返回列表 發帖

[Apr/20/2017] 欣賞 - 譚詠麟 (CD + DVD)

歌手:譚詠麟
唱片名稱:欣賞
唱片封面:

推出日期:2017/4/20
唱片類型:CD + DVD

TrackList:
CD  
1.等一個可能 feat.陳潔儀  
2.型人道 feat.李幸倪  
3.明天何其多 feat.陳奕迅
4.脫胎換骨 feat.五月天  
5.遊子 feat. A-Lin  
6.簡單是福 feat.劉德華  
7.強者背後 feat.譚維維  
8.强求好嗎 feat.丁噹  
9.觀 feat.張學友
10.地球人醒來吧 feat.孫楠

DVD  
1.等一個可能 feat.陳潔儀  
2.型人道 feat.李幸倪  
3.地球人醒來吧 feat.孫楠

附加資料:
譚詠麟全新國語專輯 欣賞

樂壇校長夢想創舉 召集「欣賞」歌手
五個亞洲地區 十個合作單位 傾情灌錄演唱全新國語歌曲共十首
CD+DVD Deluxe version Digipack 40頁booklet

首批限量德國壓制CD
***只限「首批訂單」附贈大海報***

岀處:Sky Music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

比較期待 觀 feat.張學友

有無人同我一樣第一眼睇到碟名叫 欣宜

@艾石仔 話會買一打

「Gin Lee李幸倪」個名特別長係咪為左增加佢曝光率
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

全部歌變番做FEAT 譚詠麟 可能都仲有1 2 首可以入耳.

2017年度叱咤樂壇至尊唱片
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

John 發表於 2017-4-13 16:42

全部歌變哂做FEAT
型人道慳返唔洗派

擺明大細超, A-Lin都冇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

環球隻隻碟個貼紙都係一式一樣 都係咁柒 好欣賞

年度神碟
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

召集「欣賞」歌手 係咩語法

環球隻隻碟個貼紙都係一式一樣 都係咁柒 好欣賞
721AXA 發表於 2017-4-13 16:57

我都留意到,又係呢隻銀色貼紙

媽啊成陣驅風油味
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

@艾石仔 話會買一打
hehehaha 發表於 2017-4-13 16:39

為左booklet?
Kk8733話買20打

年度驚嚇國語大碟

為左booklet?
艾石仔 發表於 2017-4-13 18:33

你買左記得借我聽
想用hi fi speaker 播明天何其多

其實同佢合唱既班底系華語樂壇嚟講好強 ...
又張學友 又A Lin 又丁噹 又五月天 又Eason ....
搏金曲獎歌王?

有無人同我一樣第一眼睇到碟名叫 欣宜
KITSTON 發表於 2017-4-13 16:37

Me2
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

你買左記得借我聽
想用hi fi speaker 播明天何其多
hehehaha 發表於 2017-4-13 18:54

你係咪會去攞先?
倫伯你都岩?!
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

可惜阿倫今次新國語碟並無搵番曾於90年代初期及中期o係香港、台灣遊走並於兩地市場發展
素有南韓麥當娜及南韓梅艷芳之稱的金元萱(金完宣/김완선/Kim Wan Sun)同佢合唱
希望阿倫下次有機會同佢合唱

陳奕迅, 劉德華, 張學友 (3 x Hong Kong)
譚維維, 丁噹, 孫楠 (2 x China)
五月天, 黃麗玲 (2 x Taiwan)  
陳潔儀  (1 x Singapore)
李幸倪  (1 x Malaysia)

5 countries 歌手分配不均勻

Why not
孫燕姿, 陳潔儀 (Singapore)
梁靜茹, 李幸倪 (Malaysia)
Ditch Eason and 譚維維?

...
boy4dudes 發表於 2017-4-13 21:13

有預感呢個project會再出欣賞Vol.2
或者有歌錄左未出街

例如
Alan Tam x Hacken Lee
Alan Tam x Alan Walker etc.

抄我個Kary吳雨霏

有預感呢個project會再出欣賞Vol.2
或者有歌錄左未出街

例如
Alan Tam x Hacken Lee
Alan Tam x Alan Wa ...
hehehaha 發表於 2017-4-13 21:52

點解冇周華健 李宗盛 羅大佑 陳綺貞  MC hotdog 阿漿 章魚成 小豬
呢個歌手唔值得欣賞?
唔出vol 2 嬲嬲豬

可能暑假出Vol 2
全碟倫伯 feat. 阿Sam

可能暑假出Vol 2
全碟倫伯 feat. 阿Sam
阻住 發表於 2017-4-13 22:40

FF 7月1日 出vol 2
搵章魚成合作 全隻大碟既歌都係歌頌欣賞香港

碟名叫 FEAT 啊嘛~

...
boy4dudes 發表於 2017-4-13 21:13

其實將gin lee屈做malaysia 都有d刻意,,雖然佢係馬來西亞出道過,但佢而家嘅發展應該更似香港歌手,如果搵coco唱係咪又可以話美國先...

其實將gin lee屈做malaysia 都有d刻意,,雖然佢係馬來西亞出道過,但佢而家嘅發展應該更似香港歌手,如果搵coco唱係咪又可以話美國先...
newguy 發表於 2017-4-14 00:47

我覺得環球將gin lee屈做malaysia 係因為隻碟係國語專輯 (maybe 想在馬來西亞銷售好D)

如果隻碟係全廣東專輯, 我完全接受 Gin Lee 係香港歌手

As for Coco Lee = 李美林 = 李玟 = 生於香港 = 香港歌手 in my humble opinion

個LIST變燈神榜
比倫伯燈一燈都...

以為歌手本人同D歌難頂, 點知連Cover都可以咁肉酸
【This is MC】澳門見

佢究竟係咪去影證件相?
Canto Music Picks 2024 Week 12
#1 神算 方皓玟

"校長譚詠麟一向重視環保,《地球人醒來吧》特別邀請中國最好男聲孫楠合唱,二人希望藉此作品向大眾宣揚環保訊息,提醒大家要有所醒覺,為下一代著想,保衛美麗的地球。"

呢D係咩文案

"校長譚詠麟一向重視環保,《地球人醒來吧》特別邀請中國最好男聲孫楠合唱,二人希望藉此作品向大眾宣揚環 ...
hehehaha 發表於 2017-4-23 14:44

校長係環保就唔該唔好再出歌出唱片, 浪費資源印製, 浪費 ap quota

ps I'm so mean

校長係環保就唔該唔好再出歌出唱片, 浪費資源印製, 浪費 ap quota

ps I'm so mean  ...
boy4dudes 發表於 2017-4-23 21:58

仲要出兩個版
呃你廿蚊捱貴價要隻DVD

仲要出兩個版
呃你廿蚊捱貴價要隻DVD
hehehaha 發表於 2017-4-23 22:00

其實D MV都出哂街, 又唔係特別收錄野, 做乜要整多隻碟做MV
你估佢個樣好好J咩

其實D MV都出哂街, 又唔係特別收錄野, 做乜要整多隻碟做MV
你估佢個樣好好J咩 ...
艾石仔 發表於 2017-4-23 22:09

好似 《型人道》 MV 已經o係 YouTube 下架 = =

好似 《型人道》 MV 已經o係 YouTube 下架 = =
yanchapahsuk 發表於 2017-4-23 22:51

唔講唔覺
痴線 想欣賞Gin Lee都唔得
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

yanchapahsuk 發表於 2017-4-23 22:51

《型人道》MV抄足法國歌手Christine and the Queens的《Christine》MV, 應該一早唔好上架!唔知有無俾人告

唔講唔覺
痴線 想欣賞Gin Lee都唔得
John 發表於 2017-4-23 23:15

Listen to 型人道 and watch the following video on mute

以歌黎計
學友嗰隻幾好聽

觀係咪分開錄架?
得呢首無拍倫伯談欣賞, 學友同倫伯又無合照

觀係咪分開錄架?
得呢首無拍倫伯談欣賞, 學友同倫伯又無合照
阻住 發表於 2017-4-24 01:13

學友:歌都錄埋仲要合照,你想我死咩

今日係地鐵站見到呢隻碟既燈箱
張海報矇到起格
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

今日係地鐵站見到呢隻碟既燈箱
張海報矇到起格
616.1314 發表於 2017-4-25 01:08

你可以試下去唱片舖挑戰下個實物唱片封面
校長個樣都係濛既

對於今次跟阿Sam合作,校長透露原意是為粵語流行曲50周年作推廣,由第一代始祖阿Sam與緊接的他一起當大使演出,但礙於檔期被固定了,最多只考慮開6至8場。校長亦跟阿Sam一起灌錄了一首集合二人經典歌的串燒歌,另一首合唱歌則由校長作曲。由於二人過去有無數經典金曲,故演唱會的選歌很困難,但可以唱到阿Sam的歌校長覺得最開心,而阿Sam也會唱校長的歌曲

欣賞Vol.2 is coming
懷疑首合唱新歌先係年度主打, 所以倫伯唔洗903冠明天何其多同簡單是福

對於今次跟阿Sam合作,校長透露原意是為粵語流行曲50周年作推廣,由第一代始祖阿Sam與緊接的他一起當大使演 ...
阻住 發表於 2017-4-27 12:02
簡單是福咁好聽都無得冠

5月22號出日本壓制K2HD CD版, 限量1000隻

美煎句吱吱渣吱吱渣會唔會靚聲D