返回列表 發帖
原來我今年嘅男、女歌手同組合三甲夾埋得一個入到八強

唔該吳雨霏新歌唔好牽涉宗教內容, 否則我脫粉
dongbb2332 發表於 2017-5-24 14:19
Bye

希望某人唔會喺紅館唱《夭心夭肺》 唱下隻碟其他廣東歌好啦

以佢慣例新碟歌應該會唱哂, 再加上佢透露今次會有大家想聽到嘅歌, 所以最紅個d都會唱哂,
問題係快歌 ...
kevinlai1621 發表於 2017-11-30 19:26
新碟一首派台歌都唔想聽 利申未聽碟
又擔心佢用Medley形式爛聲hea唱「大家想聽嘅歌」 然後花勁多時間講自己唔鍾意唱呢啲歌

呢個會員既自我剖白
我睇到喊
bagfgfcde 發表於 2017-12-1 11:34
d人講樂壇已死 其實自己根本冇聽過d歌
係咁2 聽d多人聽既膠歌就話樂壇冇啦
sita一事 大家聽翻佢既歌 先話好好聽 又有幾多人係佢生前有留意過佢既作品呢 (sita d歌已經好大路 宣傳亦唔差 都唔去聽 更何況其他更小眾既歌手)
證明大家根本冇仔細並全面地留意個樂壇就話已死已死 完全係以偏概全既做法

cm同出面係兩個世界
cm幾乎所有人都會留意四方八面各界既歌手 並予以支持 eg 近排phil亦好受力捧
聽真聽清先去決定變唔變心支持外國樂壇 or 留守支持hk樂壇
咁樣先係負責任既行為

周不時見到d人會話xxx係得cm hit 坊間唔hit
我有時都會覺得,係cm hit既含金量 似乎比坊間hit既含金量較高 亦更證明到首歌真係好好 :)))

啱啱第一次聽車匙新版
首歌做乜9……

睇唔透Serrini拍兩個MV但唔派歌係咩玩法 仲要skip咗日没前

個包裝寫住Pink Song係派台作品
唔知想等到幾時
ed8671ed 發表於 2017-12-1 21:48
Songs of Love推介不敢當架 但唔知做乜派咗查無此字

好唔開心
JasOh103 發表於 2017-11-29 01:24
心亂如麻
JasOh103 發表於 2017-12-1 21:56
所以要聽下真女神Kary新歌

推介≠派台 lor。。。

anyways 樹小姐是但plug首啦
ed8671ed 發表於 2017-12-1 22:05
通常文案highlight嘅歌大啲機會派台嘛
同埋我覺得會最終派咗Drink’n Dance 雖然好愛呢首

英文歌嚟架喎

呢首我都好鍾意
睇完mv更愛
ed8671ed 發表於 2017-12-1 23:20
又唔係唔派得台 只係我哋無得上

第一次聽已經覺得好搶耳

多謝支持係cm好hit嘅天變地變情不變 空姐 型人道 和每天講再見 隨風而來隨風而去 ...
John 發表於 2017-12-2 02:38
開心羊羊嘅圓舞曲呢

我覺得GIN LEE入5強機會大過JW
酷愛903 發表於 2017-11-28 14:41
發現Joey粉

關於愛查無此字 你最近太絕情

Instagram點解可以咁垃圾

與Kary同公司的AGA和Gin Lee表示也是透過IG得知此事,很驚訝亦很替她難過,不過Kary很堅強,留言也很正面,祝他們兩夫妻很快渡過難關,暫時不會騷擾她,留給她一些空間,或許下次見面才給予慰問

點解Kary對住咁_ _既同事都可以叫大家「互傳一聲慰問  從此不記恨」 果然係菩薩上帝心腸

Btw 上次就醫生的悲哀
今次就原諒我怕黑
下次係我們的門牌都好合理姐
反正都係五粒字
dongbb2332 發表於 2017-12-4 00:15
好想佢唱我們的門牌...冇聽過佢唱呢首既live..
dongbb2332 發表於 2013-8-31 07:09
慘 等左4年

華街開市了如萬眾在期待
Bridge個寫法咁似《哪裡只得我共你》

仲未諗到女金俾邊位女歌手好...

ANYWAY Gin Lee仲低分過容祖兒 呵呵 抵死
bagfgfcde 發表於 2017-12-7 11:20
緊係畀準備首冠既顏卓靈

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
呢段野基本上單睇歌名都寫得出

**** 本內容被作者隱藏 ****
bagfgfcde 發表於 2017-12-8 12:51
可以Retake pass 由A升到A+

原來暫時得7個榜申請共和而有寫簡介 有個榜仲要係NH TOP 20呢啲垃圾

次次聽《草原》都流好多最幸福的眼淚 有淚多好

**** 本內容被作者隱藏 ****
bagfgfcde 發表於 2017-12-9 22:28
我document都未開……

仲未有《草原》post畀我派膠

一千個假想結局真係好高質
點解當年要跨年咁派。。後悔冇俾十二大
搞到霏姐到而家都未拎過十二大
相反Gin L ...
bagfgfcde 發表於 2017-12-11 13:27
睇黎Come With Me係補償

Nicholas版主是否反Serrini?

某女歌手擺明居馬翻炒就好評如潮 某男歌手唔係真係翻炒就劣評如潮
睇黎顏卓靈拎某男歌手既歌黎唱會好D

難得一遇?
林仔 發表於 2017-12-13 13:48
呢位歌手近期某首歌本來寫畀女人
既然未講係邊個 話唔定本來想寫畀汪明荃做50週年主題曲

叫Joey嘅人都要死全家!!!!!!!

其實想講好耐
我發覺CM有某幾位會員講既野跳得真係好快
每次我都要諗好耐先明佢地講咩 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-13 22:58
Sorry

Track 2,3,4,9,10都值十大
不過邊首今年頒 邊首明年頒呢
JasOh103 發表於 2017-12-14 08:24
日没前好聽!

你反Gin真係反到不餘力
hehehaha 發表於 2017-12-15 01:29
即係John唔反Gin Lee

尋日無聽草原 訓唔著覺
今日有聽草原 係咪訓到?

搵人陪啦
John 發表於 2017-12-16 20:54
我唔洗人陪住都聽到草原嘅

話說我本來係想今日開始投票 但完全無時間搞

我估十大金曲 結果一首都唔中 = =
bagfgfcde 發表於 2017-12-17 18:46
要對最優秀流行男歌手有信心!
Gin Lee必勝!

十大最後一個位
比黃淑蔓定郭頂好
dongbb2332 發表於 2017-12-18 16:21
全力支持郭頂

NH TOP 20 AWARDS 2017 第一階段投票活動 (歌曲獎十強及第一輪歌手投票)
「NH TOP 20 AWARDS 2017 第一階段 ...
bagfgfcde 發表於 2017-12-19 15:04
因為我唔記得左禁「Accepting responses」

兩首冠軍歌好多ga la
   我得1首, 仲有5首無上過
kevinlai1621 發表於 2017-12-20 12:42
0冠軍 5首ban