返回列表 發帖

#Cool Cafe 發帖榜2017 頒獎禮#

Cool Cafe 發帖榜2017 頒獎禮
時間過得好快, 3月咁就完左

一年一度嘅盛事, 頒獎禮就會聽日舉行, 大家密切留意啦

4月1日(六) 21:00

#2 頒獎禮次序

#3 頒獎禮完整名單

#4 提名名單
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

頒獎禮
2017.04.01 (六)
21:00
1. 二十大 (6-20位)
2. CM文青
3. CM歌手
4. 最有貢獻會員
5. 最盡責版主
6. 我最喜愛主題
7. 3月金曲
8. 至膠會員
9. 最mean會員
10. 我最喜愛頭像
11. 我最喜愛簽名
12. 我最喜愛貼圖
13. 壇草
14. 老餅會員
15. 單身會員
16. 我最喜愛的情侶
17. 最淫會員
18. 我最喜愛噴言
19. 最噴走勢
20. 健談會員 (男 女 3甲)
21. 白果大獎

希望唔會太overrun, 唔係可能要4月2日21:00繼續

累積發帖20大
1. 屮SiU霖屮
2. HOTMAN
3. nicholashin
4. stopzi
5. RVHOCPC
6. John
7. kevinlai1621
8. Wonders
9. kk8733
10. hehehaha
11. kwanie
12. chanchan0909
13. jasOh103
14. ed8671ed
15. bagfgfcde
16. jasonng
17. 風見志郎
18. kel_kelvin
19. jose
20. harryharry
CM文青: -Prince-
CM歌手: 金: John
             銀: RVHOCPC
             銅: matthew1990
最有貢獻會員: dongbb2332
最盡責版主: 金: -Prince-
                 銀: 屮SiU霖屮
                 銅: ed8671ed
我最喜愛主題: 金: #Cool Cafe 發帖榜#
                    銀: #Cool Cafe 疑問區#
                    銅: #Cool Cafe 星座區#
3月金曲: 金: 一蓮托生 - 迪子
             銀: 我錯 - J.Arie
             銅: C3PO - 李克勤
至膠會員: 金: CLWR
              銀: 酷愛903 / kk8733
              銅: hkwilliamsiu
最mean會員: 金: kwanie
                    銀: nicholashin
                    銅: nicknicknick
我最喜愛頭像: 金: harryharry
                    銀: 風見志郎 / ed8671ed
                    銅: KITSTON / HOTMAN
我最喜愛簽名: 金: 風見志郎 / joey2009
                    銀: chanchan0909 / KITSTON
                    銅: 從缺
我最喜愛貼圖: 金: Fantasy J.Arie 翻撻屎
                    銀: 腫脹phil lam直線流眼淚
                    銅: 祖祖煞科擘臂舞 / 電到發癲容祖兒
壇草: 金: -Prince-
        銀: ed8671ed
        銅: HOTMAN
老餅會員: 金: timmy
              銀: -Prince
              銅: kwanie
單身會員: 金: jose
              銀: bagfgfcde
              銅: Wonders / John
我最喜愛的情侶: 金: timmy + kk8733
                       銀: nicholashin + HOTMAN
                       銅: chanchan0909 + kk8733
最淫會員: 金: 屮SiU霖屮
              銀: SA弟林
              銅: chanchan0909 / HOTMAN
噴言: 金: 究竟這首歌有沒有涉嫌宗教?(CLWR)
        銀: 我退出肛湖三年啦 我經已冇咸故啦 我已經受戒三年 戒色戒飲戒含戒嫖戒愛做的事情
             我玉潔冰清三年 純過純淨水緊過未開過的汽水樽蓋 (SA弟林)
        銅: 衝蘭很慘 Sorry 打錯字,衝>衛。上一首冠是去年的穿花蝴蝶 (CLWR)
最噴走勢: stopzi
白果大獎: seeseetv
健談會員: 男金: HOTMAN
                 銀: stopzi
                 銅: RVHOCPC
              女金: 屮SiU霖屮
                 銀: nicholashin
                 銅: rubylovessss

發帖榜 2017 走勢速報
(截止31/3/2017 22:00)
投票人數: 34

(以下走勢按名單次序排名)
1. 單身會員
(最後5強)
Wonders / jose / John / chanchan0909 / bagfgfcde /

2. 情侶
(最後5強)
chanchan0909 + kk8733 / nicholashin + HOTMAN / ed8671ed + kk8733 / 艾石仔 + kk8733 / timmy + kk8733 /

3. 最淫會員
(最報5強)
chanchan0909 / HOTMAN / 屮SiU霖屮 / electric / SA弟林 /
3人0票
金獎confirmed (仲要大比數拋離)

4. 壇草
(最後6強)
HOTMAN / -Prince- / ed8671ed / John / chanchan0909 / seeseetv /

5. 老餅會員
(最後5強)
John / timmy / -Prince- / kwanie / 屮SiU霖屮 /

6. 噴言
(最後5強)
d. 其實我想講呢 我喺 CM 最乖 我認第 2 無人認第 1 但係你地成日話我 yum  係咪唔抵得我咁乖 (chanchan0909)
e. 究竟這首歌有沒有涉嫌宗教? (CLWR)
g. 你就真係傻。點解之出唔到碟。紅館冇fans。就係歌太偏。同主流差太遠。出碟係要搵錢。冇錢搵人哋點維持。就同你自以為聽偏門歌就好似好高質咁 。傻x一個。 (chen131)
m. 衝蘭很慘 Sorry 打錯字,衝>衛。上一首冠是去年的穿花蝴蝶 (CLWR)
v. 我退出肛湖三年啦 我經已冇咸故啦 我已經受戒三年 戒色戒飲戒含戒嫖戒愛做的事情 我玉潔冰清三年 純過純淨水緊過未開過的汽水樽蓋 (SA弟林)

有1句噴言0票

7. 頭像
(最後5強)
HOTMAN / KITSTON / 風見志郎 / harryharry / ed8671ed /

8. 簽名
(最後4強)
b. 風見志郎 (「你們的留言我全部都有看...你們啊,不要那麼sweet好不好!!給我聽好,2017我一定會出新歌,一定會有演唱會!不來的就打屁股!」)
d. KITSTON ([你。老不老?] 爺爺超鍾意笑口棗 怕醜草 和跳舞 婆婆超愛慢半拍  為灶罅 黏膠布)
e. joey2009 (8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!)
c. chanchan0909 (自己先做一個好人,然後找和你相仿的人做你的朋友。能如此,友誼才能穩固地成長。--- 西塞羅)

9. 主題
(最後3強)
b. #Cool Cafe 星座區#
c. #Cool Cafe 發帖榜2017#
d. #Cool Cafe 疑問區#

10. 三月金曲
(最後6強)
C3PO / 一蓮托生 / 難得一遇 / 不意外的意外 / 我錯 / 一隻小豬 /

2首歌0票

11. 至膠會員
(最後5強)
kk8733 / CLWR / hkwilliamsiu / 酷愛903 / kayzzz /

12. 貢獻會員
(最後3強)
dongbb2332 / kevinlai1621 / jose /

13. 貼圖
(最後5強)
a. 腫脹phil lam直線流眼淚
b. 祖祖煞科擘臂舞
d. 電到發癲容祖兒
i. Fantasy J.Arie 翻撻屎
l. Gin Lee 親自教大家喳炸揸咋

14. CM文青
(最後3強)
-Prince / 616.1314 / powerful /

15. 版主
(最後5強)
ed867ed / -Prince- / 屮SiU霖屮 / chanchan0909 / CunninG /

16. CM歌手
(最後5強)
John / matthew1990 / RVHOCPC / jasOh103 / jose /

17. 最mean會員
(最後5強)
jose / nicknicknick / nicholashin / kwanie / harryharry /

如果有人仲想做頒獎嘉賓, 可以今日之內pm我
有人準備要掃獎

二珂到場
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

唔出席啦 乜獎都無我份

唔出席啦 乜獎都無我份
賴爽 發表於 2017-3-31 23:03

白果獎

唔出席啦 乜獎都無我份

Song song^^
我們的總和

上面唔該讓路先
kevinlai1621 發表於 2017-3-31 23:02

幫你del佐

白果獎
bagfgfcde 發表於 2017-3-31 23:03

PK 啦 表演嘉賓個啲都唔洗搵我做

上面唔該讓路先
kevinlai1621 發表於 2017-3-31 23:02

仲快過你lol

Song song^^
Wonders 發表於 2017-3-31 23:06

你地班後生自己玩得開心啲 我呢啲元老無人尊重  

PK 啦 表演嘉賓個啲都唔洗搵我做
賴爽 發表於 2017-3-31 23:06

叫你上台唱首特別嘉賓啦不如

唔出席啦 乜獎都無我份

小道消息有祖兒嘅歌聽喎

你地班後生自己玩得開心啲 我呢啲元老無人尊重
賴爽 發表於 2017-3-31 23:07

我都變咗做老餅了
我們的總和

二珂到場
bagfgfcde 發表於 2017-3-31 23:03

係會場過夜?

幫你del佐
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-31 23:06

thanks, d 人都唔睇題目

我都變咗做老餅了
Wonders 發表於 2017-3-31 23:08

支持你攞
而我冇候選

係會場過夜?
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-31 23:08

係呀
同我一齊

我經理人已經print左張謝詞比我
女金i'm ready

叫你上台唱首特別嘉賓啦不如
bagfgfcde 發表於 2017-3-31 23:07

辣殺,咪叫我呢啲地位咁高嘅人去參加呢啲辣殺頒獎禮

希望大家聽日可以準時睇Phil Like Live

我經理人已經print左張謝詞比我
女金i'm ready
hehehaha 發表於 2017-3-31 23:09

YOU 原來 IS A GIRL

小道消息有祖兒嘅歌聽喎
jasonng 發表於 2017-3-31 23:08

咩歌?邊首?時間的錯?

支持你攞
而我冇候選
jasonng 發表於 2017-3-31 23:09

不了
我們的總和

咩歌?邊首?時間的錯?
賴爽 發表於 2017-3-31 23:11

扮了解

thanks, d 人都唔睇題目
kevinlai1621 發表於 2017-3-31 23:08

sorli

大家好

扮了解
bagfgfcde 發表於 2017-3-31 23:11

OMG. 咩年代

大家好
RVHOCPC 發表於 2017-3-31 23:12

邊位呀你,無人識你呀

OMG. 咩年代
賴爽 發表於 2017-3-31 23:12

咁chihuahua好唔好

大家好
RVHOCPC 發表於 2017-3-31 23:12

Yo
我們的總和

小道消息有祖兒嘅歌聽喎
jasonng 發表於 2017-3-31 23:08
希望祖祖可以為CM祖粉唱與蝶同眠

不了
Wonders 發表於 2017-3-31 23:11

咁你想攞咩奬

咩歌?邊首?時間的錯?
賴爽 發表於 2017-3-31 23:11

流汗

聽日下就頒獎禮有冇rehearsal?
我帶定堆上榜歌MMO

流汗
jasonng 發表於 2017-3-31 23:14

隆重登場!!!

流汗
話說某會員同你啲對話好噴

咁你想攞咩奬

單身會員
我們的總和

希望祖祖可以為CM祖粉唱與蝶同眠
nicholashin 發表於 2017-3-31 23:13

咁要全場大合唱喎

頒獎禮
2017.04.01 (六)
21:00
1. 二十大 (6-20位)
2. CM文青
3. CM歌手
4. 最有貢獻會員
5. 最盡責版主
6. ...
kevinlai1621 發表於 2017-3-31 23:01

希望可以頒快啲

隆重登場!!!
stopzi 發表於 2017-3-31 23:16

建議大會Opening 用呢首

希望可以頒快啲
stopzi 發表於 2017-3-31 23:17

我都唔可以太夜, 第二朝要拜山

jasonng 發表於 2017-3-31 23:18

逃呢 #n6
我們的總和

jasonng 發表於 2017-3-31 23:18

收到

話說某會員同你啲對話好噴
nicholashin 發表於 2017-3-31 23:16

邊個

我都唔可以太夜, 第二朝要拜山
kevinlai1621 發表於 2017-3-31 23:19

我都要早起

咁要全場大合唱喎
jasonng 發表於 2017-3-31 23:16
希望大家唔好一口氣唱最後一段 反襯祖祖唱功

逃呢 #n6
Wonders 發表於 2017-3-31 23:19

一開波就逃

邊個
jasonng 發表於 2017-3-31 23:19
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽