返回列表 發帖

3AM - AGA

單選投票, 共有 161 人參與投票
83.85% (135)
3.73% (6)
4.35% (7)
1.86% (3)
6.21% (10)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 3AM
主唱: AGA

派台日期: 2017-3-28

曲: AGA江海迦
詞: 陳詠謙
編: Yusuke Hatano
監: 舒文@Zoo Music

但願沒甚麼拉扯與糾纏
故事維持不變
但是近日竟心虛到失眠
我們無法逃避這局面

知否真的真的想與你回到 最愛當天
知否真的真的想回頭 停留你身邊
可惜一不小心拉斷愛情線
相戀已變成爛笑片 怎麼飾演都不夠自然
It's 3 a.m. in the morning and I don't know how to say goodbye
但你應該知道我們情境多尷尬
如假開心開心開始假得很 倒不攤開這張牌
但我感到內疚戀上別人這樣壞
It's 3 a.m. in the morning baby don't you ask me why

念在是互相珍惜過的人
我才言辭抖震
為盡量避免傷得太深層
告別仍然留在你附近

終於真的真的不再有情意 對你傾心
終於真的真的不同行 仍然我感恩
今天不知怎麽討厭了熱吻
彷彿太脆弱太敏感 不堪一擊的戀愛病人

It's 3 a.m. in the morning and I don't know how to say goodbye
但你應該知道我們情境多尷尬
如假開心開心開始假得很 倒不攤開這張牌
但我感到內疚戀上別人這樣壞
It's 3 a.m. in the morning baby don't you ask me why

[Rap by Ghost Style]
Hey Bae
Uh
I know
Ya
get close
Tonight we let it go
No need to feel guilty
Cause we all free
Like u on my mind everytime I'm with my side piece
Wo
It's a cold world
I guess I gotta deal with it
You like the only girl
Who could have been my Juliette
But this ain't Hollywood
It's all good
Honesty vibe-3am goodbye

It's 3 a.m. It's 3 a.m.
May be it is 3 a.m. in the morning and I don't know how to say
goodbye
在我這邊廂有個無人知的世界
而假天真天真開始假得很 東歪西倒似骨牌
令我羞愧自責戀上別人太失敗

睇唔透呢個Remix
lmml4 發表於 2017-7-3 22:04

首歌好趕

睇唔透呢個Remix

唔再出悶歌,呢首節奏輕快, 唱功有進步, 五分。

話出remix 咁耐唔出

好鬼死好loop!

佢同蘭子啲英文都係咁正
lmml4 發表於 2017-5-25 23:49

啲 grammar 錯到七彩
r 音勁重 典型香港 accent

佢同蘭子啲英文都係咁正

個MV尾段向刺青致敬???

佢同蘭子啲英文都係咁正

咁假開心 開心開始假得很 仲多d記憶點添

佢同蘭子啲英文都係咁正

Okay la, 不過覺得Janice唱英文歌流利D,AGA咬字有D問題,佢個bite好緊。
I talk a lot of BS.

https://www.youtube.com/watch?v=MuavmqfOZ6U&feature=youtu.be

佢同蘭子啲英文都係咁正

同 香港 • 我家 比較?
bagfgfcde 發表於 2017-5-6 10:21
當然佢有邊首仲

aga今年最好的歌!
on07111 發表於 2017-5-6 09:55

同 香港 • 我家 比較?

aga今年最好的歌!

哈哈 我係諗緊如果fiona唱嘅話會點
moxy 發表於 2017-3-31 13:22

有D位聽起身,把聲已經好似fiona

"Don't baby don't baby" 個middle eight好聽到痴肺。

好多吹奏 但都係聽唔出feel首本快歌依然係野狒狒
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

洗腦 loop咗幾日

除左長相廝守
今年好似暫時最Hit呢首?
開始見到個勢

搞到我對AGA同Kary Ng有d反感
JasOh103 發表於 2017-4-8 09:40

對aga反感好喇
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

3AM 正式上線Itunes祝大發
KKBOX都上架了
無力將天氣逆轉。

妖 環球真係好 L 偏心
空姐好多音樂平台已經有
3AM 出咗咁耐都未有
搞到我對 Gin Lee 有D 反感 { ...
616.1314 發表於 2017-4-7 20:14

不嬲呢間公司鐘意做獨家,仲要個個平台唔一樣,包唔會撞

咁唔係對aga仲好咩?
全部要聽首歌都要衝過去YouTube聽 等3AM可以成為YouTube hit 點擊率飆升

放 ...
JasOh103 發表於 2017-4-8 09:40

要開youtube先loop到好煩

再推下佢先
Youtube 已經差唔多40萬

狂loop

空姐好多音樂平台已經有
3AM 出咗咁耐都未有

咁唔係對aga仲好咩?
全部要聽首歌都要衝過去YouTube聽 等3AM可以成為YouTube hit 點擊率飆升

放曬所有音樂平台分薄到
到罵戰個時大家又可以話空姐(Lyric Video)點擊率 flop過3am MV幾百倍 = 3am hit過空姐幾條街 (事實都應該會係咁)

Ugh環球真係好攻心計lo
唱唔好live既又去谷 勁多budget去拍個高質MV 靚聲又走去hea 比翻唱比恐怖合唱比悶歌
搞到我對AGA同Kary Ng有d反感
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

空姐好多音樂平台已經有
3AM 出咗咁耐都未有
MOOV「獨家搶先聽」 唔關Gin Lee事
反正兩個都出曬YouTube 我又無乜所謂

空姐好多音樂平台已經有
3AM 出咗咁耐都未有

I came here to post the same thing!

Spotify都未有
咩料

空姐好多音樂平台已經有
3AM 出咗咁耐都未有
搞到我對 Gin Lee 有D 反感
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

試下去Kfc聽睇下有無分別
hehehaha 發表於 2017-4-7 12:25

如果係外國聽到aga 特別3am superman呢d老麥味咁重既歌 會即刻想衝番嚟香港食包
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好神奇 真係會有豬柳蛋包味
HOTMAN 發表於 2017-4-7 12:23

試下去Kfc聽睇下有無分別

好神奇 真係會有豬柳蛋包味
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

點解kkbox仲未有 =(

5分for sure
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

gin lee咁Q多宣傳都谷唔起
人地aga隻歌一up上youtube d人已經自動一車車咁湧入黎 ...
Lewis 發表於 2017-4-6 12:52
所以AGA咪拎唔到宣傳嘅資源囉 自力更生能力高喺香港唱片公司眼中係當有得慳錢

琴晚海公show live咗
lmml4 發表於 2017-4-5 18:44

live正喎 @36:23

一 杏仁露 全部降key唱
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

因為咁多5分所以我聽咗好多次
但係聽極我都覺得最多4分啩

Gin lee都差唔多派新歌,見aga成績咁好應該好大壓力
newguy 發表於 2017-4-3 15:15

gin lee咁Q多宣傳都谷唔起
人地aga隻歌一up上youtube d人已經自動一車車咁湧入黎

超高質!
希望年尾都有好表現!

琴晚海公show live咗

求十大

估唔到Yan Ting兩個MV都拍得幾好
5fun
jaydeng 發表於 2017-3-31 12:58

Super Girls好幾個MV都好靚

幾時係iTunes上架?

嘩 youtube熱門 #1

newguy 發表於 2017-4-3 15:15

唔係準備派空姐咩?

哈哈 我係諗緊如果fiona唱嘅話會點
moxy 發表於 2017-3-31 13:22

諗起佢要扭音就打冷震覺得呢首美長美煎美迦唱都會好聽
但美迦唱就好有自己Style
呢個就係佢利害嘅地方
作到好曲之外又好fit自己唱

堅正WOR

14/15 which song?
boy4dudes 發表於 2017-4-1 23:11

色惑
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃