返回列表 發帖
Alfred真係想離巢嘅話都唔怪得佢..
你睇下 咁對佢!?
星夢情真 發表於 2017-4-20 23:37

其實何生對Alfred算唔錯了,如果佢唔走我估個期係book比佢的。不過佢又唔拍劇,留係主力唱劇歌的星夢其實難有發展,而且吒叱頒獎禮17年有機會賣比友台,分分鐘因為版權問題連十大都無埋,甚至公司唔比出席。17年最男又封盤了,最多只可以爭吳小姐攞過的金曲金,咁不如另謀高就,反而有機會有新發展。

真心,男嘅得Alfred叫有料開到,女嘅得Linda/Joyce可以開到…
Linda就算結婚生女之後一樣仲有market有fanbase過佢,
吳弱希除咗靠電視劇主題曲仲有咩歌真係hit?
你老味講起我就扯火,使橫手攞咗啲易hit嘅主題曲去唱攞到獎就以為自己真係掂
Linda hit嘅歌/唱k經常被點嘅歌都唔係主題曲嚟(除咗最幸福的事係),相反弱雞被點嘅歌都係乜乜劇集主題曲

吳若希做餵奶show吖? Herman真係sort左。
I talk a lot of BS.

吳若x 頂替「阿媽個囡」xxx 1月唔知邊度拎最女

吳若希開紅館?
邊度嚟嘅勇氣?
面皮成尺厚
識寫個醜字嗎?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

回復 30# jose

弱 應該開得一晚 好難讓lol

回復 5# Wing1211

你甘講TWINS LOL LIVE表示不服

吳若希做餵奶show吖? Herman真係sort左。
angelicdestiny 發表於 2017-4-21 01:37

肥佬諗野。。

以為偽毒已經夠驚嚇,點知一山還有一山高

完全唔明紅館批場係咩準則,星夢book左個期可以比邊個開都得??係咪老作架?!

好明顯寫呢編嘢嗰條友係麻甩佬或係未生過仔嘅女人,唔知女人生完仔要坐月。

因為何生第一次回答傳媒時根本唔知佢地真係拍緊拖,佢地係機場拖手見傳媒都係事前無知會何生,唔嬲就假。 ...
Ching2015 發表於 2017-4-20 21:42

拖完手之後勁歌金榜即刻新上榜 真心真意
今個星期仲冠 太想討好你
分分鐘兩週冠
捧到出晒面
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

真心,男嘅得Alfred叫有料開到,女嘅得Linda/Joyce可以開到…
Linda就算結婚生女之後一樣仲有market有fanba ...
amy 發表於 2017-4-21 00:15

JOYCE 唔係星夢嘎喎
LINDA 一早比人打左入冷宮啦

JOYCE 唔係星夢嘎喎
LINDA 一早比人打左入冷宮啦
Our_Souvenir 發表於 2017-4-21 22:45

Linda即使最當紅嗰陣都冇可能開到紅館啦。

吳若希生完要調理身子

有報道指吳若希(Jinny)七月開騷頂替鄭俊弘,星夢負責人稱:「其實我哋從來都冇講過7月會有歌手開騷,又何來邊個頂邊個?而且Jinny生完之後都需要足夠嘅時間調養身體,呢啲新聞大家笑笑就算啦,其他鋪排我哋會有正式公布。」
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

紅館而家真係搞到cheap哂
阿豬阿狗都可以上去唱

原來吳若希今日生左
雖然WFC
利申:唔係鏡粉

恭喜吳若希生了一位重磅的女兒
今年不要開演唱會啦! 好好享受湊B的樂趣!

Linda就算結婚生女之後一樣仲有market有fanba ...
amy 發表於 2017-4-21 00:15

其實佢開都好難爆啦...

根本就係亂作,星夢都話無申請檔期

走晒音都可以開紅館笑死人 生完專心湊女算啦

囡囡都生埋。快些驗DNA 。咁樣可以結婚啦

其實佢開都好難爆啦...
electric 發表於 2017-4-24 10:07

依度好多佢粉絲。應該會爆

因為何生第一次回答傳媒時根本唔知佢地真係拍緊拖,佢地係機場拖手見傳媒都係事前無知會何生,唔嬲就假。 ...
Ching2015 發表於 2017-4-20 21:42

雙H做一哥/一姐 = 自取滅亡
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

雙H做一哥/一姐 = 自取滅亡
l00540 發表於 2017-4-26 21:24

根本個榜已經滅亡左好耐啦,邊個做一哥一姐都一樣。

最貴 680
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

黃翊再上紅館兼有新歌唱 20年後再戰:覺得timing啱喇!

離開樂壇20年的黃翊近期因為《流行金曲50年》(前稱《流行金曲50強》)再次彈起,其演出片段亦在網上流傳,近日黃翊不時在Facebook分享Studio的相片,又貼上與星夢老闆何哲圖的合照,好多網民都期望黃翊復出。

《香港01》致電黃翊問到是否打算簽約星夢再圓歌手夢?黃翊笑言如果真的要簽約星夢,就不會公開Post相,而是等一切塵埃落定再作公布,又表示今次和何哲圖傾的「正嘢」,其實是討論暑假舉行的紅館騷:「聽聞因為節目收視好好,就打算將個節目搬到上紅館,佢哋話想搵我做嘉賓,個騷大概係8月左右,其實我第二次去節目錄影時,監製已經同我講過。」

黃翊早前和何哲圖食飯。(Facebook圖片)

黃翊第二次錄影應該是4月頭,和鄭俊弘與何雁詩爆出戀情的時間相近,當時一直有指鄭俊弘因事件失去上紅館的機會,其7月檔期先後傳過會由許廷鏗和吳若希接手。現在星夢打算開個「流行金曲50年演唱會」,雖然時間相差一個月,但也有可能就是解決紅館期問題的Plan B。

不過黃翊對於此事就不太清楚,更直言連有甚麼同台嘉賓都不清楚:「我冇問到,但知道會係出演過節目嘅歌手,其實我有得唱,對依啲都冇所謂。」在《流行金曲50年》中再次爆紅的歌手不少,包括兩位凍齡美男孫耀威和陳曉東、衛蘭等等,記者曾向孫耀威方面查詢,對方回覆未有收到邀請,到底到時有咩嘉賓呢?大家期待一下吧。

未知其實在節目中其他有迴響的人會否參加這個演唱會?(電視截圖)

另外,黃翊表示正在錄製新歌,不過簽約方面就未有打算:「錄歌係進行中嘅,節目出街之後,好多人都想再聽我唱歌,我覺得timing啱喇,就搵咗啲朋友幫我。」黃翊自言已不在是十八廿二,知道有今次的機會好難得,所以行的每一步都會很謹慎:「都有幾間公司搵我,有啲都好有誠意,但我就出咗新歌先,睇下個反應點,再拎首歌去傾。」問到可會心思思想開個個唱?他亦坦言第一次上節目已收到邀請,但當時覺得未係時候,希望再睇準一點時間再出擊:「唔敢講住,做好眼前嘅嘢先,我又唔係好心急,都嘆凍咗20幾年喇。」

黃翊再上紅館兼有新歌唱 20年後再戰:覺得timing啱喇!

離開樂壇20年的黃翊近期因為《流行金曲50年》( ...
Our_Souvenir 發表於 2017-5-5 22:20

流行經典個節目同名曲滿天星一鬼樣,唔覺有幾好睇咯,咁都開到紅館

班五、六十後係睇都睇倫伯+呀Sam先啦

流行經典個節目同名曲滿天星一鬼樣,唔覺有幾好睇咯,咁都開到紅館
阿mark 發表於 2017-5-6 09:49

其實世紀賤男執唔成二攤個期係用左黎做流行經典 50 年