返回列表 發帖
當你已經呼風喚雨, 我真係唔明你仲可以埋怨D咩?
做人要懂得感恩, 不要自視過高, 不要覺得自己所有成就都只 ...
michaelycy_2007 發表於 2017-5-12 00:11

你肯定許廷鏗真係咁諗?
呢個只係你既主觀判斷
唔該
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

首首 自己歌 都要同 何生 fight 一大餐先出得,
雖然係自主做歌,但喺概念同執行上,
難免可能會 self-ce ...
Bluejays 發表於 2017-5-12 04:17

AGREE
其實月巴亻老何以前思想好前衛
點解而家可以咁落後咁保守咁故步自封?
因為咁樣先至可以保住而家個飯碗?

連容祖兒都唱劇歌,何以見得冇人肯唱?起碼同星夢班歌手同level嘅都一定lur飯應,少錢都唱,因為人人都知 ...
Crooks 發表於 2017-5-12 11:08

其實 HANA 首歌 HIT 好似有 D 格硬做出黎
係 首歌係令 HANA 知名度提高左
但又未到好 HIT 果隻

其實我寫嗰段野係有人問如果tvb要改革音樂方針可以點改,如果tvb真係做,當然要有全盤計劃,拎去同唱片公 ...
Crooks 發表於 2017-5-13 12:01

其實一係執左星夢佢
橫掂而家星夢冇左許廷鏗
熊貓又變左做世紀賤男
鍾嘉欣 吳若希又做左媽媽
剩返就係一堆奀星再加多隻狐狸精
我就睇下月巴亻老何係咪真係咁把炮捧得紅陳曉怡同胡鴻鈞

又或者索性炒左月巴亻老何
其實呢個人好有問題
佢咁同記者講即係已經話比大家知
一個星夢唱片公司老闆係可以操控住一個電視台既音樂節目 - 勁歌金曲 (勁歌金榜) 既成績同總選結果
真係好恐怖

或者換鄧智偉返黎坐正做星夢 CEO
要創新要改革就一定換晒班廢柴先
睇下可唔可以做到一返新景象

其實我好強調, 每人都可以轉公司, 就算TVB全職藝人, 離開TVB北上發展, 探索更多可能性, TVB好多高層都話 歡 ...
michaelycy_2007 發表於 2017-5-16 20:05

廖碧兒? 定係你想講胡杏兒?
仲有而家邊個同 TVB 開火?
邊個數緊 TVB 有幾差?

見到咁多人維護許先生既誠信, 令我更加覺得周議員好慘...
michaelycy_2007 發表於 2017-5-17 22:36

唔係多人維護
只係大家對於許生一直以黎既應對都理解
而你就一直執著係一 d 唔應該執著既野上

我都唔想執著於一D唔應該執著既野上, 只係見到社會上太多人都執著於一D唔應該執著既野上, 比我一個 ...
michaelycy_2007 發表於 2017-5-17 23:24

解咩釋啫 多舊魚

而家大眾好似都冇覺得佢誠信有問題喎
暫時得你一個狙擊佢之嘛

何生何太D friends

星夢今年係唔係會幫阮浩棕出唱片 named 週末覺醒???

鏗鏗係唔係簽左手工藝製作 (林欣彤同公司)??? 唱片發行比D唱片公司做 (e.g. 寰亞, 星娛樂)???
boy4dudes 發表於 2017-5-17 23:44

阮浩棕 FB page 好似話離開左 TVB?

How do u know? confirm?

我想講, 如果所有人都覺得佢誠信有問題, 就唔會得我一個係度講, 佢一早要好似周議員咁出黎向公眾解 ...
michaelycy_2007 發表於 2017-5-18 18:43

你咁講 我反而想要求何哲圖出黎解釋多 D
點解一開始實牙實齒話世紀賤男同狐狸精冇拍拖
但第二日對狗男女即刻拖住手曬命咁款?
何哲圖身為星夢 CEO 擺到明擘大眼講大話喎
佢都唔洗負任何責任喎

所以我一直都唔信 Alfred 會唔簽經理人約
但係估唔到星夢會咁狠心,整衰呢個親生仔個朵
仲要我睇唔出咁做 ...
cymusic 發表於 2017-5-30 12:22

呢個世界就係咁
反轉豬肚就係屎
愛你變成恨你
損人不利己既野都要做嘎