返回列表 發帖
回復  lemontea1069

我都係...以前追佢哋去佢哋function啲回憶返晒嚟   
    我諗我已經無可能再追 ...
wchan2013 發表於 2017-10-21 09:32

他們只是休團做各自喜歡的音樂
所以應該繼續出歌~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

我唔熟佢地啲歌,得少過十首識
但feel到佢地今次個show真係為die heart fans 而設
(點解冇唱渝越生死同健身 ...
samxdxd 發表於 2017-10-21 09:44

有唱逾越生死

fyi
今日好多fans都已經買到心頭好的紀念品,多謝大家的支持。
售賣區10月21日尾場仍然會繼續開檔,
亦會提早到4:00開始至7:30開始截龍,7:45pm開始收拾攤檔準時入場,8:15pm開show。

隻make it happen 唔買好過

竟然無唱此刻無價?
我仲以為係假encore/ ending song

原来有唱但上面rundown無 想知幾時唱?

其實佢話生於CAllStar 但唔係生於斯~
所以唔唱生於斯都明
BTW RUNDOWN 反白

艾石仔 發表於 2017-10-21 01:44

33係37後
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

尋晚嘅 flow 同演出,其實相對以往 C AllStar 演唱會黎講,係唔合格。
但掛住「休團」呢個字,又好似已經唔重要。希望今晚會更好啦。
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

33係37後
hinz 發表於 2017-10-21 11:08

係喎
THX

仲未搵到飛

有唱逾越生死
Kyle_ 發表於 2017-10-21 10:13

係喎,記錯左

成個場啲氣氛俾坐下面啲搞彎哂,0氣氛
Infinity & Eternity

仲未搵到飛
abcxyz302006 發表於 2017-10-21 11:13

你搵平飛定點呀
=)

成個場啲氣氛俾坐下面啲搞彎哂,0氣氛
pooh1460 發表於 2017-10-21 12:50

尋晚下面中間係內部飛,今晚係 fans club 飛,應該會好 d 嘅
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

昨晚坐a行,其實啲人都好肯起身,不過冇乜發出歡呼聲。前面有中坑同老婆仔女黎,得老婆係支持者,老公慢歌果時瞓著左

昨晚坐a行,其實啲人都好肯起身,不過冇乜發出歡呼聲。前面有中坑同老婆仔女黎,得老婆係支持者,老公慢歌 ...
lblemon 發表於 2017-10-21 13:32

我係D 行有叫嫁

竟然無唱此刻無價?
我仲以為係假encore/ ending song

原来有唱但上面rundown無 想知幾時 ...
timothy1704 發表於 2017-10-21 11:01

REGULA口RUNDOWN 最後一首, 喊左勁有FEEL...首歌加勁多分

有冇人放飛?

尋晚唱再不再見時我已經開始喊
最後果兩part好催淚
我想信今晚仲感人
【This is MC】澳門見

有2張300,有無人要,樓上其實我有pm你

有2張300,有無人要,樓上其實我有pm你
joshua 發表於 2017-10-21 15:18

我搵到飛喇

終於

我搵到飛喇

終於
abcxyz302006 發表於 2017-10-21 15:23

我都揾返本身自己果兩張飛了

其實佢話生於CAllStar 但唔係生於斯~
所以唔唱生於斯都明
BTW RUNDOWN 反白

Soul Jase Solo
01. ...
艾石仔 發表於 2017-10-21 01:44

32-39 應該勁催淚

回復 368# joshua

仲有無啊?

唔捨得佢地呀

fyi
今日好多fans都已經買到心頭好的紀念品,多謝大家的支持。
售賣區10月21日尾場仍然會繼續開檔,
亦會提 ...
艾石仔 發表於 2017-10-21 10:39

點解MIH唔買好過買

門常關
但係少年宮係咪再冇機會唱?

回復  joshua

仲有無啊?
so305244299 發表於 2017-10-21 16:03

Pm

今天早了入場~~~

燒烤叉good show~~~

好想知嘉賓究竟係唔係SAMMI

真係最後一次

唱最後一次真係要喊出黎
十幾年唔唱 一唱就兩年唱兩次
兩位天后唱「最後」
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

超值啊!!!!
2015唱到2345先完!!!!
勁high

2015-2345
應該真係我睇咁多演唱會最耐既一次
02 著地 - 鄧麗欣

今晚on仔把聲好靚啊,釗峰把聲都好返,音響咪聲都調整過,好好聽啊!

Good show!

2015-2345
應該真係我睇咁多演唱會最耐既一次
hinz 發表於 2017-10-22 00:00

真係唱到唔捨得完!不停要觀眾點唱

冇睇rundown, 今晚比預期中好睇
backdrop有心思得黎又唔喧賓奪主
音響恰到好處,夠聲又唔太嘈
sammi更加係bonus中既bonus

只係on仔唱老調兒甩咀甩到
同埋cf成日拖音拖到古古怪怪

點唱部分有煉獄

冇睇rundown, 今晚比預期中好睇
backdrop有心思得黎又唔喧賓奪主
音響恰到好處,夠聲又唔太嘈
sammi更加係b ...
uran 發表於 2017-10-22 00:09

CF首首都係到拖音
心諗做乜9
02 著地 - 鄧麗欣

點唱其實想點直到你肯定
但king好似聽錯左做死了都要愛
利申:唔係鏡粉

回復 372# so305244299

Sorry, 太遲

https://www.instagram.com/p/Bag39W3hRAU
呢個一定係催淚位。實觀眾實感動死。

• sammi_chengsauman「最後一次」這首歌是 安仔,jase, 鋒,King 㨂的。希望呢晩之後,佢哋能夠有源源不絕嘅勇氣迎接另一個階段嘅開始。在comfort zone裡能使人有安全感,但離開自己熟悉的comfort zone, 去創造新一頁,其實這份勇氣,很需要你們的支持!加油!四位。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

CF首首都係到拖音
心諗做乜9
hinz 發表於 2017-10-22 00:33

CF近年的演繹,多了份作狀

Btw, King今晚最真情流露
四子中得Jase無

CF近年的演繹,多了份作狀

Btw, King今晚最真情流露
四子中得Jase無 ⋯ ...
l00540 發表於 2017-10-22 00:56

此刻無價全部喊晒!不過jase king仲唱到

其實 Jase 好似有幾次係想揸咪講野
不過插唔到口
之後完全放棄咗
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

呢個一定係催淚位。實觀眾實感動死。

• 「最後一次」這首歌是 安仔,jase, 鋒,King 㨂的。 ...
    dom 發表於 2017-10-22 00:34

• Mi自爆合唱多首都唔得

而兩晩的選曲都別出心裁:
    最後的歌/ 最後一次

希望DVD可以保留~

Mi自爆合唱多首都唔得

最後的歌/ 最後一次

希望DVD可以保留~ ...
    l00540 發表於 2017-10-22 01:09

肯定保留啦,大家同公司嘛

點唱其實想點直到你肯定
    但king好似聽錯左做死了都要愛
    tom 發表於 2017-10-22 00:33

勁想聽直到你肯定

估唔到皇上開始唱此刻無價咁感動,應該係佢喊先就四個都一齊喊,我兩場呢個位都忍唔到!

Side track:見到坐前一行的DJ Donald開場無耐唔知點樣整甩張櫈既手柄!Secu要搵工作人員整返!

Mi自爆合唱多首都唔得

最後的歌/ 最後一次

希望DVD可以保留~ ...
    l00540 發表於 2017-10-22 01:09

我仲諗住有 "時間之光"

其實今晚真係我第一次睇演唱會喺山頂都會見到咁多人一齊Encore part企起身XD

好開心仲有人記得呢首歌