返回列表 發帖
有冇人有尾場飛
出面度度都兩張兩張咁放
我得一條友
abcxyz302006 發表於 2017-10-20 19:29

我都想睇 我都係一個人

3年前第一次紅館親身支持四子,星海初現,感動非常;
3年半後的今日 抱恙第二次現身支持,已經是四子單飛前的演出,珍惜演唱會每個片段。
今次都係準時開,未坐滿燈已熄!
見到有媽媽帶小粉絲揸住黃色C星燈到場支持,今次無藍色燈仔派,支持粉絲自備^_^!

C Allstar解散都要三折,好樣衰
680 側面 Row 3 連位 每張$200 入左場睇

samxdxd 發表於 2017-10-20 20:28

邊度有平飛買呀
=)

邊度有平飛買呀
Chun2009 發表於 2017-10-20 20:47

Facebook group , 開場前半小時

Facebook group , 開場前半小時
samxdxd 發表於 2017-10-20 21:06

有冇LINK搵親都係放原價680

有冇LINK搵親都係放原價680
abcxyz302006 發表於 2017-10-20 21:32

聽晚週六應該冇

丁太

丁太
肥千 發表於 2017-10-20 22:15

最後的歌,降左key,唔太好聽

丁太
肥千 發表於 2017-10-20 22:15

佢地有合作過

后會無期 有保留GIGI嗰幾句
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

明天嘉賓應該唔係sammi就係gigi?

佢地有合作過
masterdragon 發表於 2017-10-20 23:02

同公司

佢地有合作過
masterdragon 發表於 2017-10-20 23:02

安仔同千嬅都係理大nursing
N年前係理大d show 相認過 好似火秋果年

安仔唱《樂天女孩》失準,唱《后會無期》又忘詞

希望尾場會唱《煉獄健身室》

明天嘉賓應該唔係sammi就係gigi?
lblemon 發表於 2017-10-21 00:09

林生關係,請Sammi合唱《時間之光》機會較大

On狀態唔好。可能操弗身體影響狀態。明顯沙聲。

生於c allstar但無生於斯
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

生於c allstar但無生於斯
hinz 發表於 2017-10-21 00:23

希望cut短Jase/ 咳生嗰part

希望cut短Jase/ 咳生嗰part
l00540 發表於 2017-10-21 00:25

犯賤個part
02 著地 - 鄧麗欣

犯賤個part
hinz 發表於 2017-10-21 00:27

果個乜乜合唱團轉做平時街頭清唱medley 好過啦

犯賤個part
hinz 發表於 2017-10-21 00:27

又或者請少啲暖場/間場嘉賓

有part歌詞visual勁似李克勤個show某part lol

睇第一場的感覺:
1.個大芒好靚,一人一大頭,服裝色彩美麗。
2.on狀態欠佳。明顯聲沙、忘詞。釗峰傷風聲,但表現仍可喜,隻天梯吸引到全場靜心聽,冇人9叫。
3.jase king狀態良好。
4. 中間一段本土慢歌,配合大芒嘅昔日香港風貌,選曲係正嘅,特別係時間囊。但氣氛始終sad sad地,多少有啲影響之後嘅氣氛。好似大家已適應了靜靜聽歌的感覺
5. 燒烤叉係賣聲嘅組合,今次啲樂聲唔夠乾淨,唔係幾彰顯到四子聲線,後來on仔彈結他果段,四子聲線質感返晒離

睇第一場的感覺:
2.on狀態欠佳。明顯聲沙、忘詞。釗峰傷風聲, ...
lblemon 發表於 2017-10-21 00:36

其實頗多甩漏
02 著地 - 鄧麗欣

其實頗多甩漏
hinz 發表於 2017-10-21 00:38

開頭King支咪仲要無聲囉!希望聽日會好啲啦!

林生關係,請Sammi合唱《時間之光》機會較大
l00540 發表於 2017-10-21 00:21

同埋尾場應該卡士仲勁過美麗嬅,所以我都覺得sammi機會大

其實頗多甩漏
hinz 發表於 2017-10-21 00:38

係,好多甩漏,而且好明顯

睇第一場的感覺:
2.on狀態欠佳。明顯聲沙、忘詞。釗峰傷風聲, ...
lblemon 發表於 2017-10-21 00:36

King個髮型出了事

King個髮型出了事
l00540 發表於 2017-10-21 00:55

顯得塊面幾肥。不過留少少鬚,睇落幾成熟

快歌medley選曲唔得,給我愛過的男孩們都唔係精彩的快歌。咩相對濕度未聽過。犯賤又係我討厭嘅歌

翻唱冇學友冇eason,争啲咯
印象中,今晚的翻唱只有最後的歌、約定選得比較好

相對濕度 Yumiko

快歌medley選曲唔得,給我愛過的男孩們都唔係精彩的快歌。咩相對濕度未聽過。犯賤又係我討厭嘅歌

翻唱冇學 ...
lblemon 發表於 2017-10-21 01:06

燕尾蝶都切合主題~~

仲有劉美君~最後一夜

8:15 準時開場, 唱左好多歌 都幾趕

無唱生於斯真係估唔到
尾段氣氛好感動
【This is MC】澳門見

燕尾蝶都切合主題~~
l00540 發表於 2017-10-21 01:10

係,燕尾蝶都好!

睇完頭場, 我好滿意個SHOW WOR!好多野想分享, 盡講啦, 講到 1999

基本上7年黎CAS 玩既野, 唔同方面既嘗試, 比到大家既感覺等等, 今晚都一一能重溫
基本上我想聽既歌都聽到哂咁濟, 唯獨演唱會名既生於斯竟然冇唱
BTW 我自問未算係DIE HARD但7年黎都好喜歡佢地, 我都有幾下好感動, 相信死忠入到場應該喊到仆X

千嬅做嘉賓真心冇諗過, 搞到我哩個嬅粉失左儀態咁鳩叫

全晚最觸動我既係香港果PART, D選曲好正, 好有HIDDEN MSG同意味
我一路睇哩PART基本上都好感觸, 香港哩祰地方, 對我黎講太重要, 我好喜歡哩到

快歌方面, 選既歌未必係好HIT, 但KING真係編得好UN 好岩紅館!
相對濕度真係好正, 搞到全場都濕哂

要彈既地方都有既
- 開頭SOLO 果PART 開始得好ODD.....
- 之後果PART好混亂, D歌又快又慢, 揀既歌又冷冷地, 街客應該覺得悶, 我就氣氛唔知想點咁, 係HK果PART開始先睇到主題同順返D, 唔係堆砌

希望佢地唔好分開太耐....我係覺得佢地4個一齊先正....我係超唔捨得佢地休團單飛
單飛既話我諗我對佢地既支持會大減, 佢地單飛少左好多味道, 同一般歌手冇分別, 佢地各自又冇賣點
祝福佢地

無唱生於斯真係估唔到
尾段氣氛好感動
lemontea1069 發表於 2017-10-21 01:18

最尾果D 慢歌, 真係一下一下攻出黎, 好感動

有朋友話因爲要出dvd,所以翻唱唔可以選版權貴的歌手。都有道理。

有朋友話因爲要出dvd,所以翻唱唔可以選版權貴的歌手。都有道理。
lblemon 發表於 2017-10-21 01:26

值得出啦!

今晚d回憶返晒黎
突然好想佢地組金
【This is MC】澳門見

聽晚係容袓兒?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

其實佢話生於CAllStar 但唔係生於斯~
所以唔唱生於斯都明
BTW RUNDOWN 反白

Soul Jase Solo
01.Take your time
02.韆鞦萬世
03.Bounce Bock
04.密室

05. 何丙OverTure [逾越生死 / iSing / 薄情歌 / 時日如飛 / 天梯 / 星海]
06.2013的約定
07.一刻戀上
08.80後時代曲

09.樂天女孩
[CANTOPOPSIBILITY]
10.音樂殖民地
11.差詞
12.iSing
13.老調兒
14.聲音騷了
15.靈魂進化
16.薄情歌

17.謝一個夜 (By Show off YIM K)
18.夜幕天星
19.時間囊
20.燕尾蝶
21.別讓小島沈沒
22.城惶城恐
23.門常關
24.約定
25.日暮途遠

26.專業失戀30年
27.犯賤 (with 香港合唱新力量)
29.最後的歌 (with楊千嬅)
29.逾越生死
30.后會無期

[edm medley]
31. 大同 / 相對濕度 / 給我愛過的男孩們 / 最後一夜 / We're beautiful / 星海

32.再不再見
33.時日如飛
34.家書
35.天梯
36.此刻無價

37.從當年到今天
38.我們的胡士托
39.總有離開的時候

聽晚係容袓兒?
星勤 發表於 2017-10-21 01:36

Pakho又係咁請

佢地話其中一個嘉賓有合作過。容祖兒都有機會,做過拉闊

睇個rundown唱到咁多首,其實幾抵睇wor

好佩服美會員可以整到rundown

回復 342# lemontea1069

我都係...以前追佢哋去佢哋function啲回憶返晒嚟   
    我諗我已經無可能再追其他星
    突然好唔捨得 有一種失落感

samxdxd 發表於 2017-10-20 20:28
我唔熟佢地啲歌,得少過十首識
但feel到佢地今次個show真係為die heart fans 而設
(點解冇唱渝越生死同健身室 T_T