返回列表 發帖

[Apr/27/2017] 春嬌救志明 - OST (EP)

歌手:OST
唱片名稱:春嬌救志明
唱片封面:

推出日期:2017/4/27
唱片類型:EP

TrackList:
CD  
01. It's Undeniable (Kyle Castellani)
02. 動地驚天愛戀過 (余春嬌)
03. 傳說 (MKB48 - 余春嬌/Isabel/Brenda)
04. 當余春嬌想起張志明 (聲演:Brenda)
05. 當我想起你 (余春嬌featuring張志明)
06. 余春嬌 (余春嬌)
07. 小雙俠 (華星兒童合唱團)

附加資料:
48歲前解散的組合MKB48喪K演繹 [傳說]
余春嬌重唱經典作品 : [動地驚天愛戀過][當我想起你]
及黃偉文為余春嬌度身訂做全新作品 [余春嬌]

岀處:Echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

無志明與春嬌驚嚇國語版, 必買

無五月天個首?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

回復 3# Qmen

應該係版權問題, <春嬌救志明>原版係1999年五月天台語歌<志明與春嬌>(滾石唱片), 講真YY呢首國語詞唔係好掂

要出啦

點解連原聲大碟都要係ep

封面幾吸引

希望《余春嬌》 好聽。。

無志明與春嬌驚嚇國語版, 必買
阻住 發表於 2017-4-21 01:35

其實係幾難聽

余春嬌究竟係國語定粵語?

其實係幾難聽
electric 發表於 2017-4-21 11:01

所以入唔到台灣MARKET

女金stand by

回復  Qmen

應該係版權問題, 原版係1999年五月天台語歌(滾石唱片), 講真YY呢首國語詞唔係好掂  ...
boy4dudes 發表於 2017-4-21 04:23

但戲裡面會唱廣東版

點解原聲碟都可以咁少歌...
舞來舞去 不日內開始錄音。

點解原聲碟都可以咁少歌...
黃家正 發表於 2017-4-21 14:12

係lor
仲有唔係有首春嬌與志明對話咩
余文樂係戲中唔係都有唱咩
仲有以為會翻唱埋別問我是誰
同埋d配樂去晒邊

呢隻碟相當有嫌疑

係lor
仲有唔係有首春嬌與志明對話咩
余文樂係戲中唔係都有唱咩
仲有以為會翻唱埋別問我是誰
同埋d配樂 ...
mychart- 發表於 2017-4-21 15:35

可能學<春嬌與志明>出兩隻OST: 一隻電影原聲大碟 (曲婉婷), 一隻歌曲EP

但戲裡面會唱廣東版
wchild 發表於 2017-4-21 13:34

五月天唱廣東版, 係真唔係呀?

五月天唱廣東版, 係真唔係呀?
boy4dudes 發表於 2017-4-21 20:59

余文樂唱,不過d詞.....

好期待余春嬌!!

有返呼吸需要既質素已經收貨!!

其實寰亞都幾cheap 中女喪K版 MIA

會唔會係 hidden track

好期待余春嬌!!

有返呼吸需要既質素已經收貨!!
Jacz 發表於 2017-4-22 00:48

呼吸需要 我麻麻

當我想起你已經有得聽,
套戲亦都比人擺晒上網

大陸既野

當我想起你已經有得聽,
套戲亦都比人擺晒上網

大陸既野
mychart- 發表於 2017-4-24 10:30

我琴晚都見到有當我想起你聽
但套戲邊度又畀人擺上網咁得人驚?

By the way 當我想起你cd版仲有志明伴唱,好聽到爆!仲正過愛lan過!

邊有呀?香港都未首播,只係優先場
千嬋女金mode
Kaybb 發表於 2017-4-24 12:32

但上次春嬌2又係上左冇耐俾人係大陸網全套share左出黎影響票房,所以好驚今次又係咁,明明今集咁好睇

但上次春嬌2又係上左冇耐俾人係大陸網全套share左出黎影響票房,所以好驚今次又係咁,明明今集咁好 ...
膠膠 發表於 2017-4-24 12:38

有都唔出奇噶其實,因为大陸又係28號左右上映,喺上星期都開始點映咯,我前日都睇咗……有人“順便”搞咗出來,唔係冇可能,不過呢個做法真係夠削

當我想起你好好聽(!!)
合唱個段好似以前d 歌...

呼吸需要 我麻麻
wchild 發表於 2017-4-22 11:55

呼吸需要好高質素,我鍾意
Kaybb 發表於 2017-4-22 12:17

我覺得好有氣質同格調  
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

但上次春嬌2又係上左冇耐俾人係大陸網全套share左出黎影響票房,所以好驚今次又係咁,明明今集咁好 ...
膠膠 發表於 2017-4-24 12:38

已經leak佐?

我覺得好有氣質同格調
Jacz 發表於 2017-4-24 20:54

Yes 想當年第一次聽覺得好難聽,睇完套戲再聽,即刻昇華左

Ps 原來愛lan過各大網上平台榜都非常好成績,估唔到咁勁,春嬌個勢好勁,千嬅話遲啲會壓軸plug余春嬌

Ps 原來愛lan過各大網上平台榜都非常好成績 ...
膠膠 發表於 2017-4-24 21:01

X2

今年女金不是夢, 前題要睇睇瑞瑞仲玩唔玩

Ps 原來愛lan過各大網上平台榜都非常好成績,估唔到咁勁,春嬌個勢好勁,千嬅話遲啲會壓軸plug余春嬌
膠膠 發表於 2017-4-24 21:01

我印象中第一次聽已經覺得好正,可能經過amusic個三年頹廢期
突然間返返去以前既楊千嬅,成件事係好驚喜

同埋我到依家都覺得 Home 呢隻ep係好高質,有三首好有氣質格調既作品(呼吸需要,斗零踭,我係我)另外加一首好有情意結既飲酒思源
如果冇初見,隻碟真係好完美 (雖然好多人好鍾意初見,但我到今日都覺得好悶)

啫係呢隻ep黎緊仲會plug 「當我想起你」先到「余春嬌」?

X2

今年女金不是夢, 前題要睇睇瑞瑞仲玩唔玩
wchild 發表於 2017-4-24 21:44

有得揀我想最女多d喎
會唔會又俾人話我地班瑞粉又係度癡人做夢,年頭就ff可以攞女金

我想至尊歌同最歌
最女就無話想唔想
坤坤拎過的貶哂值啦
Kaybb 發表於 2017-4-24 22:09

差d唔記得呢兩個獎,除非佢真係出到首好爆既歌喇,如果唔係都冇乜機會喇

春嬌姐翻唱陳百強<當我想起你>好鬼正

有得揀我想最女多d喎
會唔會又俾人話我地班瑞粉又係度癡人做夢,年頭就ff可以攞女金  ...
Jacz 發表於 2017-4-24 21:52

我都覺得我最喜愛好過女金
我最喜愛真係逐票逐票投出黎
容小姐十幾年都拎唔到
女金求其做馬都做到出黎啦
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

容小姐十幾年都拎唔到
女金求其做馬都做到出黎啦 ...
John 發表於 2017-4-25 00:42

但呢幾年鐵票失效

求求你楊千嬅快d拿返個女金返來!睇容小姐睇到悶!!!
__曾踏破過深海
          尋求你我所愛__

btw, 當我想起你 真係好好好好好好正!!!!!!
__曾踏破過深海
          尋求你我所愛__

14&15年攞唔到最女都算正常嘅,一年撞正雨傘,一年撞正羅生門。13年同16年主力又唔係放落音樂度。
希望今年可以攞返個最女啦。

BTW,當我想起你真係好正,最後合唱個PART我諗起楊千嬅同余春嬌個EX唱個首「一生中最愛」。

我印象中第一次聽已經覺得好正,可能經過amusic個三年頹廢期
突然間返返去以前既楊千嬅,成件事係好驚喜
...
Jacz 發表於 2017-4-24 21:50

當我想起你要睇下timing啦,應該未必plug,余春嬌話一定plug

但當我想起你真係正到一個點,我想即刻拎黎做ringtone
但呢幾年鐵票失效
wchild 發表於 2017-4-25 10:59

係我地呢班都懶得投姐,如果佢出返黎,我地實投架

頭先好無聊

德福戲院 朝早下晝都仲有好多位, 夜晚得返前面, 28/4 9:55PM仲有好多位

容小姐十幾年都拎唔到
女金求其做馬都做到出黎啦 ...
John 發表於 2017-4-25 00:42

最女好似情意結大過女金,始終女金太多商業因素

當我想起你要睇下timing啦,應該未必plug,余春嬌話一定plug

但當我想起你真係正到一個點,我想即刻拎黎做ringtone
但呢幾年鐵票失效

係我地呢班都懶得投姐,如果佢出返黎,我地實投架
膠膠 發表於 2017-4-25 16:22

但呢幾年鐵票失效

但我聽佢唱live都幾得人驚喎,個key高到鬼鏈喉嚨咁

識好多瑞粉呢兩年一係唔投,一係轉投其他歌手

頭先好無聊

德福戲院 朝早下晝都仲有好多位, 夜晚得返前面, 28/4 9:55PM仲有好多位 ...
wchild 發表於 2017-4-25 17:20

呢期華語片冇乜強勁對手,好似只有「拆彈專家」,但荷里活都幾多大片上演緊,除佐上演緊既「狂野時速8」、「波士BB」,
黎緊仲會上演「銀河守護隊2」

最女好似情意結大過女金,始終女金太多商業因素
Jacz 發表於 2017-4-25 18:37

最希望係我最喜愛歌曲, 太少女歌手拿過, 只有 Sally, Priscilla, Rita (半首), Candy, Kay & Joyce