返回列表 發帖
原來李卓謙係嬅粉
開心
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

想買Live In The Moment
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

王浩信+朱千雪個結局點解又咁SAD豬
bagfgfcde 發表於 2017-9-10 22:31

其實近得王浩信都無個安全。。連狗都要為佢擋槍。。

Fabel今年既歌弱左 先黎三plug
咁搞法呢世都比唔到組合獎佢地

Fabel今年既歌弱左 先黎三plug
咁搞法呢世都比唔到組合獎佢地
nicholashin 發表於 2017-9-11 13:38

都幾好 可以負責陪跑 同埋年尾果陣唔會咁樣衰得兩首歌都入到組合五強

安多酚 07>06>05>06>10
上傳狂 10>10

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

Dllm dllm
叫京都豬扒飯俾l晒啲骨我
食l屎啦
Happy and Blessed.

香港幾時有 Ariana grande 2.0 行 _ _ 路線

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

尋日訓前聽咗一次火炭麗琪 個腦係咁loop首歌 勁耐先訓得著
等我Ban咗呢班道友

上緊堂聽唔到二珂新歌

麥記的歌 李碧華

每隔一陣便有連鎖快餐店與街坊「告別」,結業多因為租金貴難負擔,此中又以麥當勞最令人依依不捨。
雖然麥記的垃圾食物一向被人瞧不起,但因開業早,廿多年卅多年,已成為不少舊區的地標、集散地、拍拖會面點、夜遊人和麥難民的聚腳處……36年歷史的舊麥,更是人們集體回憶。
麥記執吓一間執吓又一間,不知道有沒有新店?反正這家不見了附近不遠會有另一家,也算密集。但「地標」的優越感得一一畫上句號。
好像人人都有一或多次與麥記「告別」的經驗,但那點惆悵很快過去,當大家習慣遺忘的時候,也沒什麼能真正傷到孤寂的心了。
麥記常播歌(都是環球的歌吧),並非全都動聽,雖是免費「娛樂」,有些太硬銷了,不如還大家一個安靜環境。
有一段時期,老是重複男聲在唱什麼「是我的寂寞神態……」──這是唯一聽得出來的一句,其他的鬼食泥般假音不清楚,尤其「Flying by」之類,而歌詞多是「××××了、××××了、××××了……」勉強押韻但無韻味。不知是誰的歌,有人說好難聽,也不至於,不過不算好聽,也許一個孤獨的靈魂就是這樣喃喃自語吧。

http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/columnist/art/20170911/20148617

麥記的歌 李碧華

每隔一陣便有連鎖快餐店與街坊「告別」,結業多因為租金貴難負擔,此中又以麥當勞最令人 ...
hehehaha 發表於 2017-9-12 13:50

播多啲come with me啦好心

我真係好能夠體會到點解千粉會咁鍾意Wonder Woman
自己鍾意既歌手唱既歌真係會零舍好聽

櫻花粉的浪漫個編曲真係好難聽 份詞真係好一般
但係我真係幾鍾意

香港幾時有 Ariana grande 2.0 行 _ _ 路線
-Prince- 發表於 2017-9-11 22:18

希望欣宜行呢個路線
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

播多啲come with me啦好心
jose 發表於 2017-9-12 14:17
希望加曬We R Mr.兩個Vol嘅新歌落去個playlist 可以抗衡Gin Lee

麥記的歌 李碧華

每隔一陣便有連鎖快餐店與街坊「告別」,結業多因為租金貴難負擔,此中又以麥當勞最令人 ...
hehehaha 發表於 2017-9-12 13:50

SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

希望欣宜行呢個路線
HOTMAN 發表於 2017-9-12 19:06

欣宜係Meghan Trainor
紅左一個era 之後flop
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

原來 "容祖兒一日唔消失, 香港樂壇永遠一沉不起" 個post locked左
唔怪得祖兒今年退休無左女金

原來 "容祖兒一日唔消失, 香港樂壇永遠一沉不起" 個post locked左
唔怪得祖兒今年退休無左女金 ...
hehehaha 發表於 2017-9-13 13:18

我覺得17年女金應該要送部iphone報答我

我覺得17年女金應該要送部iphone報答我
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-13 13:36

2017 容祖兒/KARY女金我送個
本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

比你tim呀

過伶仃洋個feel咁似船嘅……

唔怪得祖兒今年退休無左女金 ...
hehehaha 發表於 2017-9-13 13:18

「不過呢啲獎項 都係虛榮黎架姐 Joey過左咁多年都未睇化 多個獎又唔會多一年人做
所以我都唔同意佢仲拎獎
希望叱吒快啲塞個至尊碟俾佢(當然前提係佢快啲出到隻好碟)然後佢就宣佈唔再拎獎」

事實證明我真係好有先見之明

今年個叱咤十大list 好聽到

聽完遊園地之後headphones壞咗
睇黎都係唔好Re

Eason 96年至13年正式淡出頒獎禮
Joey 99年玩到16年
原來兩個都係18年

克勤呢?

連續兩晚黑洞

umm 做咩兩日都係哥哥
又話今日係a車同大家丸丸星情
我們的總和

umm 做咩兩日都係哥哥
又話今日係a車同大家丸丸星情
Wonders 發表於 2017-9-13 22:37
婉唔得閒,佢又心血來潮播埋哥哥慢歌

新碟居然無收錄和阿公講再見
有被呃稱嘅感覺

有被呃稱嘅感覺
林仔 發表於 2017-9-14 09:05

有第二版是常識吧
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

有第二版是常識吧
風見志郎 發表於 2017-9-14 09:06

又屈多兩舊先?

有被呃稱嘅感覺
林仔 發表於 2017-9-14 09:05

Jin Lee - Live in the Moment and So much More
SACD / CD + Bluray / 2LP
環球強勢發行

至尊級hi fi專輯 Live In the Moment 再版靚聲收錄
Aga 合唱 「獨一無二」
譚校長對唱 「型人道」
蘇Jazz靚聲合唱 「和每天講再見」
上世紀經典翻唱 「天變地變情不變」
Kary好姊妹維園中李唱穎 「Come with Me (One take edition) 」

Jin Lee - Live in the Moment and So much More
SACD / CD + Bluray / 2LP
環球強勢發行

至尊級hi fi ...
hehehaha 發表於 2017-9-14 10:33

咁大工程
兩舊水唔使旨意買啦

Kiri T幾時肯出個人廣東歌

Kiri T幾時肯出個人廣東歌
nicholashin 發表於 2017-9-14 22:17

短期內都唔會

短期內都唔會
jose 發表於 2017-9-14 22:30
總係覺得Alex Fung會有日同佢合唱

嘩太后今晚d 派台

嘩太后今晚d 派台
kwanie 發表於 2017-9-14 22:36

冇idkidc算係咁
合唱版認真趕客
我們的總和

金曲歌后蔡健雅(Tanya)前年爆出新戀情,被拍到與外國甜點師Johann Martin(約翰馬丁)互動親密,之後她在演唱會慶功宴上大方認愛,不料,她今年初刪光IG上與洋籍男友合照,導致2人爆出分手傳聞,她今在IG秀出玉手交疊在疑似男生的手背上,疑似感情有新進展,稍早致電蔡健雅經紀人,僅得到7字回覆,「藝人私事不回應」。

蔡健雅去年與擔任甜點師的洋男Johann Martin(約翰馬丁)約會被拍,慶功宴上首度鬆口認愛,她當時眼裡透著愛的光茫,眼睛眨呀眨地笑問記者:「是不是很帥,我也覺得很帥!」至於倆人在一起多久?她不願多說,羞認沉浸在愛裡,不料,卻在今年初閃電分手,數月後,她疑似冒出新歡。(林丞偉/綜合報導)

條友掛住整甜品溝仔
LM等睇佢今年出唔到新專輯

金曲歌后蔡健雅(Tanya)前年爆出新戀情,被拍到與外國甜點師Johann Martin(約翰馬丁)互動親密,之後她在 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-14 23:14

對佢好失望
決定罷聽佢所有歌(除咗失語者隻碟)

對佢好失望
決定罷聽佢所有歌(除咗失語者隻碟)
jose 發表於 2017-9-14 23:46

我都係
我決定罷聽佢所有難聽既歌 (即係如果你愛我同紫)

希望終有一年我個頒獎典禮可以抄GRAMMY咁分唔同genre頒獎
前提係華語樂壇要有足夠既reggae R&B world music etc 既album同歌 而且我會好勤力咁聽

希望終有一年我個頒獎典禮可以抄GRAMMY咁分唔同genre頒獎
前提係華語樂壇要有足夠既reggae R&B world mu ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-15 21:45

終於唔抄我
GOOD 啊
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

終於唔抄我
GOOD 啊
matthew1990 發表於 2017-9-15 21:46

有可能做到咩其實
POP競爭應該大到爆 其他就

有可能做到咩其實
POP競爭應該大到爆 其他就
bagfgfcde 發表於 2017-9-15 22:49

Grammy 咁神聖
有提名已經當有獎
所以獨唱歌有5個位
組合/合唱歌又有5個位
電子歌又分開頒 (CMM)

好多空間分獎

Grammy 咁神聖
有提名已經當有獎
所以獨唱歌有5個位
組合/合唱歌又有5個位
電子歌又分開頒 (CMM)

好多空 ...
matthew1990 發表於 2017-9-15 22:56

湊唔湊夠數頒係問題WOR

湊唔湊夠數頒係問題WOR
bagfgfcde 發表於 2017-9-15 23:11

Rap?

Rap?
matthew1990 發表於 2017-9-15 23:28

你睇翻我上面個po得唔得...