返回列表 發帖

[Aug/2017] 梁漢文 我的另一半音樂會 2017

日期及時間
2017年8月18日 (星期五) 晚上8時15分
2017年8月19日 (星期六) 晚上8時15分
地點:九龍灣國際展貿中心-匯星
票價:$680 / $480 / $280

開始售票日期
2017年4月25日 (星期二) 上午10時
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

UM...
因為今次講明會唱一D比較少唱的歌(瀛寰搜奇、找我...)
九展收紅館價,其實都可以接受
BTW,海報又係林狗設計,問心唔識欣賞佢既設計,但比之前12年BIG MAN已經好多

hkticketing見到既內容簡介
2015年的《梁漢文紅館中場表演》取得空前成功,各界反應熱烈。2017年梁漢文決定再辦音樂會以報答樂迷支持。

梁漢文由出道至今發行了多張專輯,Edmond 的歌曲以抒情情歌為主 「半邊生命」、「衣櫃裡的男人」、「纏綿遊戲」、「傷了三個心」、「好朋友」、「七友」、「愛與情」、「艦隊」等,首首耳熟能詳至今都教人回味。

但Edmond話今次揀少唱既主打歌,係咪暗示一定唔唱呢八首

2015年的《梁漢文紅館中場表演》取得空前成功,各界反應熱烈。?????????????????????????????????????????

2017年係side track年?先係Joey、Fiona跟住梁漢文
千嬅又話part 2、Sammi、Twins又話想開
Btw佢有無搵彭秀慧呀lol

2017年係side track年?先係Joey、Fiona跟住梁漢文
Btw佢有無搵彭秀 ...
Wing1211 發表於 2017-4-24 15:54

唔好意思,點解要搵彭秀慧?
同埋其實Edmond話其實唔係sidetrack
只係一D比較「少唱」的主打歌(即是一定派過台)

2015年的《梁漢文紅館中場表演》取得空前成功,各界反應熱烈。????????????????????? ...
賴爽 發表於 2017-4-24 15:50

成個制作係比2012好,舞臺設計都好花心思

唔好意思,點解要搵彭秀慧?
同埋其實Edmond話其實唔係sidetrack
只係一D比較「少唱」的主打歌(即是一定派 ...
cakeiii2000 發表於 2017-4-24 16:06

好想佢唱我的志願,仲有羅蔓蒂克派台後再没唱過了

八里公路, 找我, 新聞女郎, 信望愛
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

八里公路, 找我, 新聞女郎, 信望愛
風見志郎 發表於 2017-4-24 16:51

信望愛,3次紅館都無唱過,對上一次係04拉闊了

poster 好有電影感!

個主題係點得黎?

hkticketing見到既內容簡介
2015年的《梁漢文紅館中場表演》取得空前成功,各界反應熱烈。2017年梁漢文決定 ...
阻住 發表於 2017-4-24 15:49

2015年的《梁漢文紅館中場表演》取得空前成功,CM反應熱烈!!!!!!!!!!!!!!!!
賴爽 發表於 2017-4-24 15:50

dongbb2332:
雖然有一半既歌我唔識
但我可以真係講句
呢個show好睇 唔悶
梁生唱歌真係唔差
只可以話係近年啲歌唔岩佢唱

阿mark:
我覺得今次好過2012,跳舞好正,我坐第1行,見到字母行企晒起身!
大家支持下梁生啦,唔系甘差姐

wchan2013:
真心覺得演唱會唔錯 對於我呢啲唔係follow開佢ge 觀眾 基本上佢唱晒佢咁多年最hit ge作品 起碼有三份二ge歌我係聽過 唔會悶

cakeiii2000:
唔悶呀
睇返rundown其實好多首都係大熱作

但今次揀歌揀得幾好,有好多SIDE TRACK都有唱
999,新聞女郎, 零時十一分
連火紅火熱都有

mix_nzi:
我有興趣聽火紅火熱
其實原版都幾開心熱血
不過我都知係唔會有可能
個 rundown 幾正錦

starstarstar:
新身愚見不喜勿插:
琴日有去睇~
今次好過2012年果次!
舞台, 燈光同服裝好正!
唱歌表現OK~ 但真心可以再好D!

冇乜點同嘉賓傾計我幾BUY, 唔會搞亂個音樂氣氛同可以唱多少少歌.
好多歌重新編過幾欣賞.

lemontea1069:
比想像中好睇好多
估唔到佢唱咁夜

Poster唔錯 但my better half個font唔靚
上次紅館好似係口碑好 反應回響都好一般
不過佢本身就暗 有口碑都應該幾開心

dongbb2332:
雖然有一半既歌我唔識
但我可以真係講句
呢個show好睇 唔悶
梁生唱歌真係唔差
只可以話係近 ...
hehehaha 發表於 2017-4-24 17:31

竟然有人 Quote我既留言, 感動
2015年的《梁漢文紅館中場表演》 - 果次真係好好睇, 口啤都好, 氣氛又好
果次Rundown 最好, 而且將部份例唱既歌重新編排, 好有新鮮感
【This is MC】澳門見

Btw佢有無搵彭秀 ...
Wing1211 發表於 2017-4-24 15:54

Fiona side?邊忽side呀?睇過?

Fiona side?邊忽side呀?睇過?
Lewis 發表於 2017-4-24 18:05

真係你回其實都係得JOEY一個SIDE
今次EDMOND都唔係

張poster好靚!!! 好似佢以前D CD既cover  

竟然有人 Quote我既留言, 感動
2015年的《梁漢文紅館中場表演》 - 果次真係好好睇, 口啤都好, 氣氛又好
...
lemontea1069 發表於 2017-4-24 18:00

同感
可惜無出dvd

同感
可惜無出dvd
hehehaha 發表於 2017-4-24 18:50

好可惜,反而2013個mini live就有得出

poster 好有電影感, 不過化妝太濃, Edmond 似個 mannequin.

side track始祖係千嬋,之後大家食千嬋口水尾開side track
Kaybb 發表於 2017-4-24 20:01

明明林憶蓮早過佢好無

side track始祖係千嬋,之後大家食千嬋口水尾開side track

憶蓮係第1個呀,唔好沖出黎柒啦

成個制作係比2012好,舞臺設計都好花心思
阿mark 發表於 2017-4-24 16:34
唔駛理佢啦
你今次會睇嗎?我覺得今次張poster幾靚喎

btw張poster係咪中環娛樂行對出個班馬線影

我話今年得JOEY係SIDE TRACK SHOW始祖係SANDY

Kaybb 發表於 2017-4-24 08:01 PM

都好盲下喎你
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

有神要拜

究竟Hold左幾多霏?
10:03入到去
Section 1-1/2/3/5, Section 2-1/2/3都話無霏, 得Section 2-5㩒到Row H
本來仲FF有無得坐第一行支持佢,依家改左買樓上Section 8-1算

究竟Hold左幾多霏?
10:03入到去
Section 1-1/2/3/5, Section 2-1/2/3都話無霏, 得Section 2-5㩒到Row H
本 ...
阻住 發表於 2017-4-25 10:21

想問下最佳位置有邊d

回復 30# 阻住

而家好多飛喎, Section 1-1, 2-1 都有位

想問下最佳位置有邊d
阿mark 發表於 2017-4-25 12:39

要睇哂所有野係Section 1-5 同 2-5, 就算Edmond行去catwalk台最前都可以望到主舞台個LED(如有), 唔洗頭檸檸

而家好多飛喎, Section 1-1, 2-1 都有位
lemontea1069 發表於 2017-4-25 13:17

兩邊只會考慮第一行, 唔係寧願坐上面慳四百蚊

要睇哂所有野係Section 1-5 同 2-5, 就算Edmond行去catwalk台最前都可以望到主舞台個LED(如有), 唔洗頭檸 ...
阻住 發表於 2017-4-25 13:24

我覺得STAR HALL睇咩價錢都差唔多

我覺得STAR HALL睇咩價錢都差唔多
lemontea1069 發表於 2017-4-25 13:48

我覺得$480同$680嘅後面真係呃錢到喊 個台又遠 我睇過兩次 如果要錢都免了

我覺得$480同$680嘅後面真係呃錢到喊 個台又遠 我睇過兩次 如果要錢都免了
royloyloy 發表於 2017-4-27 16:21

其實今次Star Hall個台比其他三面台長
所以個歌手如果行到去台的盡頭(近680第一排正面位,680既後排都應該可以睇得清楚)

其實今次Star Hall個台比其他三面台長
所以個歌手如果行到去台的盡頭(近680第一排正面位,680既後排都應 ...
cakeiii2000 發表於 2017-4-27 17:01

Catwalk 台 都真係幾新鮮嘅喺Starhall 我之前睇JW同欣宜都坐480位 真係好遠

要睇哂所有野係Section 1-5 同 2-5, 就算Edmond行去catwalk台最前都可以望到主舞台個LED(如有), 唔洗頭檸 ...
阻住 發表於 2017-4-25 13:24

但係坐樓上有塊玻璃擋住,玻璃同D座位又有一定距離
如果你正面對住舞台睇SHOW都還可以
但左右兩邊D側田位真係...就算近舞台都睇得唔舒服

岩岩買飛既時候睇到,原來 $680 Sections 1-1, 1-2, 1-3, 2-1, 2-2, 2-3 既座位係向住中間長條形個台,所以基本上 Sections 1 & 2 都會睇得好清楚,唔怪得知收紅館價。

其實今次銷情如何?

叱咤至尊訪話會唱纏綿遊戲同傷了三個心

我有2張 8月18 $680飛多
有無人想買左佢

叱咤至尊訪話會唱纏綿遊戲同傷了三個心
阻住 發表於 2017-7-20 13:26

次次演唱會都唱的啦

次次演唱會都唱的啦
阿mark 發表於 2017-7-21 00:06

已經對個rundown唔敢有任何期望

回復 44# 阻住

其實佢曝光果堆好多都好悶