返回列表 發帖
呢幾年咁活躍又有埋解散噱頭都賣得咁慢, 新一代歌手既紅館叫座力真係........ ...
lemontea1069 發表於 2017-5-23 13:00

雖然四台成績好左?但hit歌應該都係少左?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

呢幾年咁活躍又有埋解散噱頭都賣得咁慢, 新一代歌手既紅館叫座力真係........ ...
lemontea1069 發表於 2017-5-23 13:00

其實一啲都唔surprised, 今時今日聽廣東歌仲有幾多人
Pakho, Hins呢啲一線都係開到三至五場
我估SM開都未必過四場

唔敢俾錢買住 硬係覺得遲下大把平飛
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

佢地上次得1場最後都有跳樓飛
今次一黎就2場唔滯銷就奇

其實一啲都唔surprised, 今時今日聽廣東歌仲有幾多人
Pakho, Hins呢啲一線都係開到三至五場
我估 ...
hehehaha 發表於 2017-5-23 13:28

SM應該都係2-3場, 但期都唔批比佢

你真係覺得好多人知佢哋「解散」?
nicholashin 發表於 2017-5-23 13:14

落力宣傳到咁都冇人知

雖然四台成績好左?但hit歌應該都係少左?
hinz 發表於 2017-5-23 13:23

4台谷到咁, 但真係唔算特別 hit
【This is MC】澳門見

應該快手plug返有幾何宣傳下
7月再出演唱會歌啦

應該快手plug返有幾何宣傳下
7月再出演唱會歌啦
hehehaha 發表於 2017-5-23 15:37

人地都話左唔派
做多兩隻新歌呃上榜好過啦
再唔係屈到隻十大仲好

買左超過20張內部飛。

其實佢地開兩場一定唔會爆。

買左超過20張內部飛。

其實佢地開兩場一定唔會爆。
lblemon 發表於 2017-5-23 15:51

就上次咁睇
佢地係開1場三面台都唔爆的

就上次咁睇
佢地係開1場三面台都唔爆的
zxc 發表於 2017-5-23 16:26

一場三面台。最後少少跳樓飛清埋,現場係爆的,冇明顯吉位區。

佢地支持者來來去去都係呢個數,只係入屋左,同埋廣告客戶支持,廣告係有嘅。所以唱片公司會幫佢地傾奬

一場三面台。最後少少跳樓飛清埋,現場係爆的,冇明顯吉位區。

佢地支持者來來去去都係呢個數,只係入 ...
lblemon 發表於 2017-5-23 16:53

如果有首天梯2.0應該3場都得, 可惜D歌谷唔到大HIT, 仲要4首獨唱分散投資

呢一兩年嘅歌都無乜號召力喇
開到演唱會算係咁,仲想爆 ?

落力宣傳到咁都冇人知
lemontea1069 發表於 2017-5-23 15:22
佢哋宣傳四首單飛歌嘅時候 只係話要爭演唱會solo時段 印象中無強調演唱會後會暫時單飛發展 唔知係咪唔想好似用呢樣嘢sell個演唱會呢

帥小寶` 發表於 2017-5-23 14:00

實有,你放心

帥小寶` 發表於 2017-5-23 14:00

定係睇下第一場rundown先決定入唔入場

如果有首天梯2.0應該3場都得, 可惜D歌谷唔到大HIT, 仲要4首獨唱分散投資 ...
lemontea1069 發表於 2017-5-23 17:13

唔會再有天梯2.0架啦,因為已經冇左新鮮感。
同理,亦唔會再有無盡2.0、原來他不夠乜乜2.0。

同埋佢地始終唔係偶像派,冇乜人對佢地好激情。默默比錢支持嘅有4、5千個左右,另加廣告客戶。

佢地始終都係未夠班開紅館
開star hall好d

總係覺得佢地會係開SHOW 2-3個月派首大歌谷銷量

佢地始終都係未夠班開紅館
開star hall好d
zxc 發表於 2017-5-23 22:36

其實上次一場紅館 3 面台炒到 7xx 一張飛
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2017-5-23 23:07

忠粉lblemon又話上次有跳樓飛
究竟邊個真
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

忠粉lblemon又話上次有炒樓飛
究竟邊個真
fifty1205 發表於 23/5/2017 23:35
海之戀睇樓優先場?

總係覺得佢地會係開SHOW 2-3個月派首大歌谷銷量
Kyle_ 發表於 2017-5-23 22:53
係咪大歌你都鍾意聽架啦

究竟邊個真
fifty1205 發表於 2017-5-23 23:35

呢度有人POST 過FB有跳樓飛, 我有質疑過係咪單丁, 不過冇答案. 當晚最終亦唔覺有明顯空位區域

星勤話炒到700多亦唔奇, 因為個位可能比較靚.

冇衝突

究竟邊個真
fifty1205 發表於 2017-5-23 23:35

有人炒唔代表冇跳樓飛

炒價但有人買先得架 有價無市咁講黎做乜,用下腦好冇

頭先睇, 尾場 680 連單丁都已有客戶選取中, 480都顯示少量, 賣到去30,31行.

頭場 680, 480 暫時仍大量供應, 680 賣到12行, 480 賣到29行

頭先睇, 尾場 680 連單丁都已有客戶選取中, 480都顯示少量, 賣到去30,31行.

頭場 680, 480 暫時仍大量供應 ...
lblemon 發表於 2017-5-24 15:29

近年無成績仲敢開多場真係好冒險

cathay1996 發表於 2017-5-24 16:52

睇你對"成績"既定義係咩咯. HIT歌,人氣的确唔算理想, 但廣告,商演唔少. 屈臣氏蒸餾水成日揾佢地做SHOW, 又海之戀廣告又地鐵廣告...一個歌手商業價值有幾多, 唱片公司最清楚. 可能唱片公司預左蝕都想開2場呢. 我地覺得冒險姐, 唱片公司覺得風險有限.

你買左?我就唔話你冇腦了 lol
佢地未夠班開紅館係事實

cathay1996 發表於 2017-5-24 16:52
唱片公司應該都預左蝕啦

你買左?我就唔話你冇腦了 lol
佢地未夠班開紅館係事實
zxc 發表於 2017-5-25 06:04

當偽毒都開過, 夠班開紅館既定義已好難界定

放左飛岀黎
尋日個少量 收起左
02 著地 - 鄧麗欣

睇你對"成績"既定義係咩咯. HIT歌,人氣的确唔算理想, 但廣告,商演唔少. 屈臣氏蒸餾水成日揾佢地做SHOW,  ...
lblemon 發表於 2017-5-24 17:52

從以前佢哋係萬年最組 到而家SM成為萬年最組
佢哋人氣冇以前咁高係真噶
不過呢幾年佢哋入屋度亦都高咗好多

但可惜嘅係
識佢哋嘅人係多咗好多 但大多數都唔會為佢哋而俾錢去睇演唱會
街客冇多過 始終都係要靠返佢哋一出道儲嗰堆忠粉撐場

從以前佢哋係萬年最組 到而家SM成為萬年最組
佢哋人氣冇以前咁高係真噶
不過呢幾年佢哋入屋度亦都高咗好 ...
JayantL 發表於 2017-5-25 15:39

從紅館售票黎睇, 佢地街客似乎多過上次喎.

不過, 我諗賣唔晒2場3面台既.

當偽毒都開過, 夠班開紅館既定義已好難界定
lemontea1069 發表於 2017-5-25 11:38
冇人話吳生夠班
但佢地絕對未夠班

冇人話吳生夠班
但佢地絕對未夠班
zxc 發表於 2017-5-26 01:44

你嘅唔夠班係指邊方面?

近十年出道嘅歌手
論知名度 論資歷
如果CAS都唔夠班紅館
咁冇幾個歌手夠班開紅館啦(Sad but true)

你嘅唔夠班係指邊方面?

近十年出道嘅歌手
論知名度 論資歷
如果CAS都唔夠班紅館
咁冇幾個歌手夠班開紅 ...
JayantL 發表於 2017-5-26 02:21

近十年出道歌手,根本得數個歌手開到紅館(不論夠唔夠班)

漿
CAS
毒坤
林峰
PAKHO
RB
MR

no ot
02 著地 - 鄧麗欣

7xx 係 yahoo 成交價,唔記 exactly 7xx,只記得 around 700
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

其實三面台有乜問題,外國大把concert三面台啦

你都識講sad but true啦
咪冇乜人夠班囉
JY6 發表於 2017-5-26 18:00

Hi linda

其實三面台有乜問題,外國大把concert三面台啦

kayzzz 發表於 2017-5-26 23:26

其實三面台演唱會好睇過四面好多

回復 145# cathay1996

坐側少少睇一晚頸都痛 所以我覺得紅館三面台鑽石台都係唔好

我等燒烤叉回歸十周年演唱會先去睇

尾場推出超側田區第9行

賣咁耐11行仲有10連位
勁滯銷

賣咁耐11行仲有10連位
勁滯銷
zxc 發表於 2017-6-5 14:12

唔驚,仲有三四個月,慢慢黎賣