返回列表 發帖
关淑怡唱“从你的全世界路过”好似鬼泣版甘~~~

金燕玲 真係太勁
佢太部分作品都好出色 4度女配 再破紀錄

暫時估11個中4個
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

d 韓文

d 韓文
kwanie 發表於 2017-4-9 21:49

俾我都唔識讀
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

俾我都唔識讀
kevinlai1621 發表於 9/4/2017 21:50
寵晒佢囉

d 韓文
kwanie 發表於 2017-4-9 21:49

求9其lur哂佢咪算9數囉
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

春夏呀

我媽媽問春夏係邊個 ................. 慘到拎完一年無人記得

上屆女主角唔係應該頒今屆男主角咩

做咩獎門人唔出黎嗌打和呀?

上屆女主角唔係應該頒今屆男主角咩
林仔 發表於 2017-4-9 22:01

咁今年佢事業上又真係完全 0,都係佢出現先記起佢乜水

寵晒佢囉
kwanie 發表於 2017-4-9 21:51

所以唔讀先岩 頭先有個都係唔講
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

恭喜一念無明
要攞嘅應該都攞曬

恭喜一念無明
要攞嘅應該都攞曬
ed8671ed 發表於 2017-4-9 22:05

男主角呢
聽講湖人已經 BOOK 好枱

然後「一念無明」響最佳電影第一 round 就 out 左,代表咩?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

男主角呢
賴爽 發表於 2017-4-9 22:08

Fishman Lok唔係比人吹到大熱咩?

男主角呢
賴爽 發表於 2017-4-9 22:08

唔是林家棟book左咩

男主好係我身邊嘅人 100% 揀林家棟,未見過有另一個名出現咁
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

希望黑仔之後都可以拎到一座男配角啦

然後「一念無明」響最佳電影第一 round 就 out 左,代表咩?
星勤 發表於 2017-4-9 22:09

寒戰咩都未有
唔通同星爺撼大野?
Fishman Lok唔係比人吹到大熱咩?
表妹保莉 發表於 2017-4-9 22:12

保莉姐好耐冇見.....

如果漁生得不如志明KO兩連霸啦.......
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

寒戰咩都未有
唔通同星爺撼大野?
Evan@LaRossa 發表於 2017-4-9 22:31

音響

音響
林仔 發表於 2017-4-9 22:33

但我不負責任亂估梁家輝可能會中.....

寒戰咩都未有
唔通同星爺撼大野?

保莉姐好耐冇見.....

如果漁生得不如志明KO兩連霸啦....... ...
Evan@LaRossa 發表於 2017-4-9 22:31

我都成日出現架其實哈哈!
如果漁生得我驚大家暴動

但我不負責任亂估梁家輝可能會中.....
Evan@LaRossa 發表於 2017-4-9 22:34

排隊的話應該係鎮宇

排隊的話應該係鎮宇
林仔 發表於 2017-4-9 22:36

我都成日出現架其實哈哈!
如果漁生得我驚大家暴動
表妹保莉 發表於 2017-4-9 22:35

可能佢地Like 漁生一再打爆自己形象畢竟成套戲都幾內心下
華語一路順風Good ar :)
其實樹大招風既重點係90年代既賊王FF.....

乜個show唔係做到十一點?

林仔 發表於 2017-4-9 22:42

其實我有少少唔明, 點解十幾個獎下下都OT 到23:XX

本身好似預過11點?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

本身好似預過11點?
表妹保莉 發表於 2017-4-9 22:49 [/quote]
已經over咗

第 36 屆香港電影金像獎 得獎名單 [按頒獎次序排列]

最佳新演員 胡子彤《點五步》
新晉導演 黃進《一念無明》
最佳攝影 鮑德熹 / 曹郁《擺渡人》
最佳剪接 David Richardson / 梁展綸《樹大招風》

最佳衣著獎 余文樂 / 金燕玲
最佳美術指導 邱偉明《擺渡人》
最佳服裝造型設計 奚仲文 / 吳里璐《西遊記之孫悟空三打白骨精》
終身成就獎 芳艷芬

最佳原創電影歌曲 沙燕之歌 - Supper Moment《點五步》作曲 : 戴偉 填詞 : 陳心遙
最佳原創電影音樂 金培達 / 波多野裕介《七月與安生》
最佳女配角 金燕玲《一念無明》

最佳視覺效果 Luke Sungjin Jung / Sung Hoon Kim / Chan Soo Kim / Chul Min Kim《西遊記之孫悟空三打白骨精》
最佳音響效果 曾景祥 / 李耀強《寒戰II》
最佳男配角 曾志偉《一念無明》
專業精神獎 阮大勇

最佳編劇 龍文康 / 伍奇偉 / 麥天樞《樹大招風》
最佳動作設計 董瑋《湄公河行動》
最佳兩岸華語電影 一路順風

最佳導演 許學文 / 歐文傑 / 黃偉傑《樹大招風》

今年得獎個報幕真係好廢… 以往都有評審評語,今年得個無乜謂嘅得獎數據,仲要人人一樣
論盡樂迷,敢愛敢恨

今年得獎個報幕真係好廢… 以往都有評審評語,今年得個無乜謂嘅得獎數據,仲要人人一樣 ...
星勤 發表於 9/4/2017 22:53
好似近年都係鄭啟泰

真係小紅姐
我們的總和

恭喜曬小紅姐
三次提名三次都中獎

湯唯其實都幾搞笑,好似年年都有提名但無獎攞

多謝坤爺啦

「七月與安生」結果好似大熱倒灶
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2017-4-9 23:03

會唔會少港星所以少人留意?

七月似係大熱倒灶 食一大粒白果

其實惠英紅係實至名歸

星勤 發表於 2017-4-9 23:03

香港主場,應該大把人情願紅姐拎
利申:鍾意冬雨多啲

Evan@LaRossa 發表於 2017-4-9 23:03

呀導演已經應該有唔少人留意啦。
佢老豆都幫到佢盡

香港主場,應該大把人情願紅姐拎
利申:鍾意冬雨多啲
賴爽 發表於 2017-4-9 23:04

套戲其實都算香港人拍丫,只係選角無選香港人啫
論盡樂迷,敢愛敢恨

ed8671ed 發表於 2017-4-9 23:04

其實馬/周,周真係值得拎好多,馬係套戲真係女配角,同埋好多位都唔夠周冬雨嚟,金馬兩個頒哂有啲 O 咀

淨係睇過幸運是我
愛美紅

都唔係白果既, 都叫做拎左個最佳原創電影音樂...

今年好似偏向本土多D
岳少會唔會又出黎嬲嬲豬?

七月與安生 really doesn't feel like an Hong Kong film at all. I thought they will give some big prizes but going to 樹大招風/一念無明 for the big prizes do seem healthier for the industry. People, make Cantonese movies!

Evan@LaRossa 發表於 2017-4-9 23:03

黃金時代呢

雖然最佳電影好難唔係「樹」,但「點」有無得博一博呢
論盡樂迷,敢愛敢恨