返回列表 發帖

[Apr/26/2017] My TV Love Songs 我的電視情歌集 - VA (CD)

歌手:VA
唱片名稱:My TV Love Songs 我的電視情歌集
唱片封面:

推出日期:2017/4/26
唱片類型:CD

TrackList:
CD  
01. 從未知道你最好 - 陳展鵬/胡定欣 (城寨英雄 片尾曲)
02. 我們都受傷 - 吳若希 (實習天使 主題曲)
03. 獨來獨往 - 羅嘉良 (與諜同謀 主題曲)
04. 最真心一對 - 何雁詩 (EU 超時任務 主題曲)
05. 地盡頭 - 鄭俊弘 (與諜同謀 片尾曲)
06. 誰可改變 - 陳展鵬 (巨輪 2 主題曲)
07. 真心真意 - 鄭俊弘/何雁詩 (我暪結婚了 插曲)
08. 記住忘記我 - 許廷鏗 (無心法師 主題曲)
09. 印記 - 譚嘉儀 (我暪結婚了 插曲)
10. 天地不容 - 胡鴻鈞 (殭 片尾曲)
11. 問天 - 許廷鏗 (琅瑯榜 主題曲)
12. 不變的愛 - 蕭正楠 (親親我好媽 主題曲)
13. 聽海 - 鍾嘉欣 (警犬巴打 插曲)
14. 不可告人 - 王浩信 (致命復活 主題曲)
15. Can You See - 譚嘉儀 (律政強人 插曲)
16. 一顆不變的心 - 鍾嘉欣 (張保仔 插曲)
17. 月無聲 - 張繼聰 (收規華 主題曲)
18. 愛 - 吳若希 (愛情來的時候 (德國) 主題曲)

附加資料:
輯錄近期 TVB 無線電視劇受歡迎歌曲 18首
包括全城熱爆 : 從未知道你最好 (城寨英雄 片尾曲) – 陳展鵬 / 胡定欣, 月無聲 (收規華 主題曲) - 張繼聰 , Can You See (律政強人 插曲) - 譚嘉儀, 地盡頭 (與諜同謀 片尾曲) - 鄭俊弘 , 天地不容 (殭 片尾曲) 胡鴻鈞, 不可告人 (致命復活 主題曲)
王浩信, 我們都受傷 (實習天使 主題曲) 吳若希, 等…..18首TVB劇集歌曲.

岀處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

groupmate真係慘, cover相又冇, 連聽海主唱個名都變左做鍾嘉欣

回復 2# cyrus305cool

仲有 真心真意 係主題曲先啱

上次隻碟有15首新歌.....一首未曝光 (不顧一切)
今次隻碟得10首新歌....全部曝晒光....失望....

一哥許廷鏗
有兩首

牙Fred都係1.5首

地盡頭 唔收錄個人碟?? Hana呢

阿mark 發表於 2017-4-18 19:32

新一姐Hana會出個人碟

groupmate真係慘, cover相又冇, 連聽海主唱個名都變左做鍾嘉欣
cyrus305cool 發表於 2017-4-18 18:36

聽海係屎歌, Typo錯誤, 是是但但

阿mark 發表於 2017-4-18 19:32

何生嬲爆,係咪有排雪唔會同佢出碟,但又唔想浪費,決定出精選算數。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

回復 8# dom

又唔一定,2015眼淚的秘密都入過精選碟,之後眼淚的秘密出了大碟

回復 2# cyrus305cool
groupmate 好似失蹤咁

終於都肯出 不過如果刪左D出過碟嘅 而換D未出過碟嘅會更好
同埋個封面冇左星夢班人會好D

BTW 首席男歌手擺正中間有無含義  

Groupmate so sad
利申:唔係鏡粉

回復 11# 星夢情真

到時各平臺上架唔會有下邊啲頭像,正方形

都仲係冇遺物~~

諸神混亂
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

唱遊星夢樂園/星夢盛世

牙醫有問天, 冇天地, 再戰明天, 遺物, 籠牢, 一夜成名. 會唔會同佢出Farewell碟

諸神混亂, 孤嶺花

估唔到星夢連合輯封面都係藍色

熊貓正中間、金堅靠邊站?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

估唔到星夢連合輯封面都係藍色
hehehaha 發表於 2017-4-18 23:38

上隻合輯《TV Love Songs Forever》封面都係藍色
來來去去都係藍色, 紫色, 黑色同白色. 除左大話熊貓隻貓狗CD紅色

上隻合輯《TV Love Songs Forever》封面都係藍色
來來去去都係藍色, 紫色, 黑色同白色. 除左大 ...
boy4dudes 發表於 2017-4-19 00:12

仲有Fred隻live 都係紅色

仲有Fred隻live 都係紅色
阿mark 發表於 2017-4-19 01:23

請問佢係咪星夢暫時唯一一個出過live專輯嘅人

回復 22# boy4dudes

係啊!

其實呢堆歌名都娘到爆
【This is MC】澳門見

以下呢個 LIST一定唔差得過頂樓個 LIST, Youtube 點擊率一樣咁高.......Herman考慮下啦 :(

01. 前行吧 - 吳若希
02. 理想的翅膀 - 許廷鏗
03. 站起來吧 - 吳業坤
04. 閃耀的寶石 - 何雁詩
05. 勇氣 - 謝東閔
06. 破格 - 李榮耀
07. 光的希冀 - 陳康健
08. Switch On - 王君馨
09. 奇幻旅程 - 王祖藍
10. 星星的加冕 - 佘詩曼
11. 夢 - 廖碧兒
12. 愛在搖籃 - 徐子珊
13. We Are family - 湯盈盈
14. 微微笑 - 黃宗澤 / 鄭嘉穎
15. 踢出天際 - 胡鴻鈞
16. 閃耀的力量 - 譚嘉儀
17. 神奇大地 - 吳若希
18. 身邊有你 - 陳國峰

以下呢個 LIST一定唔差得過頂樓個 LIST, Youtube 點擊率一樣咁高.......Herman考慮下啦 :(

01. 前行吧 -  ...
venus 發表於 2017-4-19 18:44

湯盈盈好正
In any other world

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

留言
hinz 發表於 2017-4-19 19:06

迷弘黨 好恐怖

迷弘黨 好恐怖
newguy 發表於 2017-4-19 19:46

我都唔明點解條負心漢一腳踏兩船 而家仲要同隻狐狸精一齊
D C9 仲會對隻熊貓專一至死?
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

兒歌專輯?但若雞被人中出左,唔再係小朋友偶像
Kaybb 發表於 2017-4-19 22:47

My Anime Love Songs 我的動畫情歌集

吳若希個兩首都出過碟。應該換八時入席主題曲

01. 前行吧 -  ...
venus 發表於 2017-4-19 18:44

好耐無留意兒歌

點解唔搞張動漫歌曲唱片
我估錯這個世界得到教訓

迷弘黨 好恐怖
newguy 發表於 2017-4-19 19:46

迷弘黨一定好驚最新個人大碟胎死腹中

好耐無留意兒歌
阿mark 發表於 2017-4-20 12:37

youtube 有

羅嘉良真係摺埋啦
難聽到爆廠
衰過食屎

迷弘黨一定好驚最新個人大碟胎死腹中
venus 發表於 2017-4-20 18:39

可能同硬C一齊出 "真心真意 Forever Love Songs" 二人合輯

其實TVB應該出番以前D歌,阿Chok不知有幾多好主題曲同插曲,好過星夢多多聲啦。
I talk a lot of BS.

其實TVB應該出番以前D歌,阿Chok不知有幾多好主題曲同插曲,好過星夢多多聲啦。 ...
angelicdestiny 發表於 2017-4-22 04:15

其實以前d人好似一樣踩林峯哦

冇孤嶺花 諸神混亂
食屎啦

繼迷雲黨之後又有迷弘黨 xd

呢隻碟揀歌策略都幾求其 有D歌入過碟都繼續收錄 相反有唔少劇歌未入過碟嘅佢又唔揀

冇孤嶺花 諸神混亂
食屎啦
Jason0223 發表於 2017-4-22 11:45

會唔會呢兩首一早係協議好留俾走數kay收錄係佢個人碟度啊

Groupmate失寵到呢....定係個名打錯咗另外一個人嘅名。呢間垃圾公司離譜到嚇人。

Groupmate失寵到呢....定係個名打錯咗另外一個人嘅名。呢間垃圾公司離譜到嚇人。 ...
rainbowdash 發表於 2017-4-26 23:27

聽海係 Groupmate 唱 not Linda, 呢間垃圾公司成日打錯. 上次硬C隻碟<太想討好你>印錯左叫<太想討你好>

聽海係 Groupmate 唱 not Linda, 呢間垃圾公司成日打錯. 上次硬C隻碟印錯左叫  ...
boy4dudes 發表於 2017-4-26 23:36

歌手名都打錯,員工懶到出汁,真係炒得。

歌手:VA
唱片名稱:My TV Love Songs 我的電視情歌集
唱片封面:

推出日期:2017/4/26
唱片類型:CD

Tra ...
hinz 發表於 2017-4-18 18:21

MY TV LOVE SONGS (我的電視情歌集) Bonus CD
推出特別版  收錄近期熱爆 電視劇 :不懂撤嬌的女人

主題曲 :我不會撤嬌 – 何雁詩  插曲:陪著你走—譚嘉儀

及射鵰英雄傳 片尾曲:我不歸去—譚嘉儀  

廣告 : TVB J2 電視廣告

RELEASE DATE :08 / 06 / 2017

Bonus CD
1. #我不會撤嬌 – #何雁詩        不懂撤嬌的女人 主題曲
2. #陪著你走— #譚嘉儀        不懂撤嬌的女人 插曲
3. #我不歸去— 譚嘉儀        射鵰英雄傳 片尾曲

居然.改版
但冇手中沙咁怪

MY TV LOVE SONGS (我的電視情歌集) Bonus CD
但冇手中沙咁怪
~love1314~ 發表於 2017-6-1 15:14

I think 星夢 is keen to include 手中沙 (first time release) on HANA's debut CD

推出特別版  收錄近期熱爆 電視劇 :不懂撤嬌的女人

主題 ...
~love1314~ 發表於 2017-6-1 15:14

擺明收錄個人首張大碟