返回列表 發帖
佢地話其中一個嘉賓有合作過。容祖兒都有機會,做過拉闊

好佩服美會員可以整到rundown

昨晚坐a行,其實啲人都好肯起身,不過冇乜發出歡呼聲。前面有中坑同老婆仔女黎,得老婆係支持者,老公慢歌果時瞓著左

今晚on仔把聲好靚啊,釗峰把聲都好返,音響咪聲都調整過,好好聽啊!

Good show!

CF近年的演繹,多了份作狀

Btw, King今晚最真情流露
四子中得Jase無 ⋯ ...
l00540 發表於 2017-10-22 00:56

此刻無價全部喊晒!不過jase king仲唱到

Mi自爆合唱多首都唔得

而兩晩的選曲都別出心裁:
最後的歌/ 最後一次

希望DVD可以保留~ ...
l00540 發表於 2017-10-22 01:09

肯定保留啦,大家同公司嘛

不嬲都投燒烤叉最組

希望今年佢地最組,唔想佢地今年白果

係咪有dvd?今次演唱會視覺元素好好,加上告別作,照計一定有dvd?

有,宣佈有演唱會時監製已經響 fb 講左
星勤 發表於 2017-10-22 12:46

好期待,永久保存感動一刻

Take your time opening係點? 點解會solo opening
721AXA 發表於 2017-10-22 15:42

因為solo部分會造成冷場,所以要放開頭

始終都開唔到四面有點遺憾 希望將來合體可以開到一次四面
ivanbb 發表於 2017-10-22 16:12

佢地做四面台應該會好好睇

另一個放頭既原因我覺得係SOLO部份好影響同破壞REGULAR RUNDOWN, 所以先放咁前 ...
Kyle_ 發表於 2017-10-22 20:00

同埋8:15開騷,不幸遲到的朋友仔也不會錯過regular rundown

好有信心佢地會再合體開騷,不過不肯定係咪紅館

琴晚仲以為會有2ND ENCORE~
D人一完走得勁快~~
仲以為之後會再黎~~

BTW~竟然冇LAST DAY ...
kenny1102 發表於 2017-10-22 21:25

唔會架啦,超左15分鐘好難再出黎

尋日慶功簡話原來本身30分後就開始罰錢
係主辦私人醒小小時間佢地 佢地都係果陣先知 ...
jsun 發表於 2017-10-22 22:50

主辦唔係東亞咩?

屈臣氏前高層周六晚睇完演唱會,周日清晨參加三項鐵人時遇溺。

好驚佢地會唔再合體
lemontea1069 發表於 2017-10-23 13:28

應該仲會合體開SHOW 既,因為4位都會留在樂壇, 釗峰, ON仔繼續做歌手, JASE 主要做食評, 都會繼續出歌, 呢3位睇黎將繼續在幕前活躍.
但係KING做幕後. 即係, KING雖然仍然留在娱樂圈, 但可能真係少機會唱歌了

既然4位都仲留在樂壇,相信每隔一段時間開騷係合理劇情, 只不過如果單飛後冇人上到頒奬台, 再開騷未必開到紅館

個人估計休團主要同資金有關,因為已好難令燒烤叉更紅, 意味着燒烤叉的營業額難以進一步提升, 因此安排佢地單飛, 如此有機會可以提升四子的總營業額, 維持到私人國的營運和發展.  on仔尾場OT時間一提"錢", 釗峰已好緊張, 另一子又求佢唔好再講錢, 最終on仔呼籲要用錢支持後生仔追夢. 所以, 我認為"資金" 係單飛的主因.

以上純粹個人主觀猜測咋

好慘香港第一男團都搵唔到食
lemontea1069 發表於 2017-10-23 16:49

唔係佢地收入唔夠的問題, 係私人國盤數既問題。

香土地産版有師兄話, 海之戀首輪揀樓果日, 揀樓場地出現燒烤叉其中兩子,我估係釗峰,ON仔 去揀樓

演唱會中,四子都有輕輕交代他們的定位
CF: 學友2.0
On: ?
Jase: 小春2.0/ 食評人
King: 捽碟DJ ...
l00540 發表於 2017-10-23 16:56

學友同釗峰直情可以飾演兩父子

ON仔之前在IG講過已經錄緊歌

其實真係好現實 搵唔到錢 公司唔再投資俾你都好正常

**個人純粹覺得**
cantopopsibility 到第一次紅館sh ...
masterdragon 發表於 2017-10-23 22:25

咁,兩次紅館之間,多左街客,入屋左好多。
相信四子作為一體,唔算揾唔到錢,只係私人國有studio、有staff,成本不低的。加上三子已經三章,單飛接job彈性大啲,有機會賺多啲,經理人公司又可以多啲收入。

之前私人國絕少分拆佢地接job,導致有啲job好難接,例如拍戲係好難fit晒四條友入同一部電影等等

從營運角度睇,最好佢地有一兩個單飛企穩,咁就可以單飛身分和燒烤叉身分一齊做

少數/ 兄兄我我 留番 2022年Concert YY 先唱?
l00540 發表於 2017-10-23 22:56

唱硬薄情歌啦到時

釗峰=唱天梯嗰個
街客都唔會識On仔
sophia121 發表於 2017-10-25 07:43

On仔係海之戀果個,或者大隻果個

Jase就四眼果個

CAS咁快已經合體揾銀
sophia121 發表於 2017-10-25 23:06

佢地不嬲都話暫時唔會以CAS名義出新歌, 但仍然會合體接商演

不過你指既合體揾銀係?

今日個Job似商演,有$$$
sophia121 發表於 2017-10-25 23:33

應該係商演

係咩商演? 無留意! 同演唱會冇關?
lemontea1069 發表於 2017-10-26 06:18

佢地冇講咩商演呀, 應該都係大公司annual dinner之類

用專輯名做每part主題幾有心思,生於斯呢part最好睇
doughnut 發表於 2017-10-31 12:17

我都覺得呢PART 最好睇

不過呢PART 都几沉重,頭場睇完呢PART 後,自己個心都几沉,投入唔返快歌的熱鬧氣氛, 又覺得個場的氣氛差左,一來四子頭場表現唔算好好,二來頭場街客較多,未必熟呢一PART D歌

尾場已經有晒心理准備, 個心冇咁沉,都享受到之後的快歌

如果佢出櫃咪多d人認得佢囉
cathay1996 發表於 2017-10-31 14:03

四個都直仔黎,出咩櫃