返回列表 發帖
應該買左第一場
上次佢地紅館SHOW 撞正我做緊FYP 去唔到
今年一定要去!!!!

BTW 冇諗過係JASE贏...我諗住係ON仔/CF

希望係4面台啦

3面台,fk
pooh1460 發表於 2017-5-21 12:40

最後都係三面台SOSAD
仲以為佢地收山前會開一次四面台

總係覺得佢地會係開SHOW 2-3個月派首大歌谷銷量

呢堆野應該未至於令佢地形象好差
不過有人搞事就好明顯
lemontea1069 發表於 2017-6-7 20:23

洗鬼理D 人咩, 唔好因為D 無謂人勞氣~睇場SHOW 旨在開心, 我就好期待個SHOW啦~

你睇邊日呀喂
lemontea1069 發表於 2017-6-8 18:42

第一場你呢

BTW 好耐冇同你傾計

見到東方咁公開咁詳細講佢地不和
相信真確性都幾高
原來諗住留意下有冇平飛
而家興趣大減
唔想見到佢地帶住 ...
Crooks 發表於 2017-6-14 19:53

看圖作故味濃佢地IG 都回應左, 一笑置之哩單新聞

NEWAY 而家先有得換LOL
仲有兩個星期就開SHOW
買左頭場, 諗緊睇唔睇埋第2場

睇完頭場, 我好滿意個SHOW WOR!好多野想分享, 盡講啦, 講到 1999

基本上7年黎CAS 玩既野, 唔同方面既嘗試, 比到大家既感覺等等, 今晚都一一能重溫
基本上我想聽既歌都聽到哂咁濟, 唯獨演唱會名既生於斯竟然冇唱
BTW 我自問未算係DIE HARD但7年黎都好喜歡佢地, 我都有幾下好感動, 相信死忠入到場應該喊到仆X

千嬅做嘉賓真心冇諗過, 搞到我哩個嬅粉失左儀態咁鳩叫

全晚最觸動我既係香港果PART, D選曲好正, 好有HIDDEN MSG同意味
我一路睇哩PART基本上都好感觸, 香港哩祰地方, 對我黎講太重要, 我好喜歡哩到

快歌方面, 選既歌未必係好HIT, 但KING真係編得好UN 好岩紅館!
相對濕度真係好正, 搞到全場都濕哂

要彈既地方都有既
- 開頭SOLO 果PART 開始得好ODD.....
- 之後果PART好混亂, D歌又快又慢, 揀既歌又冷冷地, 街客應該覺得悶, 我就氣氛唔知想點咁, 係HK果PART開始先睇到主題同順返D, 唔係堆砌

希望佢地唔好分開太耐....我係覺得佢地4個一齊先正....我係超唔捨得佢地休團單飛
單飛既話我諗我對佢地既支持會大減, 佢地單飛少左好多味道, 同一般歌手冇分別, 佢地各自又冇賣點
祝福佢地

無唱生於斯真係估唔到
尾段氣氛好感動
lemontea1069 發表於 2017-10-21 01:18

最尾果D 慢歌, 真係一下一下攻出黎, 好感動

有朋友話因爲要出dvd,所以翻唱唔可以選版權貴的歌手。都有道理。
lblemon 發表於 2017-10-21 01:26

值得出啦!

我唔熟佢地啲歌,得少過十首識
但feel到佢地今次個show真係為die heart fans 而設
(點解冇唱渝越生死同健身 ...
samxdxd 發表於 2017-10-21 09:44

有唱逾越生死

昨晚坐a行,其實啲人都好肯起身,不過冇乜發出歡呼聲。前面有中坑同老婆仔女黎,得老婆係支持者,老公慢歌 ...
lblemon 發表於 2017-10-21 13:32

我係D 行有叫嫁

竟然無唱此刻無價?
我仲以為係假encore/ ending song

原来有唱但上面rundown無 想知幾時 ...
timothy1704 發表於 2017-10-21 11:01

REGULA口RUNDOWN 最後一首, 喊左勁有FEEL...首歌加勁多分

今年最組會唔會俾返佢地
lemontea1069 發表於 2017-10-22 02:12

一如以往,繼續投佢地

尋晚個frd遲到, 睇唔到開場
入到去就開始唱密室

我坐44段, 比想像中仲要側
基本上仲有一段就係黑 ...
masterdragon 發表於 2017-10-22 18:01

我都覺佢地係2000年起 繼TWINS後最成功同影響力既組合
2015年伊館果次都叫做4面台既

因為solo部分會造成冷場,所以要放開頭
lblemon 發表於 2017-10-22 18:29

另一個放頭既原因我覺得係SOLO部份好影響同破壞REGULAR RUNDOWN, 所以先放咁前

尾場唱《后會無期》時
無左King~~~~~

第一場King唔夠時間戴眼鏡 ...
l00540 發表於 2017-10-22 22:49

第一場都係咁, 佢要早D換3做DJ MA

今年最組除咗at17同佢哋,好難揀
windyiiyy 發表於 2017-10-22 23:02

X2...但我應該都係CAS
反OT:
希望可以快D出碟啦
美千2010年果陣都係10月開SHOW, 聖誕前就出到

今日返工定而家係屋企都不停搵佢concert d片睇返, 好正特別係再不再見.......大愛哩首歌我真係好唔捨得佢地