人命...
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

上完會冇左大半條人命...
dongbb2332 發表於 2017-8-8 22:03

9-11,12-2 ,4-5 ,6-8

是日金句
我以前係處女呀 而家唔係吖嘛

egg channel 咁多老容side cut
就係冇我的驕傲
week20

99:% 歌手唔識點呼吸
少於五個歌手高音啱佢口味
求香港女歌手數目

是日金句
ed8671ed 發表於 2017-8-8 22:24

呢位男神係咪有故聽
我們的總和

Kfmusic 發表於 2017-8-8 22:03

祝你好運
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

呢位男神係咪有故聽
Wonders 發表於 2017-8-8 22:37

係一位$450嘅家禽

係一位$450嘅家禽
Kfmusic 發表於 2017-8-8 22:53

Google完 明哂
我們的總和

9-11,12-2 ,4-5 ,6-8
Kfmusic 發表於 2017-8-8 22:05
試過星期五8個鐘 最尾嗰堂漫長到

呢位男神係咪有故聽
Wonders 發表於 2017-8-8 22:37

少年 你諗多咗啦

是日金句
ed8671ed 發表於 2017-8-8 22:24

SO JENG RIGHT!!!
sot sot地既

如天註定我們 走到盡頭
用力撞壞那天門 親手自救

問到她幾時會出番來唱歌?她笑言:「我依家仲係好肥,唱咩歌呀,同埋同以前好唔同,依家生活他條啲,以前日日keep住工作狀態,同依家心態好唔同,好享受依家生活。」

lazy pig

仲暗寸欣宜同小巧唔應該唱歌
nicknicknick 發表於 2017-8-9 17:52

Kesha Rihanna Adele Bye
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

退出樂壇!Kay專心湊女:我咁肥仲唱咩歌

產後很少露面的謝安琪(Kay)出席好友蕭潤邦(Oscar)的銅鑼灣生煎包店開張,見她仍有些面圓圓。受訪時她表示有入股支持Oscar:「大埔店同銅鑼灣店都有份,其實我同Oscar新人嗰陣已經識,我第一次出騷佢又嚟睇,好支持我,唔知佢嗰陣係咪已經睇中我,佢成日鼓勵我,我攞奬佢又會喊,今次同佢做生意係因為我想學嘢,我都想有自己生意,依家向佢學師先。」

40歲的她亦表示之前都有一齊為大埔店睇舖位,又笑言大埔店門口師傅很像韓國天團Big Bang隊長G-Dragon:「所以好受街坊歡迎,但呢招喺銅鑼灣未必咁work,因為銅鑼灣啲人潮啲。」問到入股幾多?她謂:「唔好講,有好多股東。(老公有冇份?)我哋冇計啦。」

問到她想做甚麼生意?她說:「想做生活館嘅嘢,做啲有機清潔劑、環保布袋等,但呢啲好難營運,所以依家加入學師先。(想幾時自己做到生意?)十年內。(咁耐?)要搜集資料嘛。」問到她幾時會出番來唱歌?她笑言:「我依家仲係好肥,唱咩歌呀,同埋同以前好唔同,依家生活他條啲,以前日日keep住工作狀態,同依家心態好唔同,好享受依家生活。」她亦分享湊女生活,笑言囡囡現時玩行為藝術:「佢識得碌嚟碌去同流好多口水,不斷喺我會張床單到印花,令我床單有好多口水迹。至於個仔依家自己出去踢波,發展緊自己事業,所以依家生活好多方面都好開心。」

"我咁肥仲唱咩歌"..........Janice學下野啦

陽光。。。
week20

產後很少露面的謝安琪(Kay)出席好友蕭潤邦(Oscar)的銅鑼灣生 ...
hehehaha 發表於 2017-8-9 19:50

佢係facebook clarify左

產後很少露面的謝安琪(Kay)出席好友蕭潤邦(Oscar)的銅鑼灣生 ...
hehehaha 發表於 2017-8-9 19:50

JANICE 表示。。I Don't Know, I Don't Care

佢係facebook clarify左
newguy 發表於 2017-8-9 20:20

肥婆係facebook clarify左自己唔肥?