返回列表 發帖
陳奕迅, 劉德華, 張學友 (3 x Hong Kong)
譚維維, 丁噹, 孫楠 (2 x China)
五月天, 黃麗玲 (2 x Taiwan)  
陳潔儀  (1 x Singapore)
李幸倪  (1 x Malaysia)

5 countries 歌手分配不均勻

Why not
孫燕姿, 陳潔儀 (Singapore)
梁靜茹, 李幸倪 (Malaysia)
Ditch Eason and 譚維維?

其實將gin lee屈做malaysia 都有d刻意,,雖然佢係馬來西亞出道過,但佢而家嘅發展應該更似香港歌手,如果搵coco唱係咪又可以話美國先...
newguy 發表於 2017-4-14 00:47

我覺得環球將gin lee屈做malaysia 係因為隻碟係國語專輯 (maybe 想在馬來西亞銷售好D)

如果隻碟係全廣東專輯, 我完全接受 Gin Lee 係香港歌手

As for Coco Lee = 李美林 = 李玟 = 生於香港 = 香港歌手 in my humble opinion

"校長譚詠麟一向重視環保,《地球人醒來吧》特別邀請中國最好男聲孫楠合唱,二人希望藉此作品向大眾宣揚環 ...
hehehaha 發表於 2017-4-23 14:44

校長係環保就唔該唔好再出歌出唱片, 浪費資源印製, 浪費 ap quota

ps I'm so mean

好似 《型人道》 MV 已經o係 YouTube 下架 = =
yanchapahsuk 發表於 2017-4-23 22:51

《型人道》MV抄足法國歌手Christine and the Queens的《Christine》MV, 應該一早唔好上架!唔知有無俾人告

唔講唔覺
痴線 想欣賞Gin Lee都唔得
John 發表於 2017-4-23 23:15

Listen to 型人道 and watch the following video on mute

AGA + Gin 上年賺左D錢, 環球今年倒錢落海投資譚伯伯隻碟, great logic

唔係話要推曬十首歌咩 點解無繼續派歌
nicholashin 發表於 2017-5-17 06:05

香港 next plug 應該係 觀 掛

其他推曬啦 不過唔係香港推

等一個可能 Singapore 推
型人道 Malaysia 推
脫胎換骨 & 遊子 Taiwan 推
強者背後, 强求好嗎, 地球人醒來吧 China 推