返回列表 發帖
當我想起你已經有得聽,
套戲亦都比人擺晒上網

大陸既野
mychart- 發表於 2017-4-24 10:30

我琴晚都見到有當我想起你聽
但套戲邊度又畀人擺上網咁得人驚?

By the way 當我想起你cd版仲有志明伴唱,好聽到爆!仲正過愛lan過!

邊有呀?香港都未首播,只係優先場
千嬋女金mode
Kaybb 發表於 2017-4-24 12:32

但上次春嬌2又係上左冇耐俾人係大陸網全套share左出黎影響票房,所以好驚今次又係咁,明明今集咁好睇

我覺得好有氣質同格調
Jacz 發表於 2017-4-24 20:54

Yes 想當年第一次聽覺得好難聽,睇完套戲再聽,即刻昇華左

Ps 原來愛lan過各大網上平台榜都非常好成績,估唔到咁勁,春嬌個勢好勁,千嬅話遲啲會壓軸plug余春嬌

我印象中第一次聽已經覺得好正,可能經過amusic個三年頹廢期
突然間返返去以前既楊千嬅,成件事係好驚喜
...
Jacz 發表於 2017-4-24 21:50

當我想起你要睇下timing啦,應該未必plug,余春嬌話一定plug

但當我想起你真係正到一個點,我想即刻拎黎做ringtone
但呢幾年鐵票失效
wchild 發表於 2017-4-25 10:59

係我地呢班都懶得投姐,如果佢出返黎,我地實投架

但我聽佢唱live都幾得人驚喎,個key高到鬼鏈喉嚨咁

識好多瑞粉呢兩年一係唔投,一係轉投 ...
Jacz 發表於 2017-4-25 18:41

你講套戲入面既當我想起你live? 其實我覺得好有感情,但cd版係演釋完美之餘仲勁有感情!

唔係,係個d巡迴校園show既live呀,個key好高
Jacz 發表於 2017-4-25 23:40

呢排千嬅半個月去十幾廿個城市宣傳,抖都冇得抖,今日係北京連續做左四十幾個傳媒訪問,我早兩日見佢仲生左幾粒豆豆,咁攰,又冇時間練歌,我覺得可以體諒啦,又唔係演唱會唱得差,同埋唱得高左少少姐,好似佢唱突然好想你高少少都ok接受到,佢最近唱返人情世故值頭超水準

sorry呀,我搞錯佐,我講緊係佢唱「突然想起你」既live
當我想起你 CD ver 真心正,好聽過 「愛X過」 好 ...
Jacz 發表於 2017-4-26 12:42

同千嬅合唱個男歌手係乜水黎? 千嬅係金曲撈仲唱左一段勇,正到!

《春嬌救志明》國語版主題曲其實幾好聽吖!搵YY寫多首粵語版,春嬌同志明唱返得唔得? ...
ilovemiriam 發表於 2017-4-26 10:31

戲入面已有廣東話版啦

Ps: 最新消息:當我想起你拍左mv!咁好大機會plug埋呢首先plug余春嬌

電影熱潮通常兩個星期,一個月後就落畫,再唔派就過晒宣傳期
仲派乜鬼當我想起你。。。嗱嗱聲派余春嬌啦 ...
mychart- 發表於 2017-4-26 17:21

余春嬌未知大唔大路,當我想起你出動埋余文樂featuring+拍mv,可能plug當我想起你先都不定

To樓上,余春嬌份詞邊度來的?有得聽未?thanks

聽日收工即去買春嬌呢隻碟!

唔洗感覺,直頭係   
希望 loop 多幾次「余春嬌」可以loop出味道黎

Btw, 套戲入面係咪冇「余 ...
Jacz 發表於 2017-4-27 00:55

Yes 戲入面冇余春嬌呢隻歌的!by the way,有冇人可以畀條link我聽余春嬌?thanks

Ps 當我想起你今日會出mv

岩岩聽左全首余春嬌啦,有啲位高音左,同埋唔係好代入到套戲,首歌三分鐘都冇好短。。。
如果以wyman同千嬅久違的新作,就真係好一般,當我想起你完勝!希望遲下聽多幾次會好啲啦余春嬌

今晚睇左

千嬅演戲愈黎愈自然,完全融入角色

但年頭戲,有d難拎獎? ...
Nathan 發表於 2017-4-29 00:33

上次春嬌2咪又係三月尾個時上,咪一樣紅足成年後拎影后

Ps:余春嬌狂loop完後好聽左好多!不過都係當我想起你好聽好多!

大陸有網站已經有得睇 春嬌救志明
Jacz 發表於 2017-4-30 21:45

今次講真?點解電影公司又咁唔小心?source from?

PS: 全隻電影大碟一齊聽左好多次後,覺得余春嬌好ok,愈聽愈有味道!正!