返回列表 發帖

Super Girls爭有米監製? Heidi Yanny 姊妹反目

Super Girls爭有米監製? Heidi Yanny 姊妹反目東方新地
on May 10, 2017 at 15:24         

組合Super Girls五位成員個個有樣有身材,能歌善舞,亦一直給人姊妹情深的印象,但都有決裂的一日!據稱成員陳穎欣(Yanny) 日前被爆撻着另一成員李靜儀( Heidi ) 舊愛、SG御用音樂監製陳考威(Gareth)!與男方分手後的 Heidi 一直耿耿於懷,得知兩人相戀後,即時取消follow Yanny個IG,姊妹都冇情講!

Heidi Yanny 姊妹反目
有消息指Heidi同Gareth早已2014年已經秘密拍拖,兩人更被發現一齊去台灣旅行,但Heidi當時死口唔認,一直維持地下情。但拍拖約一年後,有指Gareth難頂Heidi「港女」性格而提出分手。「被分手」後一直耿耿於懷的Heidi後來發現其好姊妹Yanny與Gareth撻着,嬲到即時取消follow Yanny個IG,姊妹情不再!
旅行「洩蜜」
上月Gareth生日,Yanny專誠陪男友到日本旅行慶祝,雖然佢哋並無上載任何合照,不過就有意無意上載當地風景照,同樣在櫻花樹下留倩影!
情侶鞋晒命
仲有眼利網民發現,Gareth同Yanny仲着埋情侶鞋…… 真係好sweet喎!
拍拖睇騷
上星期台灣歌手陳綺貞喺九展舉行演唱會,Gareth同Yanny一齊睇騷,仲各自上載咗同陳綺貞喺後台的合照!

早前Yanny去美國旅行,唔少心水清的網民識破佢同Gareth其實係身處同一地方,據知Gareth此行係想帶女友見家長,再介紹埋當地的親朋好友,似乎感情非常穩定!

Yanny日前接受傳媒訪問時,大方承認同Gareth拍緊拖,但話希望感情事保持低調,所以一直未有公開。講到Heidi unfollow自己IG,Yanny就話知道呢件事,但否認兩人係因為Gareth而反目,自己絕對唔係第三者。而公司為了力保Super Girls形象,已下令各人封口。唔知兩位好姊妹點收科呢?

http://www.orientalsunday.hk/%e6%9c%80%e6%96%b0%e5%a8%9b%e8%81%9e/super-girls%e7%88%ad%e6%9c%89%e7%b1%b3%e7%9b%a3%e8%a3%bd%ef%bc%9f-heidi-yanny-%e5%a7%8a%e5%a6%b9%e5%8f%8d%e7%9b%ae/5/
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

要拆夥啦?

都話最驟忌食門口草

怪唔得Cheronna之前發左一張合照寫d好感人嘅文啦

我一直都覺得佢地好團結 唔會有不和
點知今次搞成咁.... 希望唔係真係咁僵啦

hehehehehehe 來了來了

終於有報紙報件事
兔子最忌吃窩邊草 hhh
無力將天氣逆轉。

King Jer 娛樂台
Page Liked · 3 mins · Edited ·

香港娛樂圈做得長嘅女子組合真係得萬中無一嘅Twins,其他例如Cookies、女生宿舍、2R、HotCha、Freeze、As One 都好似中咗魔咒咁,因為不和或者其他原因而拆夥。

正所謂「有人嘅地方就有是非。」女團 Super Girls 嘅 Yanny 就傳出同隊員 Heidi 爭仔,仲爭贏咗,搞到兩個反晒面,網友仲發現 Heidi 嘅 ig unfollow 咗 Yanny 之餘,之前仲出 post 話:「我相信因果報應。」

網友繼續柯南上身,佢地發現同 Yanny 最 friend 嘅另一位隊員 Jessica 都 undollow 咗 Heidi,仲睇到佢 unfollow 埋隊長 Aka。而 Heidi 同 Aka 就結成一派,姊妹情深一齊 unfollow 咗 Jessica。(媽好亂呀)

至於另一位成員 Cheronna 人緣最好,五個都有 follow,做中間打和派親善大使,日前仲出咗個 post 團結隊員。

其實隊員有心病都幾難做落去,希望 Cheronna 作為親善大使可以團結士氣,如果唔係樂壇組合又少一隊喇!

https://www.facebook.com/kingjer ... ?type=3&theater
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

唔好散啊

陳考威的錯
love wins!

Supergirls 2012-2017

拍完美祖mv後果

拍完美祖mv後果
艾石仔 發表於 2017-5-10 22:06

幾時到林生
我們的總和

點會搞成咁 係咪近呢兩日先unfollow? 明明早排仲一齊活動/上節目好friend咁

最愛cheronna果然無錯
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

唔怪之得小吱吒要post千字文....
舞來舞去 不日內開始錄音。

係 My sugar baby 嘅錯

Cheronna 係時候出個人歌啦

點會搞成咁 係咪近呢兩日先unfollow? 明明早排仲一齊活動/上節目好friend咁

...
JasOh103 發表於 2017-5-10 22:08

叫吳家/嘉X都係唱得跳得嘅友誼小姐

唔好散呀
仲未攞我個組金呀

解散之前麻煩出番隻碟先,7首啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

如果真係不和,好難再做落去,唉好可惜,依一兩年發展好左突然搞成咁,陳考威

如果真係不和,好難再做落去,唉好可惜,依一兩年發展好左突然搞成咁,陳考威 ...
nbhddddd 發表於 2017-5-10 23:19

好得果少少

903呢兩年HEA冠完就算
其他歌HEA上

陳考威都要爭 咩玩法
岩岩睇到仲係度諗邊個咁有幸
不過揀 Yanny都合理

垃圾陳考威,人又7,歌又做得一般以為自己好叻...不知所謂

組合不和 唔團結就好難做落去
HotCha 係個好例子
Btw 其實sg某d成員互相unfollow唔係近日嘅事 好似都已經有一段日子了
利申:唔係鏡粉

女人總係是非多, COOKIES, HOTCHA都係好例子
但究竟關JESSICA咩事

基本上好多組合拆夥,到最後都唔會有好結果

好彩之後已經塞左個組金紀念SG姐
Btw陳考威又無一腳踏兩船,其實無乜錯
況且heidi同佢拍拖都成兩三年前既事
我又唔覺得對couple有乜問題
但係作為女團互相unfollow真係好幼稚囉

好彩之後已經塞左個組金紀念SG姐
Btw陳考威又無一腳踏兩船,其實無乜錯
況且heidi同佢拍拖都成兩三年前既事 ...
Lewis 發表於 2017-5-11 08:41

我覺得陳考威只係導火線
連名義上隊長都玩黨派 就好明顯本身都唔夾
我諗佢地都係等約滿就散

HEIDI條仔係鬼?

借下大佬語錄
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

基本上好多組合拆夥,到最後都唔會有好結果
Pure. 發表於 2017-5-11 02:48

其實有少少Surprise Super Girls 2014年冇拆夥或減人 (2013年尾星煥月巴人老宣佈成立新品牌星夢娛樂,Super Girls的合約提早於2013年完約, 同Kay媽媽一樣bye bye星煥/星夢走人)

oreo 發表於 2017-5-11 01:26

二人組合一般係簡單D, 好似 Twins, at17 & SiS樂印姊妹. 唔駛宣布正式拆夥, 唔駛宣布正式重組 (除非想造下勢), 一時一齊出歌, 一時自己出歌, 一時同下其他歌手/音樂人出歌

Additionally:
Twins - 兩個都受男人嚴重傷害
At17 - 兩個都對男人不感興趣
SiS樂印姊妹 -兩個都優柔寡斷"藝術派" (一邊話拆夥, 一邊出新歌)

今年好like R&K嘅<負攝石>&<無敵>, 希望佢地有好成績啦

King Jer 娛樂台
Page Liked · 3 mins · Edited ·

香港娛樂圈做得長嘅女子組合真係得萬中無一嘅Twins ...
616.1314 發表於 2017-5-10 21:46

2R真係好可惜

而家先知原來 JESSICA 咁嘅樣
唔係因為呢單新聞都仲未認清到佢咩樣

女子組合2-3人好夠最高銷量女子組合 twins,2R(頭兩張碟),R&K
估唔到五位連TVB低潮時都請食白果的暗星靠爭 ...
Kaybb 發表於 2017-5-12 13:03

It would be more fun and gimmick 爭博見報

Yanny(爭仔成功)+Jessica(unfriend Heidi+Aka)

Cheronna(中間人)

Heidi(爭仔失敗,unfriend Yanny+Jessica)+Aka(unfriend Jessica)

同friend爭仔多數都做唔返朋友嫁啦,
女子組合真係好多是非,
Cookies有個歐文詩,Hotcha又有個Winkie

散band 散band
有芥蒂好難落去
一係拆成兩組 一係散band

btw 原來陳考威個樣都幾.. 不過有D才華+有錢

點解全部人都講到陳考威好樣衰咁款

Search完都覺得ok丫 有冇咁高要求呀
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

其實不如Heidi單飛啦
橫掂佢唱歌咁難聽

陳巧威是咪打算想食晒SG五個

講到Heidi unfollow自己IG,Yanny就話知道呢件事,但否認兩人係因為Gareth而反目

啫係有嘢啦...但係估唔到之前訪問重好似好好感情咁

回復 32# Kaybb

2R我們的合唱歌隻碟2004年賣得果一萬張....佢兩個除左有少少身材 唱功仲衰過twins
舞來舞去 不日內開始錄音。

oreo 發表於 2017-5-11 01:26

話時話Jessica存在感都幾低
畀人感覺係唔係星二代唔係偽毒條女唔係似何韻詩唔係好白成日黑面淨低嗰個