返回列表 發帖
會唔會拍戲同做牙醫工作有衝突? 我估。
總覺得佢青春頌果期如果決心放棄牙醫,全力歌影視發展, ...
Ching2015 發表於 2017-5-10 11:45

佢之前都有經理人約啦,點會有衝突

如果堅持不簽經理人約,估計只有2個原因:
(1)自視過高,估計自己有能力獨立又紅到
(2)己決定以牙醫為終身職業,只不過一時未捨得放棄做歌手,所以做獨立歌手做自己想唱的歌ENJOY吓

原來他突然改變將經理人合約一併簽給華納的意願,有意自組公司做製作,只將歌曲交由華納發行。華納見唱片市 ...
Kaybb 發表於 2017-5-10 13:24

軒仔有將經理人約簽埋比蛋記的

但佢無拍TVB劇,如果簽經理人可能唔可以再推job要拍戲。同牙醫工作有conflict??? ...
Ching2015 發表於 2017-5-10 14:25

如果有經理人約就可以迫佢拍劇的話,無記晨早迫左佢拍劇啦。

所以許生無咁樣特權
歌手係揾唔到食,唱歌只係幫助提升人氣,只有登台拍劇拍電影開演唱會先有肉食,所以 ...
Kaybb 發表於 2017-5-10 14:52

同意你的講法。

改簽岳少囉!佢大把錢唔怕蝕。
其實做牙醫咪幾好,又賺得多
反正都會絕跡無線,得閒放歌上網,跟住自資出碟 ...
dom 發表於 2017-5-10 18:37

東亞已經cut晒budget,所以美之咁耐都出唔到碟

而且,燒烤叉就快單飛,四子同寰亞仍然有約,入寰亞好大競爭的,佢唔係sure win,其實走既話去華納係最好,因為PH走

其實佢真係可以考慮下開咪喎,牙醫加DJ又出下歌幾好! 不過我覺得佢最終應該簽得成華納,就算華納出唱片係 ...
Ching2015 發表於 2017-5-11 10:15

冇錯丫,問題係佢唔肯簽經理人約丫嘛!