返回列表 發帖

#Cool Cafe 發帖榜2017 頒獎禮#

Cool Cafe 發帖榜2017 頒獎禮
時間過得好快, 3月咁就完左

一年一度嘅盛事, 頒獎禮就會聽日舉行, 大家密切留意啦

4月1日(六) 21:00

#2 頒獎禮次序

#3 頒獎禮完整名單

#4 提名名單
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

頒獎禮
2017.04.01 (六)
21:00
1. 二十大 (6-20位)
2. CM文青
3. CM歌手
4. 最有貢獻會員
5. 最盡責版主
6. 我最喜愛主題
7. 3月金曲
8. 至膠會員
9. 最mean會員
10. 我最喜愛頭像
11. 我最喜愛簽名
12. 我最喜愛貼圖
13. 壇草
14. 老餅會員
15. 單身會員
16. 我最喜愛的情侶
17. 最淫會員
18. 我最喜愛噴言
19. 最噴走勢
20. 健談會員 (男 女 3甲)
21. 白果大獎

希望唔會太overrun, 唔係可能要4月2日21:00繼續

累積發帖20大
1. 屮SiU霖屮
2. HOTMAN
3. nicholashin
4. stopzi
5. RVHOCPC
6. John
7. kevinlai1621
8. Wonders
9. kk8733
10. hehehaha
11. kwanie
12. chanchan0909
13. jasOh103
14. ed8671ed
15. bagfgfcde
16. jasonng
17. 風見志郎
18. kel_kelvin
19. jose
20. harryharry
CM文青: -Prince-
CM歌手: 金: John
             銀: RVHOCPC
             銅: matthew1990
最有貢獻會員: dongbb2332
最盡責版主: 金: -Prince-
                 銀: 屮SiU霖屮
                 銅: ed8671ed
我最喜愛主題: 金: #Cool Cafe 發帖榜#
                    銀: #Cool Cafe 疑問區#
                    銅: #Cool Cafe 星座區#
3月金曲: 金: 一蓮托生 - 迪子
             銀: 我錯 - J.Arie
             銅: C3PO - 李克勤
至膠會員: 金: CLWR
              銀: 酷愛903 / kk8733
              銅: hkwilliamsiu
最mean會員: 金: kwanie
                    銀: nicholashin
                    銅: nicknicknick
我最喜愛頭像: 金: harryharry
                    銀: 風見志郎 / ed8671ed
                    銅: KITSTON / HOTMAN
我最喜愛簽名: 金: 風見志郎 / joey2009
                    銀: chanchan0909 / KITSTON
                    銅: 從缺
我最喜愛貼圖: 金: Fantasy J.Arie 翻撻屎
                    銀: 腫脹phil lam直線流眼淚
                    銅: 祖祖煞科擘臂舞 / 電到發癲容祖兒
壇草: 金: -Prince-
        銀: ed8671ed
        銅: HOTMAN
老餅會員: 金: timmy
              銀: -Prince
              銅: kwanie
單身會員: 金: jose
              銀: bagfgfcde
              銅: Wonders / John
我最喜愛的情侶: 金: timmy + kk8733
                       銀: nicholashin + HOTMAN
                       銅: chanchan0909 + kk8733
最淫會員: 金: 屮SiU霖屮
              銀: SA弟林
              銅: chanchan0909 / HOTMAN
噴言: 金: 究竟這首歌有沒有涉嫌宗教?(CLWR)
        銀: 我退出肛湖三年啦 我經已冇咸故啦 我已經受戒三年 戒色戒飲戒含戒嫖戒愛做的事情
             我玉潔冰清三年 純過純淨水緊過未開過的汽水樽蓋 (SA弟林)
        銅: 衝蘭很慘 Sorry 打錯字,衝>衛。上一首冠是去年的穿花蝴蝶 (CLWR)
最噴走勢: stopzi
白果大獎: seeseetv
健談會員: 男金: HOTMAN
                 銀: stopzi
                 銅: RVHOCPC
              女金: 屮SiU霖屮
                 銀: nicholashin
                 銅: rubylovessss

發帖榜 2017 走勢速報
(截止31/3/2017 22:00)
投票人數: 34

(以下走勢按名單次序排名)
1. 單身會員
(最後5強)
Wonders / jose / John / chanchan0909 / bagfgfcde /

2. 情侶
(最後5強)
chanchan0909 + kk8733 / nicholashin + HOTMAN / ed8671ed + kk8733 / 艾石仔 + kk8733 / timmy + kk8733 /

3. 最淫會員
(最報5強)
chanchan0909 / HOTMAN / 屮SiU霖屮 / electric / SA弟林 /
3人0票
金獎confirmed (仲要大比數拋離)

4. 壇草
(最後6強)
HOTMAN / -Prince- / ed8671ed / John / chanchan0909 / seeseetv /

5. 老餅會員
(最後5強)
John / timmy / -Prince- / kwanie / 屮SiU霖屮 /

6. 噴言
(最後5強)
d. 其實我想講呢 我喺 CM 最乖 我認第 2 無人認第 1 但係你地成日話我 yum  係咪唔抵得我咁乖 (chanchan0909)
e. 究竟這首歌有沒有涉嫌宗教? (CLWR)
g. 你就真係傻。點解之出唔到碟。紅館冇fans。就係歌太偏。同主流差太遠。出碟係要搵錢。冇錢搵人哋點維持。就同你自以為聽偏門歌就好似好高質咁 。傻x一個。 (chen131)
m. 衝蘭很慘 Sorry 打錯字,衝>衛。上一首冠是去年的穿花蝴蝶 (CLWR)
v. 我退出肛湖三年啦 我經已冇咸故啦 我已經受戒三年 戒色戒飲戒含戒嫖戒愛做的事情 我玉潔冰清三年 純過純淨水緊過未開過的汽水樽蓋 (SA弟林)

有1句噴言0票

7. 頭像
(最後5強)
HOTMAN / KITSTON / 風見志郎 / harryharry / ed8671ed /

8. 簽名
(最後4強)
b. 風見志郎 (「你們的留言我全部都有看...你們啊,不要那麼sweet好不好!!給我聽好,2017我一定會出新歌,一定會有演唱會!不來的就打屁股!」)
d. KITSTON ([你。老不老?] 爺爺超鍾意笑口棗 怕醜草 和跳舞 婆婆超愛慢半拍  為灶罅 黏膠布)
e. joey2009 (8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!)
c. chanchan0909 (自己先做一個好人,然後找和你相仿的人做你的朋友。能如此,友誼才能穩固地成長。--- 西塞羅)

9. 主題
(最後3強)
b. #Cool Cafe 星座區#
c. #Cool Cafe 發帖榜2017#
d. #Cool Cafe 疑問區#

10. 三月金曲
(最後6強)
C3PO / 一蓮托生 / 難得一遇 / 不意外的意外 / 我錯 / 一隻小豬 /

2首歌0票

11. 至膠會員
(最後5強)
kk8733 / CLWR / hkwilliamsiu / 酷愛903 / kayzzz /

12. 貢獻會員
(最後3強)
dongbb2332 / kevinlai1621 / jose /

13. 貼圖
(最後5強)
a. 腫脹phil lam直線流眼淚
b. 祖祖煞科擘臂舞
d. 電到發癲容祖兒
i. Fantasy J.Arie 翻撻屎
l. Gin Lee 親自教大家喳炸揸咋

14. CM文青
(最後3強)
-Prince / 616.1314 / powerful /

15. 版主
(最後5強)
ed867ed / -Prince- / 屮SiU霖屮 / chanchan0909 / CunninG /

16. CM歌手
(最後5強)
John / matthew1990 / RVHOCPC / jasOh103 / jose /

17. 最mean會員
(最後5強)
jose / nicknicknick / nicholashin / kwanie / harryharry /

如果有人仲想做頒獎嘉賓, 可以今日之內pm我
有人準備要掃獎

幫你del佐
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-31 23:06

thanks, d 人都唔睇題目

希望可以頒快啲
stopzi 發表於 2017-3-31 23:17

我都唔可以太夜, 第二朝要拜山

建議大會Opening 用呢首
jasonng 發表於 2017-3-31 23:18

收到

我都係喎

不請自來怕唔怕面懵
kel_kelvin 發表於 2017-4-1 09:07

其實有上榜咪又入場券

如果我拎咗最Yum會員同埋噴言大獎 我會post霖BB閃卡 同埋電電閃卡各一張
SA弟林 發表於 2017-4-1 14:31

咁你準備定都得

收到風三甲
金 SA 弟林 銀 屮SiU霖屮 銅 electric
HOTMAN 大熱落選  ...
chanchan0909 發表於 2017-4-1 19:19

你呢

真係可以搞個競猜遊戲喎
我覺得五個都好有可能
bagfgfcde 發表於 2017-4-1 19:30

估中獎品係咩先

ed乙個
bagfgfcde 發表於 2017-4-1 19:32

咁快d估下金銀銅係邊3個

主持人已入場, 準備今日以祖祖為中心嘅頒獎禮
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

pls give me white fruit award
matthew1990 發表於 2017-4-1 20:47

搞咩個個都爭白果大獎

i fight too
RVHOCPC 發表於 2017-4-1 20:51

你唔係直接爭男金咩

發帖榜2017頒獎禮正式開始, 先請容祖兒同大家開場

話曬CM都係由好多位美會員所組成, 所以就由20大開始
第20位 - harryharry [110]

第19位 - jose [122]

第18位 - kel_kelvin [149]

110 係計最低果次定點
kwanie 發表於 2017-4-1 21:09

total

我無陀b wor
做咩咁快頒比我
jose 發表於 2017-4-1 21:09

唔俾你後面再出場

第17位 - 風見志郎 [151]

第16位 - jasonng [184]

total 我100都唔夠
KITSTON 發表於 2017-4-1 21:12

91真係幫你唔到
   最慘係美電, last day先俾人踢出局

點解要我唱祖兒啲咸歌
大家會小命難保嫁喎
jasonng 發表於 2017-4-1 21:13

乎合你形象

第15位 - bagfgfcde [294]

第14位 - ed8671ed [373]

計單日AP定係總AP ?_?
ed8671ed 發表於 2017-4-1 21:14

total total易計d

以前好似計單日?!
不過有廿大落袋就唔理啦
ed8671ed 發表於 2017-4-1 21:18

3月bag計單日, 8月harry計total

第13位 - jasOh103 [462]

第12位 - chanchan0909 [466]

啲歌係點揀
hehehaha 發表於 2017-4-1 21:21

盡量按preference or代表到個個人

陳09 點解唔係貼 豆漿?
matthew1990 發表於 2017-4-1 21:22

翻炒咩

第11位 - kwanie [724]

第10位 - hehehaha [1108]

第9位 - kk8733 [1429]

第8位 - Wonders [1703]

頒獎嘉賓表示等到訓著
RVHOCPC 發表於 2017-4-1 21:32

快到你ga la

第7位 - kevinlai1621 [1793]

第6位 - John [1908]

Top 5會連男女金頒

NEXT: CM文青

會員有咁多, 要脫穎而出就要有d才華, 所有就有呢兩個獎
先有CM文青

有呢兩位樂壇文青頒獎

得主: -Prince- [13]

跟住有請R會員頒CM歌手

班中女係咪一人食一件TFBOY
ed8671ed 發表於 2017-4-1 21:39

OMG

Thx R會員

公怖番頭先d票數
文青: -Prince [13] / powerful [11] / 616.1314 [6] /

歌手: John [24] / RVHOCPC [12] / matthew1990 [12] / jasOh103 [7] / jose [7] /

Next: 最有貢獻會員

其實點解冇人提名填詞人s做文青
RVHOCPC 發表於 2017-4-1 21:58

你問番d提名人 又或者填詞人個look無氣質

除左有才華, 都要表揚下一眾勞苦功高嘅會員s
作為樂壇最有貢獻代表當然係Liza

得主: dongbb2332 [13]

NEXT: 盡責版主

有請元老級版主出黎頒獎

金: -Prince [17]
銀: 屮SiU霖屮 [12]
銅: ed8671ed [11]

Next: 我最喜愛主題

一個論壇除左人之外, 內容都好重要, 所以就有主題之分
有請話題女王出黎頒獎

金: #Cool Cafe 發帖榜# [27]
銀: #Cool Cafe 疑問區# [13]
銅: #Cool Cafe 星座區# [11]

Next: 3月金曲

王子好勁
bagfgfcde 發表於 2017-4-1 22:07

都話有人要掃獎

話明音樂論壇, 歌點少得
銅: C3PO - 李克勤 [10]

銀: 我錯 - J.Arie [16]

金: 一蓮托生 - 迪子 [20]

Next: 至膠會員

跟住黎d好有 "特色" 嘅會員
話說呢位歌手都有至賿嘅一面

金: CLWR [20]
銀: kk8733 / 酷愛903 [19]
銅: hkwilliamsiu [18]

NEXT: 最mean會員

天后又點只一面, 仲有mean嘅一面

金: kwanie [19]
銀: nicholashin [14]
銅: nicknicknick [13]

NEXT: 我最喜愛的頭像

有請derder

剛才d獎d票數

版主: CunninG [5] / chanchan0909 [8] / ed8671ed [11] / 屮SiU霖屮 [12] / -Prince- [17] /

金曲: 一蓮托生 [20] / 我錯 [16] / C3PO [10] / 不意外的意外 [8] / 一隻小豬 [6] / 難得一遇 [6] /

至膠: CLWR [20] / 酷愛903 [19] / kk8733 [19] / hkwilliamsiu [18] / kayzzz [15] /

最mean: kwanie [19] / nicholashin [14] / nicknicknick [13] / jose [12] / harryharry [11] /

應該係簽名

頭像同簽名都然要匹配, 講到簽名一定有佢

金: [19]
joey2009 - 8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!
風見志郎 - 「你們的留言我全部都有看...你們啊,不要那麼sweet好不好!!給我聽好,2017我一定會出新歌,一定會有演唱會!不來的就打屁股!」

銀: [8]
KITSON - [你。老不老?] 爺爺超鍾意笑口棗 怕醜草 和跳舞 婆婆超愛慢半拍  為灶罅 黏膠布
chanchan0909 - 自己先做一個好人,然後找和你相仿的人做你的朋友。能如此,友誼才能穩固地成長。--- 西塞羅

銅: 從缺

NEXT: 我最喜愛貼圖

新增設獎項, 話曬而家都係以圖回人, 所以我地都緊貼潮流
金: Fantasy J.Arie 翻撻屎 [16]

銀: 腫脹phil lam直線流眼淚 [15]

銅: 祖祖煞科擘臂舞 [13]

電到發癲容祖兒 [13]

NEXT: 壇草

跟住我地有d代表人物要出場
有請我男神出場同大家頒獎

金: -Prince- [19]

銀: ed8671ed [17]

銘: HOTMAN [16]

NEXT: 老餅會員

匡匡咁發力都無金獎
nicholashin 發表於 2017-4-1 22:52

原本係佢帶頭, last day被超前

又係佢, 樂壇老餅都有佢份

金: timmy [24]
銀: -Prince [18]
銅: kwanie [15]

NEXT: 單身會員