返回列表 發帖
好掛住小學果陣  
每逢星期日夜晚就追住ANTM睇
睇到9:30完 之後就好唔開心 因為第二日8:30又要翻學  ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-29 19:27

是誰令青山也變
變了俗氣的祖兒
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

班人嘈咩呀?小肥今年最值男金囉
而唔係咩田禮
hehehaha 發表於 2017-10-30 19:27

容祖兒 (變身艾辛首奪男金)
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

突然有D唔想畀獎小肥……
nicholashin 發表於 2017-10-31 00:54

give me

忙到不知幾點 你共我為何遇見

和3點10分講再見

和7點07分講再見

見唔到我就會俾人殺
KK! 發表於 2017-11-6 10:37

能見到未來 這是我的底線

唉 專輯金獎好難揀 ...
不如打和啦 super
bagfgfcde 發表於 2017-11-11 23:13

支持30克

剩返最後一個星期就截止 但十二大仲有一個位剩 唉

希望高質既會員推介翻啲你覺得我miss左/唔係上左好耐既 ...
bagfgfcde 發表於 2017-11-12 18:51

今朝有酒

好風如水
緣兩半
Live
天變地變情不變
型人道

好彩冇空姐 開心
bagfgfcde 發表於 2017-11-12 21:20

支持明日會點

JW說:「搵另一半要搵個好愛自己嘅,咁個男人會為你計劃埋將來,唔想大家下半生過得辛苦,女仔有咗明確目標就唔會介意一齊捱、有咗安全感就唔會矛盾,總之女仔青春好寶貴,聽完首歌會有共鳴。」

好勻循...

有冇人搵我

收到secret live做禮物
咁到佢生日應該送咩
Yan 發表於 2017-11-26 00:28

Live in the moment
都有個live字

殭一?
艾石仔 發表於 2017-11-29 08:29

d人講樂壇已死 其實自己根本冇聽過d歌
係咁2 聽d多人聽既膠歌就話樂壇冇啦
sita一事 大家聽翻佢既歌 先話好 ...
nicholashin 發表於 2017-12-1 16:17

多謝支持係cm好hit嘅天變地變情不變 空姐 型人道 和每天講再見 隨風而來隨風而去

聽返融了鐘的時間
先發覺以前果個活潑既王菀之消失左
隻隻歌都好重,就算該死的快樂都唔係輕鬆野

同一種feel移植左去容祖兒同顏卓靈度
天然呆 我好得閒 閃光

記得 一雙雙 只要握成拳頭能捱下去

覺得自己思想好yum
點算

BAG 男歌手  金獎    銀獎    銅獎
2011     林奕匡   周柏豪   陳柏宇 (flop到2015) ...
bagfgfcde 發表於 2017-12-5 14:01

係咪林XX?

跌下來 再上去 就像是 不倒翁
newguy 發表於 2017-12-5 16:13

同一刻 飛上天 同一刻 跌下水

反容萬歲

好慘 咩娛樂都冇

好想訴苦

好掛住李幸倪
一想到你

@John ?
hehehaha 發表於 2017-12-11 16:38

貼多次先

係你自製定抄番黎?
kayzzz 發表於 2017-12-11 17:37

原圖

我都想整張比霏霏
李私煙情書 x Come with Me有冇得諗?
hehehaha 發表於 2017-12-11 18:28

要睇下難唔難改

點算...

不得了

跟Gin Lee做訪問,她每每會認真思考,「我很喜歡分享,但經常會談嚴肅的話題,不喜歡談表面的東西,所以去不了那些講膚淺話題的活動,要說天氣很好、你件衫很靚喎,對我是有點難度。」
她自言是個慢熱的人,要待話匣子打開,培養足夠安全感,才會流露從容自在的一面,「其實我也幾搞笑,常常很烏龍,例如反轉件衫來穿、穿鞋會左右腳調亂,是大頭蝦一名,常會做一些自覺不好笑,旁人笑到趴地的事,當我放鬆起來,可以很灰諧!」公關同事們大力點頭,伴隨是小妮子率性開朗的笑聲。
甚麼人便唱甚麼歌,她笑言大部分作品都是歌如其人,「不是立即令人譁然或很淺白的作品,要表達的信息,有少少深度,需要時間去咀嚼。」縱然,偶爾也會為樂迷「點解又get唔到?」而感困擾

和12月15日講再見

尋日無聽草原 訓唔著覺
今日有聽草原 係咪訓到?
nicholashin 發表於 2017-12-16 20:44

搵人陪啦

我唔洗人陪住都聽到草原嘅
nicholashin 發表於 2017-12-16 21:17

一人聽一邊

嘩 容祖兒唱京華春夢好難聽 完全冇感情 佢不如唔好出席啦
痴線 汪明荃同楊千嬅都正好多

慘,老千唱功係你心目中原來同阿蛆同級
#排嬅 #容祖兒唔識唱歌你第一日先知 #重生2018 ...
hehehaha 發表於 2017-12-20 20:16

李克勤唱勇敢的中國人一樣咁災難
汪明荃係唱歌唔好聽
但真係有感情
同千千一樣

容祖兒李克勤一擔擔

祖兒內心唔夠愛國先唱唔出感情啫
JPOP成張碟好有感情噶
#你都係返去聽吳業坤啦 ...
hehehaha 發表於 2017-12-20 20:37

終於聽到千嬅唱用愛將心偷
千千真係荃荃忠粉
一唱就有感情
鍾意千千就係因為佢唱既歌有感情
就好似Gin Lee咁

嘩 容祖兒真係好嘔心
明明就唔識汪明荃 都夾硬為左出鏡搵D野講佢

傷心
變形先

很疲倦

死啦我而家新人無銅獎 =_=
kwanie 發表於 2017-12-22 01:18

上hana

樹蔭有一隻蟬,跌落你身邊,
過去某日某天親切的臉,沒法重遇見,
回頭看最初多快樂,記得嗎?

當天吻下來、豁出去,誰在一雙手鬆開之後,懷念一束飛走的汽球?
天不怕,但怕歌,未可唱到奈何,
容我一輩子守候,給十秒鐘,回味一起那幾千里。

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2017-12-22 19:50

應該係could we be friend
could you be my friend
may i be your friend