返回列表 發帖

3AM - AGA

單選投票, 共有 161 人參與投票
83.85% (135)
3.73% (6)
4.35% (7)
1.86% (3)
6.21% (10)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 3AM
主唱: AGA

派台日期: 2017-3-28

曲: AGA江海迦
詞: 陳詠謙
編: Yusuke Hatano
監: 舒文@Zoo Music

但願沒甚麼拉扯與糾纏
故事維持不變
但是近日竟心虛到失眠
我們無法逃避這局面

知否真的真的想與你回到 最愛當天
知否真的真的想回頭 停留你身邊
可惜一不小心拉斷愛情線
相戀已變成爛笑片 怎麼飾演都不夠自然
It's 3 a.m. in the morning and I don't know how to say goodbye
但你應該知道我們情境多尷尬
如假開心開心開始假得很 倒不攤開這張牌
但我感到內疚戀上別人這樣壞
It's 3 a.m. in the morning baby don't you ask me why

念在是互相珍惜過的人
我才言辭抖震
為盡量避免傷得太深層
告別仍然留在你附近

終於真的真的不再有情意 對你傾心
終於真的真的不同行 仍然我感恩
今天不知怎麽討厭了熱吻
彷彿太脆弱太敏感 不堪一擊的戀愛病人

It's 3 a.m. in the morning and I don't know how to say goodbye
但你應該知道我們情境多尷尬
如假開心開心開始假得很 倒不攤開這張牌
但我感到內疚戀上別人這樣壞
It's 3 a.m. in the morning baby don't you ask me why

[Rap by Ghost Style]
Hey Bae
Uh
I know
Ya
get close
Tonight we let it go
No need to feel guilty
Cause we all free
Like u on my mind everytime I'm with my side piece
Wo
It's a cold world
I guess I gotta deal with it
You like the only girl
Who could have been my Juliette
But this ain't Hollywood
It's all good
Honesty vibe-3am goodbye

It's 3 a.m. It's 3 a.m.
May be it is 3 a.m. in the morning and I don't know how to say
goodbye
在我這邊廂有個無人知的世界
而假天真天真開始假得很 東歪西倒似骨牌
令我羞愧自責戀上別人太失敗

3月最好聽既派台

好好聽5fun
漫天子彈 朦起雙眼 都會為你分擔

好好聽 AGA的新嘗試可惜唔系環球親生女 環球都唔肯出啲力捧
2018 Moxy Music Choice - WK35 -
1. 青春終老 - Robynn & Kendy | 2. 主宰 - JW王灝兒 | 3. 寧願當初不相見 - Dear Jane

AGA真係無首唔係5分喎
呢首睇來大家都好愛
要推到佢hit!!

其實有個感覺係好似幾首宇多田光mix埋咁, 可能因為R&B + 日本人編曲
就咁聽有d位令我想起宇多田光 嘅 Heart Station / Sakura

Overall效果都好好,有d J-pop/R&B嘅影子 帶落Canto-pop, good job!

衝入黎比五分
CLWM Week 49
石路 (1) | 龍舌蘭 | ?

今年暫時最愛!悶左三個月终於有隻醒神啲嘅

副歌好聽

痴線 聽一次已經超鐘意
希望環球谷下AGA
HotCha C AllStar

痴線 聽一次已經超鐘意
希望環球谷下AGA
tom 發表於 2017-3-31 00:42

谷上女金就好啦。

個chrous 好似,不過都算系近期最好聽廣東歌

呢首R&B出色之餘個range又岩佢唱 保守估計live應該唔會災難得去邊

球記2017暫時都未見一首傳統K歌登場 值得關注

同天敵一齊loop,R&B真好。

不得了
Week 50: 可一可再
Week 51: (一個男人) 一個女人和浴室
Week 52: 百年樹木

有乜理由有人會投1分-,- ?

5分...Aga唱R&B真係冇得輸!

唔知道點解呢首歌我會諗到美霏去唱會點咧
真係既?好犀利丫

AGA唱R&B好正
大愛今年球記大髮力

Aga嘅強項係唱出個人風格。呢隻正。

暂时KO曬今年所有女歌手既歌
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

十大唔該

完勝囉

十大囉
只有這句

衝入黎俾5分
由頭帶到尾, intro已經好吸引入, 成首歌又smooth, 一聽愛上
WYTV Music Chart(Week 3)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

有乜理由有人會投1分-,- ?
siubee1027 發表於 2017-3-31 02:35

1 kary fan
1 gin fan

3月最好聽既派台
hehehaha 發表於 2017-3-30 23:40

今年最好聽既派台
冠軍歌 若然冬天沒有花 - 梁釗峰 (44)
亞軍歌 白紙 - 許廷鏗 (28)
季軍歌 Forever Young - 艾怡良 (25) [ week 3 ]

同天敵一齊loop,R&B真好。
angelicdestiny 發表於 2017-3-31 01:41

R&B情歌真係好_正, 又易入腦
好過成日出罐頭K歌啦
冠軍歌 若然冬天沒有花 - 梁釗峰 (44)
亞軍歌 白紙 - 許廷鏗 (28)
季軍歌 Forever Young - 艾怡良 (25) [ week 3 ]

好好聽,__衝入黎俾5分
恭喜Kay成為2010年代第一位雙料女金 (女金 最女)(亦係2004年之後都未出現過既雙料女金)
亦都恭喜Kay成為叱咤史上首位大滿貫女歌手
再恭喜Kay首奪最優秀流行女歌手大獎!

個hookline真係寫得好勁,好有rhythm

個hookline真係好適合填噴水詞呢

你隻生滋貓  超級污糟生滋貓  不應該帶出街

我要生煎包  偏偏得番叉燒包  叉燒包有山埃

我呀姨爸爸  他的叔公的姑媽  的媽媽有爸爸

個hookline真係好適合填噴水詞呢

你隻生滋貓  超級污糟生滋貓  不應該帶出街

我要生煎包  偏偏得番叉燒包 ...
KITSTON 發表於 2017-3-31 12:39

你真係好鬼正
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

估唔到Yan Ting兩個MV都拍得幾好
5fun
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

It's 1 p.m. and I don't know how to get this song outta my mind.
CLICK here for boy4dudes Girl Power Charts
上週粵語冠軍歌:《等多一天》謝芊彤、謝芊蕾
上週國語冠軍歌:《致⾃⼰》潔絲琳

AGA首次唱R&B?

AGA首次唱R&B?
CLWR 發表於 2017-3-31 13:08

Superman系rock定jazz?

AGA首次唱R&B?

Superman 一釐米都係啦
哈囉Demo都係R&B,正過studio version好多
夕爺新貴 樂壇新天后 堅Lee ;)

AGA首次唱R&B?

其實你有無聽過AGA?

唔知道點解呢首歌我會諗到美霏去唱會點咧
PangChiYeung 發表於 2017-3-31 04:47

哈哈 我係諗緊如果fiona唱嘅話會點
2018 Moxy Music Choice - WK35 -
1. 青春終老 - Robynn & Kendy | 2. 主宰 - JW王灝兒 | 3. 寧願當初不相見 - Dear Jane

哈哈 我係諗緊如果fiona唱嘅話會點
moxy 發表於 2017-3-31 13:22

我諗緊GinLee唱會點
不如整個3AM合唱版

我諗緊GinLee唱會點
不如整個3AM合唱版
fifty1205 發表於 2017-3-31 14:28

Could be about 2 girls gossiping about their boyfriends until 3AM, and don't wanna stop, or...... about sheshe love, special 獨白 by Hocc
CLICK here for boy4dudes Girl Power Charts
上週粵語冠軍歌:《等多一天》謝芊彤、謝芊蕾
上週國語冠軍歌:《致⾃⼰》潔絲琳

唔系講笑,真係覺得系近年最高質廣東歌

AGA首次唱R&B?

我明點解你問 lol

AGA: 一直好想寫一首關於凌晨的歌,這次新嘗試寫了這首R&B曲風的, production方面做了好幾個月,和音部份都錄咗百幾條tracks所以辛苦了舒文和Shuiming! Such an honour and great fun working with you Ghoststyle, thanks for the rap and writing!
這次也是第一次跟填詞人陳詠謙合作,超級喜歡這份故事很感謝你!編曲的是Yusuke Hatano,他為了這首歌做了五個arrangement, 我們為了這首歌每個detail都傾得好仔細不斷修改了很多很多次所以希望你們會喜歡這首歌!!!  

好心環球冇做exclusive啦,應該同步上架,等鬼死咁耐sin可以買。

lum 起 “4 in the morning”
5fun
太寵我 太寵我 太寵我 太寵我
若你不好過 我錯

一日8萬hit rate,我諗首歌hit硬

一日8萬hit rate,我諗首歌hit硬
fifty1205 發表於 2017-4-1 12:12

加埋M記瘋狂洗腦 AGA 今次真係冇得輸

希望AGA練好live 期待年尾唱呢首歌

好正好正!
今年暫時最好聽呢首
>3<

Aga 今次係咪多左budget?
5分
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]