返回列表 發帖
2017先嚟到第四個月
千嬅已經plug咗四首歌
JayantL 發表於 2017-4-11 20:58

做新人係咁架喇,要勤力D

一開聲, 真係不得了
wchild 發表於 2017-4-12 16:06

loop咗兩個幾鐘
electric 發表於 2017-4-12 16:08

好難想像你兩個聽完余春嬌之後會點樣流馬尿法

美瑞又開始髮力
wchild 發表於 2017-4-12 17:47

分分鐘年尾或出年年頭又出碟開concert

let's begin 真係好好J亦都係美瑞PERFORM 得最好既一次
不過我都諗住假期睇多次春嬌一二集{:1_9: ...
wchild 發表於 2017-4-12 18:41

Let's Begin 應該係佢演繹得最好既演唱會喇,不過有D人都係鍾意Minor Classics多D

救命點解我可以咁愛佢

我聽咗可能有五個鐘呢首歌 non-stop
其實我到依家仲係度日日回味let's begin
所以唔好咁快有concert沖淡我回憶啦
electric 發表於 2017-4-12 18:17

我都係周不時都會睇返Let's Begin 同 聽返

實在呢首真係不得了
好耐冇聽過一字一句放輕嚟唱 把聲咁鬆 又岩音域既楊千嬅
好有感染力
victor1991415 發表於 2017-4-13 08:09

07年轉佐唱腔之後岩key既歌都係得:

火鳥 / 翅膀下的風 / 最好的債 / 好不容易遇見愛  

已經有官方消息,會出一隻已“余春嬌”為主題的ep,除咗呢幾首歌+余春嬌,重有電影入邊出現過嘅懷舊歌嘅翻 ...
hintlou 發表於 2017-4-13 21:44

余春嬌既主唱唔係楊千嬅咩?

回復  Jacz

會唔會好似當年楊千嬅唱楊千嬅咁余春嬌唱余春嬌
BTW琴晚聖艾粒播隻歌以為係舊歌點 ...
8283 發表於 2017-4-14 00:05

夕爺有楊千嬅,Wyman都要整返首專屬既余春嬌
#爭寵

其實都唔密啦,
同埋其實千嬅係需要多D成功的舞台經驗,
俾佢多D信心 愈做愈好

如果食著春嬌個勢衝去年尾,
半年籌備一個GOOD SHOW,
再做佢想做的事,
好像更完滿。

正如佢之前所講,女明星開SHOW的機會與年齡成反比。
stone@stone 發表於 2017-4-26 11:08

X2
佢開得密唔密係次要
但真係好想佢做一個賺盡口碑既紅館concert,或者Minor Classics
Let's Begin係做得好,但仲有好多進步既空間,講真,我係die hard都覺得同美祖既SL, NO.6比起上黎仲有一段距離
希望佢真係可以做到一個無論舞台設計,rundown,歌曲編排,舞蹈,服裝,props,燈光效果,氣氛都係一流既演唱會,徹底令人改觀,成功洗底

有冇人知劉華個期比佐邊個開未?