返回列表 發帖

梁栢堅床照糾紛 女方斥o趙完鬆

梁栢堅曾為容祖兒、謝安琪及達明一派等歌曲填詞,詞風幽默鬼馬的他,更擅長玩二創,曾將陳奕迅《富士山下》改成《富士康下》,又將《浮誇》惡搞變《龍蝦》諷刺特首夫人梁唐青儀,他為樂隊ToNick寫的新歌《長相廝守》,更在YouTube有逾200萬點擊,成為今年的熱爆歌。事業開始風生水起的梁栢堅,雖然不是靚仔,但有才華的他曾跟王菀之及吳若希等傳緋聞,昨日更被網友驚爆床照。

昨日有女網友在Instagram公開兩張梁栢堅的半裸相,一張是戴白色框眼鏡,着孖煙囪的他在酒店浴室開浴缸水,另一張是戴雙色框眼鏡瞓在床上,網友留言:「填詞人梁栢堅已有女友,瞞騙並令另一女事主懷孕,然後不顧而去,希望不要再有另一個事主。」本報聯絡女網友了解,對方聲稱是女事主Ivy(假名)的閨蜜,由於不值梁所為爆大鑊,閨蜜表示:「Ivy同梁栢堅喺一年前經朋友介紹認識,過咗一個月,二人開始有性關係,當時梁栢堅自稱單身,性行為一直冇做安全措施,因為梁栢堅話自己年紀大,識避到,唔使用,Ivy信佢,點知最後發現自己有咗BB。」

閨蜜指Ivy今年約20歲,梁栢堅得知對方懷孕後,曾建議她服50元胃藥取代墮胎藥。閨蜜提供疑似梁栢堅和Ivy的WhatsApp對話截圖,Ivy指已一星期沒來月經,疑似梁栢堅提議服用「孕婦服用可致流產」的胃藥,閨蜜又指:「梁栢堅知道Ivy懷孕就逐漸疏遠,只係回覆一、兩句,後來先知原來佢有女友,仲拍咗兩年拖,Ivy質問梁栢堅先認,最後Ivy由家人陪同到醫院做流產手術。」

閨蜜更提供了「梁栢堅」在床上的全身相,見到他右腳的紋身,證明是同一人,而酒店房的相片,似是澳門銀河酒店及九龍塘漫春天酒店。昨日本報多次聯絡梁栢堅都沒回覆,他只在facebook留言:「分手後用床照威脅前度」、「仲work咩呢招」。本報記者向陸偉雄律師查詢「以床照威脅」是否構成刑事罪?他在電話說:「任何人士做任何行為、言語,總之令到對方受驚,已經觸犯刑事恐嚇罪。如果唔係當事人想復合,而係第三者爆出嚟,刑事恐嚇目的唔明顯,唯一辦法向法庭申請緊急禁制令,有冇刑事成份要警方調查。」問到床照版權是否屬兩人共同擁有?陸律師表示:「呢啲冇版權,因為法律上冇登記冇註冊。」

前大律師林作則表示:「我不知道有甚麼罪名是直接由於提供圖片而成立的,而由於沒有設計利益,也沒有民事途徑,侵犯私隱是唯一相關的,報警也沒甚麼可以做,我睇唔到有問題。」至於曾跟梁栢堅傳緋聞的陳淑莊,被問到兩人是否曾拍拖?她回覆:「邊有時間拍拖。」問到最近有否聯絡?她表示:「忙到暈,早輪喺大愛同盟個gala dinner見過佢。」
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

梁栢堅曾為容祖兒、謝安琪及達明一派等歌曲填詞
天后魔咒, 又死一件

林作又上報
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

林作又上報
John 發表於 2017-5-8 00:25

一有咩社會議題, 講英國呀英文野就會搵麥明詩比意見
以前法律野都可能會搵下佢
我諗而家應該會搵林作多啲
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

會唔會就咁一舖清袋 好似張佳添咁

不過佢娛圈識咁多人 應該都搵到食

gib gib gib gib gibson
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

會唔會就咁一舖清袋 好似張佳添咁

不過佢娛圈識咁多人 應該都搵到食
721AXA 發表於 2017-5-8 01:17

張佳添咩樹啊

呢d人真係好賤

呢d人真係好賤
electric 發表於 2017-5-8 10:36

邊個賤??

其實佢一睇就知系性慾好強果d人
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

jaydeng 發表於 2017-5-8 10:57

點樣睇??

其實點解仲有人痴埋佢度
貪佢叻仔佢可以肥?

其實點解仲有人痴埋佢度
貪佢叻仔佢可以肥?
-Prince- 發表於 2017-5-8 11:44

貪佢性慾好強???

其實點解仲有人痴埋佢度
貪佢叻仔佢可以肥?

麻甩佬大把market啦 佢又唔算好醜

張佳添咩樹啊
炎力 發表於 2017-5-8 01:25

好似打女人 上哂法庭
宜家淨係幫啲模做下音樂 佢個宇宙大爆炸應該都冇左

又係10個男人9個會犯嘅錯
love wins!

人人排長龍剝花生
網友你與我都剝花生
喂喂 有大平賣 已近乎派

惡有惡報即剝花生
有嘢見報 成棚剝花生
喂喂 玩得咁大 花生咪嘥

班衰嘢睇怕就到訂 應該好快就冇命
將啲醜嘢入鏡 煲得起變話柄
花生好處係夠平 一剝果下就會靈
將花生殼亂掟 歡呼果下係正

食下花生 係最鬼 HIGH
派下花生 要派通街

仇人頭痕梗開香檳
拆佢檔嘢 齊搵小鳳姐
熱烈 繼續鳴謝 佢換嚟嘅

常人平民 都剝花生
上網爆錯嘢 即剝花生
關公 個鑊唔大 我食唔曬

呢班衰嘢睇怕係有病 出醜都要扮曬贏
花生好似面鏡 醜樣點會話靚
花生好處係夠平 一剝果下就會靈
將花生殼亂掟 歡呼果下係正

派下花生 要派通街

你咪曲解 我派通街
最靚花生 送俾師奶
YEAH 好 NATURAL HIGH

張佳添咩樹啊
炎力 發表於 2017-5-8 01:25

原來XBF係佢作曲編曲

原來XBF係佢作曲編曲
Lewis 發表於 2017-5-8 12:55

曾為特首梁振英於去年競選特首時製作競選主題曲《我們的聲音》的音樂人、宇宙大爆炸音樂有限公司始創人張佳添,因欠下匯豐銀行有限公司債務,被對方申請破產。高等法院法官今在張不反對下正式頒下破產令,但法庭並未透露張所拖欠的金額。

張佳添為前樂隊Black Box成員,及後創辦宇宙大爆炸音樂有限公司,亦是《亞洲星光大道》的常任評判之一。
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

麻甩佬大把market啦 佢又唔算好醜
721AXA 發表於 2017-5-8 11:58

所以話壞男人既市場係大過好男人

其實點解仲有人痴埋佢度
貪佢叻仔佢可以肥?

佢應該好識講野TUM 女人開心

先唔講其他, 佢叫女方食胃葯落仔真係勁ON 9, 好低質.

曾為特首梁振英於去年競選特首時製作競選主題曲《我們的聲音》的音樂人、宇宙大爆炸音樂有限公司始創人張 ...
matthew1990 發表於 2017-5-8 12:58

原來係破產 sorry佢宜家真係好dup
想當年同古巨基合作無間 宇宙大爆炸又帶起唔少hit songs+作曲人

所以話壞男人既市場係大過好男人
-Prince- 發表於 2017-5-8 13:36

當然啦 壞夠哂manly, aggressive 只要唔係極肥醜 大把女自願跪低

想當年同古巨基合作無間 宇宙大爆炸又帶起唔少hit songs+作 ...
721AXA 發表於 2017-5-8 13:47

好似係破產+打女人
hocc隻《明目張膽》好似都係佢作

好似係破產+打女人
hocc隻《明目張膽》好似都係佢作
JayantL 發表於 2017-5-8 14:05

古巨基 - 第二最愛
陳奕迅 - 隨意門
Boy'z、Twins - 死性不改
薛凱琪 - XBF
古巨基 - 飄流教室
古巨基 - 天才與白痴
何韻詩 - 明目張膽

佢係勁既以前

想當年同古巨基合作無間 宇宙大爆炸又帶起唔少hit songs+作 ...
721AXA 發表於 2017-5-8 13:47

我最有印象基仔 05 年隻碟好多宇宙大爆炸

估唔到會如此下場

梁柏堅講野不嬲都幾寸 佢 d ig posts 呢
但 li 單野寫到佢個人真係...

jaydeng 發表於 2017-5-8 10:57

睇佢成日寫淫野賤野都知

重口味
利申:唔係鏡粉

呢个仲驶估咩

咁大火气嘅男人 有乜可能唔发泄出嚟
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

李克勤隻廣東碟仲搵佢填詞haha