返回列表 發帖
NH TOP 20 AWARDS 2017 第一階段投票活動 (歌曲獎十強及第一輪歌手投票)
「NH TOP 20 AWARDS 2017 第一階段 ...
bagfgfcde 發表於 2017-12-19 15:04
因為我唔記得左禁「Accepting responses」

某首歌有7個五分 仲多過一分既數目
真係樂壇已死

估叱咤最歌5強
其中3首連10強都無

估叱咤最歌5強
其中3首連10強都無
林仔 發表於 20/12/2017 12:27
呢十強得返兩首me嘅冠軍歌
一首十大都無

呢十強得返兩首me嘅冠軍歌
一首十大都無
kwanie 發表於 2017-12-20 12:29

兩首冠軍歌好多ga la
   我得1首, 仲有5首無上過
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

兩首冠軍歌好多ga la
   我得1首, 仲有5首無上過
kevinlai1621 發表於 2017-12-20 12:42
0冠軍 5首ban

嘩 容祖兒唱京華春夢好難聽 完全冇感情 佢不如唔好出席啦
痴線 汪明荃同楊千嬅都正好多
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

嘩 容祖兒唱京華春夢好難聽 完全冇感情 佢不如唔好出席啦
痴線 汪明荃同楊千嬅都正好多 ...
John 發表於 2017-12-20 20:10

慘,老千唱功係你心目中原來同阿蛆同級
#排嬅 #容祖兒唔識唱歌你第一日先知 #重生2018

慘,老千唱功係你心目中原來同阿蛆同級
#排嬅 #容祖兒唔識唱歌你第一日先知 #重生2018 ...
hehehaha 發表於 2017-12-20 20:16

李克勤唱勇敢的中國人一樣咁災難
汪明荃係唱歌唔好聽
但真係有感情
同千千一樣

容祖兒李克勤一擔擔
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

李克勤唱勇敢的中國人一樣咁災難
汪明荃係唱歌唔好聽
但真係有感情
同千千一樣

容祖兒李克勤一擔擔 ...
John 發表於 2017-12-20 20:29

祖兒內心唔夠愛國先唱唔出感情啫
JPOP成張碟好有感情噶
#你都係返去聽吳業坤啦

祖兒內心唔夠愛國先唱唔出感情啫
JPOP成張碟好有感情噶
#你都係返去聽吳業坤啦 ...
hehehaha 發表於 2017-12-20 20:37

終於聽到千嬅唱用愛將心偷
千千真係荃荃忠粉
一唱就有感情
鍾意千千就係因為佢唱既歌有感情
就好似Gin Lee咁

嘩 容祖兒真係好嘔心
明明就唔識汪明荃 都夾硬為左出鏡搵D野講佢

終於聽到千嬅唱用愛將心偷
千千真係荃荃忠粉
一唱就有感情
鍾意千千就係因為佢唱既歌有感情
就好似Gin L ...
John 發表於 2017-12-20 20:45

型人道 gin lee 擺明hea唱喎
都唔知有冇用咗平時唱功既1%

傷心
變形先

其實tbb男女一齊頒有乜問題先?
Grammys 12年都停頒Best Male/Female Pop Vocal Performance改頒Best Pop Solo Performance啦
VMAs上年開始就已經將Best Male/Female Video合成Artist Of The Year啦
乜年代呀而家? 仲分男女?
#GenderEquality識唔識點串?

903真係好嘔心
「會否等得見未來 女共男 均等競賽」又識冠
搞左咁多年思想仲係咁落後
bully祖祖永遠唔比佢同班男人鬥多AP
明明夠實力做歌手之最!!!! 做萬年歌手金

支持tvb 支持男女平等
魚泳山做得好!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

點解黃淑蔓咁正
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

苦苦開玩笑

苦苦開玩笑
bagfgfcde 發表於 2017-12-20 23:46

任性過只可再三苦笑

本人

什麼

總有限期

任性過只可再三苦笑
newguy 發表於 2017-12-21 00:57

KARY=JOEY=DIVA!

其實tbb男女一齊頒有乜問題先?
Grammys 12年都停頒Best Male/Female Pop Vocal Performance改頒Best Pop So ...
JasOh103 發表於 2017-12-20 21:48

強烈要求萬千星輝頒獎典禮合併埋男女主角 男女配角 男女角色 男女飛躍嘎

強烈要求萬千星輝頒獎典禮合併埋男女主角 男女配角 男女角色 男女飛躍嘎
...
林仔 發表於 2017-12-21 09:59

no la oscars golden globes still split
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

真係大大聲_左出黎
臭哂啦

咳到甩肺
咳到又血又痰
咳出黎d氣又臭到痛哭
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

其實成日分豬肉,我最喜愛同幕後獎項又唔見你分金銀銅
不如903你今年合併埋男女歌手組合頒獎,結果如下:

叱咤樂壇男人女人群P大奬
金:衛蘭
銀:側田
銅:Supper Moment

咁張散軒下年就可以阻擊祖兒天后地位

死啦我而家新人無銅獎 =_=

...
林仔 發表於 2017-12-21 09:59

hhhhhh支持

很疲倦

kwanie 發表於 2017-12-22 01:18

上hana

森美真係突破盲腸
點解back number 首Christmas Song 男主角係和尚
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

乜今朝有誰共鳴又變成流行經典50年之兒歌篇

kwanie 發表於 2017-12-22 01:18

我聽日終於派歌 - TeenDick
#下年會出兩隻碟 #錄咗好耐 #有十首歌

本帖隱藏的內容需要積分高於 2999 才可瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2017-12-22 19:50

你遮左下面無遮上面
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

樹蔭有一隻蟬,跌落你身邊,
過去某日某天親切的臉,沒法重遇見,
回頭看最初多快樂,記得嗎?

當天吻下來、豁出去,誰在一雙手鬆開之後,懷念一束飛走的汽球?
天不怕,但怕歌,未可唱到奈何,
容我一輩子守候,給十秒鐘,回味一起那幾千里。

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2017-12-22 19:50

應該係could we be friend
could you be my friend
may i be your friend

你遮左下面無遮上面
kevinlai1621 發表於 2017-12-22 22:00

男仔通常遮下面唔遮上面

100頁LM

應該係could we be friend
could you be my friend
may i be your friend
John 發表於 2017-12-22 22:05

WOW
英文奇才