返回列表 發帖
今年最組會唔會俾返佢地
【This is MC】澳門見

今年最組會唔會俾返佢地
lemontea1069 發表於 2017-10-22 02:12

我會繼續投佢哋 haha

其實Jase 今日都有眼紅紅
阿King 今日好似比情緒影響 有啲失魂 唔記得咗要唱...haha
仲以為會係Gigi做嘉賓
點歌環節 我係前面喪嗌直到你肯定 結果...
不過 整個演唱會氣氛好好 好enjoy 有笑有淚
四子繼續加油!

好似冇人po尾場rundown

樂天女孩→新預言書

Encore:
從當天到今天
我們的胡士托
點唱:傾城/煉獄健身室/別消失/死了都要愛/有幾何(好似仲有但我真係唔記得咗XD)
總有離開的時候

King成日都好似遊緊魂咁
Jase>on>cf>king

真係好感動好好睇 好唔捨得佢地
最組會繼續投比佢地

今年最組會唔會俾返佢地
lemontea1069 發表於 2017-10-22 02:12

一如以往,繼續投佢地

一如以往,繼續投佢地
Kyle_ 發表於 2017-10-22 08:33

投埋今年,唔知要等幾多年先有得再投喇

不嬲都投燒烤叉最組

希望今年佢地最組,唔想佢地今年白果

10月21日 都係反白先
有錯請指正

2017-10-21 Rundown
開始: 20:15
Soul Jase Solo
01.Take your time
02.
韆鞦萬世

03.Bounce Bock
04.
密室

05.
何丙OverTure [逾越生死 / iSing / 薄情歌 / 時日如飛 / 天梯 / 星海]
06.2013
的約定

07.
一刻戀上
08.80
後時代曲

09.
新預言書
[CANTOPOPSIBILITY]
10.
音樂殖民地
11.
差詞
12.iSing
13.
老調兒
14.
聲音騷了
15.
靈魂進化
16.
薄情歌

17.
一個夜 (By Show off YIM K)
18.
夜幕天星

19.
時間囊
20.
燕尾蝶
21.
別讓小島沈沒
22.
城惶城恐
23.
門常關
24.
約定
25.
日暮途遠

26.
專業失戀30
27.
犯賤 (with 香港合唱新力量)
29.
最後一次 (with鄭秀文
)
29.
逾越生死

30.
后會無期

[DJ King EDM medley]
31. 人人 /
大同 / 相對濕度 / 給我愛過的男孩們 / 最後一夜 / We're beautiful / 星海

32.
再不再見
33.
時日如飛
34.
家書
35.
天梯
36.
此刻無價

Encore
37.
從當到今天

38.
我們的胡士托
39.歌迷點唱:   傾城/煉獄健身室/別消失/有幾何/死了都要愛

40.
總有離開的時候

完場: 23:45

大家都漏左
EDM 部分第一首係《人人》呀~
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

毒果個rundown成part快歌無左
【This is MC】澳門見

係咪有dvd?今次演唱會視覺元素好好,加上告別作,照計一定有dvd?

係咪有dvd?今次演唱會視覺元素好好,加上告別作,照計一定有dvd?
lblemon 發表於 2017-10-22 12:41

有,宣佈有演唱會時監製已經響 fb 講左
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

點解唔合唱埋時間之光,岩晒主題。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

btw,我覺得 d 人係叫《大雨傾城》但唔係《傾城》...
論盡樂迷,敢愛敢恨

今年最組會唔會俾返佢地

如果真係唔俾佢地破BEYOND紀錄而唔俾佢地 我會覺得好衰咯

真係嗌到我聲都沙哂 最後喊埋好感動 有血有肉

Take your time opening係點? 點解會solo opening

始終都開唔到四面有點遺憾 希望將來合體可以開到一次四面
love wins!

如果真係唔俾佢地破BEYOND紀錄而唔俾佢地 我會覺得好衰咯
星夢情真 發表於 2017-10-22 15:06

佢地只系同twins打平手,twins巔峰時期都破唔到beyond記錄,你覺得佢地又可以咩....

尋晚個frd遲到, 睇唔到開場
入到去就開始唱密室

我坐44段, 比想像中仲要側
基本上仲有一段就係黑幕位
而且D喇叭阻住, 其實睇唔到台後四個大screen d visual, 成晚都係睇大電視
真係DLLM AEG
同埋我果邊D人好靜, 快歌無人起身, 只係偶然有D妹妹仔會跟住唱

講番個show
其實佢地都盡量唱晒d主打歌, 不過好多都係1/2, 2/3首
我麻麻地生於斯同Loveaholic D歌, 但live配合演出又好聽左, 現場真係唔同D

開始左無耐已經覺得CF同ON好似想忍唔住
去到此刻無價真係勁感動
連一向好鎮定好少喊既JASE都雙眼紅晒 其他更加唔洗講

我覺得佢地係繼Twins之後最成功既組合
好可惜去到呢一刻就要暫停
而且今次都係開唔到四面都係一個小小既遺憾

有,宣佈有演唱會時監製已經響 fb 講左
星勤 發表於 2017-10-22 12:46

好期待,永久保存感動一刻

Take your time opening係點? 點解會solo opening
721AXA 發表於 2017-10-22 15:42

因為solo部分會造成冷場,所以要放開頭

始終都開唔到四面有點遺憾 希望將來合體可以開到一次四面
ivanbb 發表於 2017-10-22 16:12

佢地做四面台應該會好好睇

入到去就開始唱密室

基本上仲有一段就係黑 ...
masterdragon 發表於 2017-10-22 18:01

你44段第幾行

你44段第幾行
Nathan 發表於 2017-10-22 18:31

23行

佢地做四面台應該會好好睇
lblemon 發表於 2017-10-22 18:29

組合如果唔系做搖滾音樂會嘅話,組合都喺應該開四面臺

入到去就開始唱密室

基本上仲有一段就係黑 ...
masterdragon 發表於 2017-10-22 18:01

我都覺佢地係2000年起 繼TWINS後最成功同影響力既組合
2015年伊館果次都叫做4面台既

因為solo部分會造成冷場,所以要放開頭
lblemon 發表於 2017-10-22 18:29

另一個放頭既原因我覺得係SOLO部份好影響同破壞REGULAR RUNDOWN, 所以先放咁前

另一個放頭既原因我覺得係SOLO部份好影響同破壞REGULAR RUNDOWN, 所以先放咁前 ...
Kyle_ 發表於 2017-10-22 20:00

同埋8:15開騷,不幸遲到的朋友仔也不會錯過regular rundown

好有信心佢地會再合體開騷,不過不肯定係咪紅館

琴晚仲以為會有2ND ENCORE~
D人一完走得勁快~~
仲以為之後會再黎~~

BTW~竟然冇LAST DAY

點解佢地要休團嘅??

我都覺佢地係2000年起 繼TWINS後最成功同影響力既組合
2015年伊館果次都叫做4面台既 ...
Kyle_ 發表於 2017-10-22 19:59

我覺得伊館果次最好睇
可能因為細場 感覺好close

D人一完走得勁快~~
仲以為之後會再黎~~

BTW~竟然冇LAST DAY ...
kenny1102 發表於 2017-10-22 21:25

唔會架啦,超左15分鐘好難再出黎

D人一完走得勁快~~
仲以為之後會再黎~~

kenny1102 發表於 2017-10-22 21:25

係lor,都唔知係咪最後一次,fc叫都唔叫下

回復 436# lblemon

Agree 同埋唱到2345都算係咁啦
利申:唔係鏡粉

D人一完走得勁快~~
仲以為之後會再黎~~

係喎,啲樂手乖乖坐響度,見啲人走先開始執野
我見 KB 勁遲先開始郁手執
論盡樂迷,敢愛敢恨

岩岩睇到段片, 原來第一場台右邊(紅閘)成段(東亞銀行banner對上對落d位)都蓋黑布
第二場有人坐架

https://www.youtube.com/watch?v=tO_RWUceMUA

其實Jase 今日都有眼紅紅
阿King 今日好似比情緒影響 有啲失魂 唔記得咗要唱...haha
仲以為會係Gigi做嘉賓
...
wchan2013 發表於 2017-10-22 02:44

如果請Gigi一定唱today
可惜唔同公司
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

尾場唱《后會無期》時
無左King~~~~~

第一場King唔夠時間戴眼鏡
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

尋日慶功簡話原來本身30分後就開始罰錢
係主辦私人醒小小時間佢地 佢地都係果陣先知

今年最組除咗at17同佢哋,好難揀

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

尾場唱《后會無期》時
無左King~~~~~

第一場King唔夠時間戴眼鏡 ...
l00540 發表於 2017-10-22 22:49

第一場都係咁, 佢要早D換3做DJ MA

今年最組除咗at17同佢哋,好難揀
windyiiyy 發表於 2017-10-22 23:02

X2...但我應該都係CAS
反OT:
希望可以快D出碟啦
美千2010年果陣都係10月開SHOW, 聖誕前就出到

回復 446# Kyle_

xmas出到可以博下

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

尋日慶功簡話原來本身30分後就開始罰錢
係主辦私人醒小小時間佢地 佢地都係果陣先知 ...
jsun 發表於 2017-10-22 22:50

主辦唔係東亞咩?

D人一完走得勁快~~
仲以為之後會再黎~~

我都以為暫時嘅最後一次一定有second encore
畢竟仲有好多主打冇唱(eg 我們的電車上/樂天女孩/少數/生於斯/上車咒/king獨唱歌)
估唔到下面啲fc一完就冇再嗌
我坐480 見到對面山頂都仲有幾多人同我一樣坐喺度等

我都以為暫時嘅最後一次一定有second encore
畢竟仲有好多主打冇唱(eg 我們的電車上/樂天女孩/少數/生於 ...
JayantL 發表於 2017-10-23 00:40

樂天女孩,頭場唱咗
Infinity & Eternity