返回列表 發帖
得閒就睇番陶傑d經典文章 然後個人又振作番
HOTMAN 發表於 2017-3-29 01:47
我想睇你寫今日營業中碟評多啲

我想睇你寫今日營業中碟評多啲
nicholashin 發表於 2017-3-29 01:48

睇新個篇先
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

得閒就睇番陶傑d經典文章 然後個人又振作番
HOTMAN 發表於 2017-3-29 01:47

come on James

睇新個篇先
HOTMAN 發表於 2017-3-29 01:53
其實我想講 歌曲又唔一定要為某個對象去做嘅

come on James
一個小子 發表於 2017-3-29 01:54

仲有好多架 寫呢D故事19才子真係寫到出入化
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

HOTMAN 發表於 2017-3-29 01:59
原來你係佢嘅fans

HOTMAN 發表於 2017-3-29 01:59

為對抗中國人在公廁貪小便宜整卷偷竊廁紙的惡習,共產黨推出德政,在北京天壇公廁的廁紙格裝置高科技「五官識別機」,抓廁紙先拍張照,紀錄面容資料之後,出紙六十厘米,然後同一嫌疑人,下一次想抓廁紙,須在九分鐘後,而且也只准抓六十厘米長。
當然,想一卷廁紙都免費抓光帶回家自用,還是可以的,但黨和國家為匪徒增加了巨大的時間成本。抓一把等九分鐘,抓光一卷,須時一天一夜不眠。正常人不會這樣犯本,所以西方傳媒爭相報道,大為稱讚。
但是中國人口多,無業遊民不少,而且逆反心理強,會有大量刁民抱着跟共產黨鬥氣的心理,覺得硬要戰勝,偏偏站在廁格裏九分鐘九分鐘的跟你耗,就是要將廁紙免費抽光。
所以對於此一技術,應該予以強化:既然已經拍攝了面孔,資訊接通最近的公安,凡同一人,輪到第三次抓廁紙,一隻手伸進來,彈出來一副手銬,瞬即將這隻手銬套起,在兩條街外的公安有關部門即刻收到紅燈,衝過來捉賊。
勞動公安出動,兼偷竊公家財物,見面先賞兩個嘴巴,十分合理。當然可能有冤枉的,譬如疑犯是個老男人,早年因上山下鄉,影響至今,患有嚴重痔瘡,每次通便,裏面血淋淋脫出來一叢,所以總揩抹不清,以致廁紙每次須用上三分一卷。遇上這種情況,加上一廁的鮮血做物證,公安可以當場下令其繳付半卷廁紙的價格,不予加罰,以示司法公正,國家還是講道理的。
其他人等,必須抓捕判刑,以消除此一民族性陋習。「中國人是要管的」,明星一金句,勝過一千萬字研究中國社會文化的學術論文。中國人跑到歐美,特別節儉,用人家的廁所,也興將廁紙整卷帶回家,所以西方傳媒罕有地支持共產黨出此絕招,我也非常擁護。
香港的商場,公廁只對商戶及其顧客開放,要取鑰匙,鑰匙綁一塊大鐵牌,讓你拿了之後經長廊上廁所,人人都知道大小便急。此一奇景,在英語世界,叫做好Mean,為西方文明國家之公眾場合所無。當知道中國人的揩油習性與用廁之不衛生習慣,都不會怪責商場業主捍衛自己的利益。
希望中國政府在北京天壇試點成功,全國即刻推廣。中國網民手機短訊會一片咒罵嘲諷,由得他們,千萬不要動搖才好。
人民公社和大鍋飯幾十年,加上學雷鋒,還以為中國人學會一切都想到人民群眾和集體,不是都富起來了嗎?進巴黎春天百貨公司偷愛馬仕手袋,還可以原諒,要那麼多免費廁紙用來包頭乎?咄。真是頑劣自私。共產黨做得對的,我們要稱讚。                                                                                                                   

http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/columnist/%E9%99%B6%E5%82%91/art/20170323/19966599

原來你係佢嘅fans
nicholashin 發表於 29/3/2017 02:01
19D 文不知幾好睇

原來你係佢嘅fans
nicholashin 發表於 2017-3-29 02:01

都算係既 如果你覺得我係衛蘭fans既話

小嶋陽菜香港握手會
日期:2017/04/10
九龍灣國際展貿中心

我想歌名接龍多啲 呢個post會load得太慢 用曬各位會員嘅流動數據
nicholashin 發表於 2017-3-29 02:01

只會變佐第2個音樂廳

只會變佐第2個音樂廳
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 02:09
咁圖片接龍都只係另一個圖海冊

nicholashin 發表於 2017-3-29 02:12

我們的總和

今日又冇做野喇
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

睇新個篇先
HOTMAN 發表於 2017-3-29 01:53

我想寫BeGin...
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Wonders 發表於 2017-3-29 02:13
每次睇都要load 好耐

今日又冇做野喇
John 發表於 29/3/2017 02:15
無示Y 咩?

nicholashin 發表於 2017-3-29 02:12

ok 咁我lock佐本身圖海冊先
反正遲幾日都要大汁個版:D

無示Y 咩?
kwanie 發表於 2017-3-29 02:17

呢個星期都係度hea

小嶋陽菜香港握手會
日期:2017/04/10
九龍灣國際展貿中心
一個小子 發表於 2017-3-29 02:09

屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 02:17

我都覺得太多chat post
希望改為唔使審核 可以開多d有趣post 取代XX區

今日又冇做野喇
John 發表於 2017-3-29 02:15

失業一天

你lock我個po? 遲黎先上岸?
我們的總和

John 發表於 2017-3-29 02:19

除左有關__兒既post

有咩汁

失業一天
HOTMAN 發表於 2017-3-29 02:19

今日不營業
玩明星志願

除左有關__兒既post
HOTMAN 發表於 2017-3-29 02:19

崖上的波兒?

John 發表於 2017-3-29 02:19

你問我笞區
足球區
我討厭政治區
功課區
+mark 區
日劇區
akb 區
泡菜區

吓 lock接龍post先make sense喎

呢個星期都係度hea
John 發表於 29/3/2017 02:18
手停口停最多唔食野姐

你lock我個po? 遲黎先上岸?
Wonders 發表於 2017-3-29 02:19

之後應該好多POST都會LOCK番 都唔關先定後事
你個個太多相 學N會員話齋浪費太多數據麻~

nicholashin 發表於 2017-3-29 02:24

兩個都lock比較好
開返美圖秀秀/樂也圖圖區
開埋Cool投票站

你個個太多相 學N會員話齋浪費太多數據麻~ ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-29 02:25

疑問區

我嗰個係長壽po黎嘎
我們的總和

今日不營業
玩明星志願
John 發表於 2017-3-29 02:21

點解可以咁嘆

但如果討論話題無重複 點解要無端端lock post?

nicholashin 發表於 2017-3-29 02:24

仲細個咩 接龍
我們的總和

兩個都lock比較好
開返美圖秀秀/樂也圖圖區
開埋Cool投票站
John 發表於 2017-3-29 02:26

比人自貼?

點解可以咁嘆
HOTMAN 發表於 2017-3-29 02:27

放下假

仲細個咩 接龍
Wonders 發表於 2017-3-29 02:28

咪就係
麻雀就差唔多

放下假
John 發表於 2017-3-29 02:28

幫你tag我好得閒

仲細個咩 接龍
Wonders 發表於 2017-3-29 02:28
大個應該玩接生?

咪就係
麻雀就差唔多
John 發表於 2017-3-29 02:28

快啲返黎啦
我們的總和

比人自貼?
HOTMAN 發表於 2017-3-29 02:28

會員自貼

http://hkgalden.com/view/397361

大個應該玩接生?
nicholashin 發表於 2017-3-29 02:29

你鍾意囉
我們的總和

幫你tag我好得閒
HOTMAN 發表於 2017-3-29 02:29

其實有野要做
不過拖拖 拖得一時也好 明日再打算

快啲返黎啦
Wonders 發表於 2017-3-29 02:30

西瓜琦

大個應該玩接生?
nicholashin 發表於 29/3/2017 02:29
接受現實好玩好多

其實有野要做
不過拖拖 拖得一時也好 明日再打算
John 發表於 2017-3-29 02:31

到有moooooood先做啦

你鍾意囉
Wonders 發表於 2017-3-29 02:30
我就唔鐘意啦