返回列表 發帖

司徒瑞祈同無綫講再見 執包袱好輕鬆:locker十年冇開過

人稱阿水的司徒瑞祈於2004年以青春愛情劇《赤沙印記@四葉草2》出道,當時他以前香港游泳隊成員做賣點,一身陽光健碩外形,曾經迷倒萬千少女。不過他的星途一直平平,在TVB 13年間,拍劇產量僅得15套;加上2008年,阿水在賭場消遣時借貴利錢,連利息一共欠下80萬元。雖然他否認主動借錢,只承認在澳門賭錢受人誤導,自己也不斷四出籌措,向朋友籌錢還債。可是事件愈鬧愈大,債主不停追撃阿水,到他家人居所、經營的咖啡店,甚至是TVB電視城外牆淋紅油,當時此事甚為轟動。雖然阿水其後公開道歉,但他的事業就此插水,《仁心解碼》就是他最後一套有角色名字的劇集,自此就轉型做兒童節目主持。

不過,兒童節目主持都有分輕重。阿水所做的節目被安排到星期6、日這些炮灰時段播放,曝光率變相有等於無。他在2015年主持過《Y Angle》之後,就再沒有新作,一直被TVB投閒置散,其實坐着等合約完結走人而已。

昨日阿水就在Facebook發文,正式向TVB說再見,結束13年的賓主關係。他Post了幾張在電視城的照片,並說:「江湖再見!個個都話你終於都捨得返嚟清嘢喇!唔好意思,我locker十年冇開過。以後唔好寄信去電視城俾我啦!」文末更打了幾句抒情句子:「#舒伯華德說:又回到最初的起點,記憶中你清澀的臉,我們終於來到這一天。」由此可見,阿水似乎與TVB的合約一早已經完結,可是平日較少出入TVB,終於回到公司執包袱,相信連自己Locker有啲咩都就快唔記得。不過,唯一肯定的,就是他那幾句抒情句子,反映他心情充滿感慨,因為終於要離開TVB。

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

唔緊要

本帖隱藏的內容需要積分高於 300000 才可瀏覽

唔緊要

**** 本內容被作者隱藏 ****
賴爽 發表於 2017-4-15 11:19

睇唔到啊
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

睇唔到啊
matthew1990 發表於 2017-4-15 11:21

我都睇唔到。。

唔比你地睇

反正人地無野做日日同男朋友拍拖,都不知幾sweet
有失亦有得啦

唔緊要

**** 本內容被作者隱藏 ****
賴爽 發表於 2017-4-15 11:19

有啲咩睇?

有失亦有得啦
stephybest 發表於 2017-4-15 11:32

兩個樣好唔得。

有失亦有得啦
stephybest 發表於 2017-4-15 11:32

望落就sweet 不過司徒個朵真係好臭 偷食偷情乜都有

可能佢地係open relationship

唔比你地睇
賴爽 發表於 2017-4-15 11:29

小圈
黑暗

小圈
黑暗
一個小子 發表於 2017-4-15 12:10

我自己都睇唔到其實

我自己都睇唔到其實
賴爽 發表於 15/4/2017 12:13
得版主先睇到

有男友仲周圍揾人cf
頭盔:發夢夢到

望落就sweet 不過司徒個朵真係好臭 偷食偷情乜都有

可能佢地係open relationship ...
721AXA 發表於 2017-4-15 11:58

details and more pls!!

到底有d咩睇

M版主呢幾日好勤力
利申:唔係鏡粉

兩個樣好唔得。
kk8733 發表於 2017-4-15 11:38

靚過你

有男友仲周圍揾人cf
頭盔:發夢夢到
qttyz2012 發表於 2017-4-15 12:35

呢位會員好似有嘢要爆唷

得版主先睇到
kwanie 發表於 2017-4-15 12:19

其實妹妹可以善用PM功能嘎

tt有明星爆料,好多mb話同佢交過手

利申:發夢睇到

靚過你
stopzi 發表於 15/4/2017 13:41
極mean

cathay1996 發表於 2017-4-15 14:34

明星會上tt??

紅唔起唔緊要啦
晚晚好多男人都_ _ 佢

唔洗上tt 你身邊識多幾個樣唔差後生運動型 都可以知道關於佢既臭史
不過人好現實既 大把人見佢明星仔又sporty都會想同佢玩下

唔洗上tt 你身邊識多幾個樣唔差後生運動型 都可以知道關於佢既臭史
不過人好現實既 大把人見佢明星仔又spor ...
721AXA 發表於 2017-4-15 17:46

劉公子有冇同佢玩過?

極mean
kwanie 發表於 2017-4-15 14:41

mean神讚我mean

mean神讚我mean
stopzi 發表於 2017-4-15 20:13

你好衰。。

cathay1996 發表於 2017-4-15 14:34

願聞其詳
【This is MC】澳門見

明星會上tt??
newguy 發表於 2017-4-15 14:44

明星上tt震撼啲定明星上cm震撼啲

有咩睇,等我睇下先

明星會上tt??
newguy 發表於 2017-4-15 14:44

tt有明星爆料帖,sorry打漏隻字

tt有明星爆料帖,sorry打漏隻字
cathay1996 發表於 2017-4-16 17:26

PM SEND黎SEE SEE

條友仔pk 黎

條友仔pk 黎
add 發表於 2017-4-17 12:12

點PK法?

話說之前好似話佢成日叫10幾20條友一齊去佢西貢間屋到開PARTY ^^
可能約埋成班人聽美霏既歌<3333333

話說之前好似話佢成日叫10幾20條友一齊去佢西貢間屋到開PARTY ^^
可能約埋成班人聽美霏既歌 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-4-17 13:02

人地約玩任天堂明星大亂咋嘛

點解咁多料爆,呢到好多人同佢交過手??

可能約埋成班人聽美霏既歌 ...
屮SiU霖屮 發表於 17/4/2017 13:02
牙水俱樂部勁過迪偉俱樂部喎

原來有人同佢玩。驚。。

條友仔pk 黎
add 發表於 2017-4-17 12:12

PM 黎聽下

PM 黎聽下
wchild 發表於 2017-4-18 16:20

公開講先好。等人知佢真面目。

個post到最後都係乜料都冇爆到
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

求知情人士pm

個post到最後都係乜料都冇爆到
Jacz 發表於 2017-4-18 21:02

咪係 0質素!

PLZ PM 資料
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

上面班友乜料?

pm please

哦,原來係佢
佢講野好低b架
成日以為自己好可愛咁
上次同佢食飯,d野黎哂,佢先同人講話要換
搞到我都覺得唔好意思
Happy and Blessed.

乜水?

哦,原來係佢
佢講野好低b架
成日以為自己好可愛咁
上次同佢食飯,d野黎哂,佢先同人講話要換
搞到我都覺得唔 ...
jose 發表於 2017-4-18 22:50

食完飯帶你去西貢間屋?
人大了珍惜今次不可有下次

食完飯帶你去西貢間屋?
alexleung 發表於 19/4/2017 08:18
直必腸?