返回列表 發帖
估佢地會開4面
有預感開到3場

應該都會好難買

其實可能佢地都想開四面 (話晒都叫做最後一次)但唱片公司/主辦單位覺得佢地號召力不足以sold out兩場四面台....

我覺得某程度上因為近5-6年多左好多內地客
某D show變得更加搶手
所以即使慢慢加價 都會有市場support
咁當然都好depends個歌手響內地紅唔紅

想問係之前優先訂飛嘅人收到飛未
tom 發表於 2017-9-24 12:49

未呀 我都留意到個日期(9月22日會寄出)
希望星期一或二收到喇

d優先飛係咪重未收到..
lscn388 發表於 2017-10-4 21:14

打左去AEG問
話佢地遲左收飛
預計下星期先會收到

收到AEG D飛
唔係對正台 坐側邊
好嬲囉

如果唔係個frd心急都唔想訂AEG
仲要俾成$32手續費

不過歌迷會上次紅館都係坐側邊
lblemon 發表於 2017-10-10 16:21

但無expect過AEG俾側邊位 以前都訂過幾次正三面台show
都係俾正面/轉彎位
況且以為CAS 唔多人訂 可以有好D既位

咁講啦,側田區都几近台既,衰在睇唔晒個背景咯

我好耐冇在AEG 買票了, 因為之前佢比我D票都唔係咁理想 ...
lblemon 發表於 2017-10-10 18:33

買左20張咁犀利

同埋我都只係睇480
fanclub應該都係睇680多

點解仲要唱人地D歌呢?
既然都暫別 純粹唱晒自己D歌都夠唱喇

丁太
肥千 發表於 2017-10-20 22:15

佢地有合作過

尋晚個frd遲到, 睇唔到開場
入到去就開始唱密室

我坐44段, 比想像中仲要側
基本上仲有一段就係黑幕位
而且D喇叭阻住, 其實睇唔到台後四個大screen d visual, 成晚都係睇大電視
真係DLLM AEG
同埋我果邊D人好靜, 快歌無人起身, 只係偶然有D妹妹仔會跟住唱

講番個show
其實佢地都盡量唱晒d主打歌, 不過好多都係1/2, 2/3首
我麻麻地生於斯同Loveaholic D歌, 但live配合演出又好聽左, 現場真係唔同D

開始左無耐已經覺得CF同ON好似想忍唔住
去到此刻無價真係勁感動
連一向好鎮定好少喊既JASE都雙眼紅晒 其他更加唔洗講

我覺得佢地係繼Twins之後最成功既組合
好可惜去到呢一刻就要暫停
而且今次都係開唔到四面都係一個小小既遺憾

你44段第幾行
Nathan 發表於 2017-10-22 18:31

23行

我都覺佢地係2000年起 繼TWINS後最成功同影響力既組合
2015年伊館果次都叫做4面台既 ...
Kyle_ 發表於 2017-10-22 19:59

我覺得伊館果次最好睇
可能因為細場 感覺好close

岩岩睇到段片, 原來第一場台右邊(紅閘)成段(東亞銀行banner對上對落d位)都蓋黑布
第二場有人坐架

https://www.youtube.com/watch?v=tO_RWUceMUA

應該仲會合體開SHOW 既,因為4位都會留在樂壇, 釗峰, ON仔繼續做歌手, JASE 主要做食評, 都會繼續出歌, 呢 ...
lblemon 發表於 2017-10-23 15:13

其實真係好現實 搵唔到錢 公司唔再投資俾你都好正常

**個人純粹覺得**
cantopopsibility 到第一次紅館show那期已經係佢地既高峰期
後來到collabstar及之後的生於斯 聲勢已不如前
雖然佢地都有好多演出機會 但fan base都無乜擴大
肯花錢買碟睇show都係果班core fans
所以休團, 甚至解散都係遲早既事(雖然我都好唔捨得)