返回列表 發帖

出新歌不計較輸贏 R&K:終於屙到屎

組合Robynn & Kendy(R&K)到電台宣傳新歌《無敵》,她們表示這是《負攝石》的續集,Robynn透露作此曲是正經歷情緒化時期:「有段時間我哋有個迷惘期,唔開心寫唔到歌,好似廢咗武功咁,有啲自責唔係好識去寫廣東歌,所以去美國上咗個音樂課程,迫自己每個星期都要寫首歌,寫呢首歌冇諗壓力,提醒自己呢個唔係一份工,係一份你愛做嘅嘢。好多謝Eric Kwok(郭偉亮),佢聽完demo之後再加咗啲元素入去,畀首歌新生命。(首歌講咩?)講嗰陣嘅心情,心中無敵人,就唔使計較輸贏。」

出碟係好幸福嘅事

Robynn亦笑言跟Eric合作時,對方會講很多之前Swing時另一成員Jerald的壞話:「例如佢會話點解錄音條聲帶無啦啦會有把BB喊聲,因為Jerald依家已經有小朋友。」問二人可會跟Eric講另一成員壞話?Kendy即笑言:「我哋唔係咁,其實係搞笑,佢哋都係兩個大男孩互相取笑。」

講到R&K相隔年多兩年再出歌,Kendy笑言:「所以一月出《負》時有種終於屙到屎嘅感覺。」問之後可有出碟計劃?她們謂:「依家都係出住單曲先,希望儲多啲歌先出EP,因為依家出碟其實係好幸福嘅事,做一首歌都唔平,每首歌都係我哋嘅心血,希望逐首畀大家聽到。
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

梗係唔計較啦
Mr.都唔續約 組合得返佢地同達明咋嘛
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

R&K講野咁豪放o既

R&K講野咁豪放o既
KITSTON 發表於 2017-3-29 21:52

試過youtube片爆粗添啦

R&K講野咁豪放o既
KITSTON 發表於 2017-3-29 21:52
試過youtube片爆粗添啦
RVHOCPC 發表於 2017-3-29 21:57

我真係恭喜你兩個終於屙到屎呀

聽佢地啲歌屙屎都開心啲

2年先痾到2粒屎
人大了珍惜今次不可有下次

明星係會唔痾屎嘅

球記無人道比錢佢地醫下便秘啦

Kendy 有屙屎論, 以前 Kay 有食屎論, 唔知環球同事 Kary, Kelly, Keeva & Karen 有無佢地嘅X屎論

Kendy 有屙屎論, 以前 Kay 有食屎論, 唔知環球同事 Kary, Kelly, Keeva & Karen 有無佢地嘅X屎論  ...
boy4dudes 發表於 2017-3-30 14:09

Keeva可能就要出急屎論
成日都未派到歌

原來佢地便秘左咁耐
So9sad
利申:唔係鏡粉

Kendy笑言:「所以一月出《負》時有種終於屙到屎嘅感覺。」----> 咁粗俗.

「依家都係出住單曲先,希望儲多啲歌先出EP,因為依家出碟其實係好幸福嘅事,做一首歌都唔平,每首歌都係我哋嘅心血,希望逐首畀大家聽到。
HOTMAN 發表於 2017-3-29 21:34

車~ 以為等左咁耐 已經做好碟然後遂隻派添
分分鐘最後變single collection
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

便秘佐咁耐,把口咪好x臭?

47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

點解要講便便。。引人注意