返回列表 發帖
什么时候来内地 有没有梁咏琪做嘉宾

睇黎都係等跳樓飛
【This is MC】澳門見

什么时候来内地 有没有梁咏琪做嘉宾
lehar77 發表於 2017-6-19 10:37

我估顏小姐/ Supergirl/ Mastamic會做嘉賓

B哥哥/ Sammi/ Gigi就未必有

末聽過Gigi演繹《后會無期》Live
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

睇黎都係等跳樓飛
lemontea1069 發表於 2017-6-27 14:03

其實有平飛咪幾好

另一個角度睇
近年演唱會飛加價加到離哂譜
480短短幾年間就加哂上680
四五年之間加幅41%

中價飛情況更加嚴重
以前中價飛280, 都唔算貴
而家中價飛下下480, 加幅71%
比200幾蚊好多人都無所謂, 同食餐飯差唔多
比到500蚊坐第30行, 仲要未必入到場享受, 隨時中伏, 真係未必個個肯囉
加上成堆黑位, 分分鐘上網買得d核突轉角位, 點解要貼錢買難受
480蚊我可以買4隻碟慢慢聽喇

我都因為咁睇少左好多演唱會
唔係真係好想睇都唔會買飛
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實有平飛咪幾好

另一個角度睇
四五年之間加幅 ...
John 發表於 2017-6-29 02:18

我好認同你, 明明12-14年最貴飛都係480 - 580,得 Eason 13年賣680
近年680已經係起步, 780先正常, 學友980.........

其實有平飛咪幾好

另一個角度睇
四五年之間加幅 ...

你就好姐
d歌星賣唔出飛就等收皮la

我覺得某程度上因為近5-6年多左好多內地客
某D show變得更加搶手
所以即使慢慢加價 都會有市場support
咁當然都好depends個歌手響內地紅唔紅

其實有平飛咪幾好

另一個角度睇
四五年之間加幅 ...

有時我會諗我黎聽佢唱歌 定 睇佢個舞台
但無可否認既係而家既舞台效果多以前好多而家個個都用螢幕做台板 燈又多以前咁多 煙火舞者道具一樣都唔缺少
而且以前開演唱會真係好多贊助 演唱會Poster下面白色位置係密密麻麻  
而家黎黎去去都係保險公司 同 賣酒 送飛俾佢地既客

d飛仲係咁滯銷 lol

無聊上去禁下
4連仲有row5
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

無聊上去禁下
4連仲有row5
hinz 發表於 2017-9-23 23:16

就快開騷,近期搵captv 做宣傳lol

就快開騷,近期搵captv 做宣傳lol
cathay1996 發表於 2017-9-24 01:27

原來row4都有
02 著地 - 鄧麗欣

想問係之前優先訂飛嘅人收到飛未
利申:唔係鏡粉

唔明點解要咁早賣票
之前軒之又係咁早
隔三四個月先開始 時間太長搞到冇曬聲氣就來唔記得

tom 發表於 2017-9-24 12:49

仲有成個月喎lol
十日前左右先收到啦
02 著地 - 鄧麗欣

回復 215# hinz

但我見AEG promotion 個網寫話演唱會門票將以平郵方式於2017年9月22日或之前寄出

簽名被屏蔽

tom 發表於 2017-9-24 12:49

未呀 我都留意到個日期(9月22日會寄出)
希望星期一或二收到喇

首場仲有大把飛,估計一張綠色紙可以埋單

d優先飛係咪重未收到..

d優先飛係咪重未收到..
lscn388 發表於 2017-10-4 21:14

打左去AEG問
話佢地遲左收飛
預計下星期先會收到

800 kfun先換到一張480,自己買會唔會仲平啲
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Infinity & Eternity

800 kfun先換到一張480,自己買會唔會仲平啲
pooh1460 發表於 2017-10-6 20:05

Neway都有sponsor千嬅 留翻啲分好過

NEWAY 而家先有得換LOL
仲有兩個星期就開SHOW
買左頭場, 諗緊睇唔睇埋第2場

好似最近散咗好多飛?
尋晚想幫人睇下尾場480 係得返單丁
都未至於仆到曬

佢地係咪開埋今次,有排唔再開??

NEWAY 而家先有得換LOL
仲有兩個星期就開SHOW
買左頭場, 諗緊睇唔睇埋第2場 ...
Kyle_ 發表於 2017-10-8 00:49

第2場只餘單丁

第2場只餘單丁
lblemon 發表於 2017-10-9 11:21

之前仲估會有平飛

之前仲估會有平飛
lemontea1069 發表於 2017-10-9 17:03

頭場480 賣剩最後2至3行,有平票唔奇,但相信唔會平好多咯。

原本買左尾場飛, 但果日唔係香港,無得睇.....

果2張飛唔知點算好....
SAMMI 三米

頭場480 出現正台23行

頭場和尾場480 出現正台23行
lblemon 發表於 2017-10-9 17:51

頭場480 出現正台23行
lblemon 發表於 2017-10-9 17:51

仲有好多TIM

原本買左尾場飛, 但果日唔係香港,無得睇.....

果2張飛唔知點算好....
kh23 發表於 2017-10-9 17:41

咩位

收到AEG D飛
唔係對正台 坐側邊
好嬲囉

如果唔係個frd心急都唔想訂AEG
仲要俾成$32手續費

頂!優先訂霏係第20行,$680既最尾
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

優先個日,1點半先買飛,俾正面台我,不過係19行

兩場480放左大量位
10連都係23行
仲要係正中 53 54段
02 著地 - 鄧麗欣

回復 234# lemontea1069

44段,22行
SAMMI 三米

嘩, 乜 AEG D位咁差架? 收32蚊優先訂, 比19,20行過份喎

收到AEG D飛
唔係對正台 坐側邊
好嬲囉

如果唔係個frd心急都唔想訂AEG
仲要俾成$32手續費 ...
masterdragon 發表於 2017-10-9 19:49

不過歌迷會上次紅館都係坐側邊

留名睇空櫈

不過歌迷會上次紅館都係坐側邊
lblemon 發表於 2017-10-10 16:21

但無expect過AEG俾側邊位 以前都訂過幾次正三面台show
都係俾正面/轉彎位
況且以為CAS 唔多人訂 可以有好D既位

但無expect過AEG俾側邊位 以前都訂過幾次正三面台show
都係俾正面/轉彎位
況且以為CAS 唔多人訂 可以有好 ...
masterdragon 發表於 2017-10-10 17:49

咁講啦,側田區都几近台既,衰在睇唔晒個背景咯

我好耐冇在AEG 買票了, 因為之前佢比我D票都唔係咁理想, 例如中價票佢比側台28,29行咁

其實CAS 貴價票好多人都係買內部的, 我都買左超過20張,可能太多真內部票,導致AEG 票特別差

準時8:15開

又又又又又放飛
今次係星期五300
10連都有32行

HOLD起咁多飛做乜9
02 著地 - 鄧麗欣

又又又又又放飛
今次係星期五300
10連都有32行

HOLD起咁多飛做乜9
hinz 發表於 2017-10-11 00:42

寰亞真係

又又又又又放飛
今次係星期五300
10連都有32行

HOLD起咁多飛做乜9
hinz 發表於 2017-10-11 00:42

睇黎又係贊助hold到最後一刻。

優先訂霏都係第19行
AEG我DLLM

DLLM fc 側田位