返回列表 發帖

[May/29/2017] 30克 - 李克勤 (CD)

歌手:李克勤
唱片名稱:30克
唱片封面:

推出日期:2017/5/29
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. 黑膠
2. 五十路
3. C3PO
4. 恭喜你
5. 給歌迷梁小姐的公開信
6. 失魂記
7. 一個都不能少
8. 30克x 6號@RubberBand

附加資料:
李克勤 30周年專輯《30克》
李克勤慶祝成立30周年專輯《30克》
一克再輕  時刻也令人悸動 讓你細聽
《30克》七首經典結集 換上輕唱風格
《黑膠》克勤 x 6號@RubberBand 男人的浪漫  一切在心中 不吐仍愉快
《失魂記》記憶留不住 爱卻忘不了
《五十路》公路上的半百愛人

出處: mini shop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

得七隻新歌?
恭喜你

不過幾想聽下既

歌迷梁小姐即係...

人地18安士佢就30克
18安士重好多呢

不過其實可以收錄埋C3PO莉亞版扮大碟

btw李克勤慶祝成立30周年專輯《30克》
咩叫李克勤成立30週年?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

人地18安士佢就30克
18安士重好多呢

btw李克勤慶祝成立30 ...
John 發表於 2017-5-12 17:08

咩叫李克勤成立30週年? <----- 笑到我噴飯

唔知點解個個去左英皇之後都好似降左格咁   
【This is MC】澳門見

人地18安士佢就30克
18安士重好多呢

btw李克勤慶祝成立30 ...
John 發表於 2017-5-12 17:08

仲有人地《八公里 》長跑之戀,佢就 《五十路》公路上的半百愛人
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

封面ok喔,8首歌大碟

tracklist錯咗喔
6號嗰隻係《黑膠》

齋睇tracklist歌名嘅話《黑膠》同《失魂記》都可以期待下

噴名30克同咩李克勤我克勤差唔多咁噴,
咩叫李克勤成立30周年
宋禮勤成立幾多周年呀,不過聽佢近年啲歌行中坑路線都ok既,
活著為求什麼講生活逼人,紙牌屋講中年婚姻危機,
再見穿梭機,無朋友都有中佬味,
係唔知咩料c3po要返老還童做長情兵,
不過個mv都係中佬癡漢路線

封面ok喔,8首歌大碟
阿mark 發表於 2017-5-12 17:45

7首, 介紹話30克係舊歌大雜燴

回復 10# 721AXA

都好過充數大碟,或者4首歌的ep了

咩叫李克勤成立30周年
宋禮勤成立幾多周年呀 ...
stephybest 發表於 2017-5-12 18:06

"30"年李"克"勤
30克算食字食得幾好個批啦

李都有30年啦~

封面ok喔,8首歌大碟
阿mark 發表於 2017-5-12 17:45

唔係ok 呀?
隻fonts老土到喊

竟然有人話封面OK
見到個封面 我真係粗口出埋黎 林狗發生咩事
BTW C3PO莉亞版 呢?

專輯名稱打算叫做《30克》:「克係我個名,而30就係由我出第一隻碟到依家係30周年,而今年我都會開演唱會。」
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

CD cover 似曾相識

Oh I see, 似佢2011年《似曾相識》個CD cover

50路令我諗起50shades

退休啦頂
仲喺度同D細既爭獎, 知唔知個醜字點寫

新版舊歡如夢係咪包埋係《30克》裡面

快劍俠 發表於 2017-5-12 18:54

《五十路》五十歲時要爭取快樂爭大獎, 補償二三十歲時被四大天王搶走D獎

給歌迷梁小姐的公開信。。。。。。
歌定係讀白來的?

恭喜你係咪要搵李嘉欣拍MV架lol

好老土個封面

至尊唱片出場

同鄧小巧首合唱歌呢?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

《失魂記》記憶留不住 卻忘不了

新版舊歡如夢係咪包埋係《30克》裡面
阻住 發表於 2017-5-12 19:04

原來只係 live 有,好可惜
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

五十路
呢個歌名好似重口味左少少

快劍俠 發表於 2017-5-12 18:54

我諗起50肩...

2首主打個MV都拍得咁好都唔擺埋落黎...

至尊唱片出場
艾石仔 發表於 2017-5-12 20:07

是旦啦
個奬上年已經cheap哂

恭喜你
love wins!

恭喜你係咪要搵李嘉欣拍MV架lol
Wing1211 發表於 2017-5-12 19:43

恭喜最美口婆港姐李嘉欣!

https://www.youtube.com/watch?v=SjuKwgQb5As

咁既碟都可以拎唱片獎,印證香港樂壇已死。
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

是旦啦
個奬上年已經cheap哂
hehehaha 發表於 2017-5-12 21:45

2009年開始cheap, 早取消早著

咁一個歌手等咗三十年終於攞到至尊唱片,場面夠感動嘛

你地唔滿意咪叫美轉出碟搶奬囉

咁一個歌手等咗三十年終於攞到至尊唱片,場面夠感動嘛

你地唔滿意咪叫美轉出碟搶奬囉 ...
阻住 發表於 2017-5-12 22:26

美轉出翻唱大碟
開埋minor classic演唱會
成個叱吒show搬去西九私處搞
美轉仲唔單手拎女金+至尊碟+最女?
DM多仔多到覆唔哂

退休啦頂
仲喺度同D細既爭獎, 知唔知個醜字點寫
Lewis 發表於 2017-5-12 19:01

英皇想佢同容祖兒孖住拿最受歡迎男女歌手幾屆

咩叫李克勤成立30周年
宋禮勤成立幾多周年呀,不 ...
stephybest 發表於 2017-5-12 18:06

2027年重返环球推出《40克》

恭喜你做第二個阿倫。
I talk a lot of BS.

其實我想講宋生今年係大陸已經拎左2個成就獎
不如係香港都拎成就獎算啦
呢隻碟中家只聽過2首歌
某些會員出現左批評隻碟的情況 令人費解

cover真係怪怪地
首先係隻顏色唔係幾好睇
如果無相 cover淨係一條羽毛代表30克 會好啲
love wins!

美轉出翻唱大碟
開埋minor classic演唱會
成個叱吒show搬去西九私處搞
美轉仲唔單手拎女金+至尊碟+最女 ...
mosesming 發表於 2017-5-12 22:46

名成皇后 2017版本
熱咖啡 2017版本

如果個cover李生係cut條腰以上既,條羽毛放係呢個位
真係又尷尬又男人最痛

一個都不能少國語版冇落碟
莉亞的C3PO又冇落碟

明明可以扮十隻歌既大碟

一個都不能少國語版冇落碟
莉亞的C3PO又冇落碟

明明可以扮十隻歌既大碟
FY5856 發表於 2017-5-13 12:50

可能以上等年尾演唱會加隻新歌再收錄埋時間的錯
<30克 and More>
力保2017叱咤30周年慶祝李克勤成立30周年至尊唱片大奬

咩叫李克勤成立30周年
宋禮勤成立幾多周年呀,不 ...

Exactly.......希望黑膠同五十路係行中佬路線
咁就有聽嘅意慾
雖然我唔係中佬~

18安士同30克邊個正啲真係聽過先知,不過淨係計c3po 同一個都不能少,許生高質好多

Btw 碟名真係驚嚇
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

下一PLUFG 是什么歌呢

下一PLUFG 是什么歌呢
youfuqi 發表於 2017-5-13 16:36

應該黑膠