返回列表 發帖

回復  tributehotel

容祖兒透過經紀人對《ETNEWS》表示:「其實老實說第一次參加金曲獎,就把得獎人的名 ...
阻住 發表於 2017-6-25 23:34

lol 唔係小錯誤喎
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

今次容小姐真係幾抵死
已經唔係講錯野咁簡單, 係直情侮辱緊d提名得獎者
呢d唔係一句話你唔識唔知就可以算數
大佬依家係請你黎做頒獎嘉賓, 下番少少準備功夫都好應份啦
所以話呢個世界有報應真係無錯
平時係香港死霸爛霸, 依家就恨係台灣發展, 但家下仲衰過之前
都係番黎香港繼續霸住d乜鬼爛鬼女金算啦

佢唔係好鍾意做好準備既咩? 唔係成日串Eason唔記得歌詞咩?
咁'專業'既女歌手點會幾個入圍名單都唔練好讀音呀
天后喎, 我呸!
【This is MC】澳門見

當年曾志偉講咩全部都係「兒」個陣佢又乜又物
依家係更大既舞臺上面搞埋d咁既野就話係小錯誤

簽名被屏蔽

台灣D報紙有報導呢單野 話網民圍插容小姐嘛
仲話留多D時間係台灣發展 搞出呢單野 仲想發展?
唱功又一般  ...
tributehotel 發表於 2017-6-26 13:44

呢年事令我諗起 點對點林家棟
同 楊丞琳 八年抗戰
話插到飛起 又唔算係 點解? 因為佢係PTT引唔起討論既價值
得幾十條既討論佢口音 唔識讀 香港人中文唔好 同 佢上台條裙好似棉被 (有人話香江講得最好 係林憶蓮)
其實佢真係要諗諗 出咁多年國語碟 到呢一刻都仲未有討論價值 係點解?

最估唔到既係成個PTT係討論緊五月天唱歌有幾難聽

容某唱返I’m delicious 呢D歌算啦

但佢唔係諗開小巨蛋咩, 咁係咪會開唔成

容某唱返I’m delicious 呢D歌算啦

但佢唔係諗開小巨蛋咩, 咁係咪會開唔成
wchild 發表於 2017-6-26 19:01

傻左咩
我諗要叫香港容粉飛去台灣睇小巨蛋騷至可能開到一場

邊度有得睇美祖頒獎video?

筠筠 發表於 2017-6-26 23:40

https://youtu.be/i2OaHdqDJ9E?t=5m57s

談到祖兒日前任台灣金曲獎頒獎嘉賓時,因不懂唸得獎者名字而著他們自行上領獎,慘遭網友批判,祖兒坦言不會為此不開心,亦不會耿耿於懷:「將心比己,自己應該做更多準備,我原本就是擔心唸錯名而要求提早知賽果,但大會說不可以提前知,當我一揭開得獎名單已心知不妙,心諗緊點讀呢?這些都是命運安排,希望下次有機會再去金曲獎時做得更好。」

提前知賽果
佢真係當金曲獎係香港頒獎禮咁玩法喎~~

談到祖兒日前任台灣金曲獎頒獎嘉賓時,因不懂唸得獎者名字而著他們自行上領獎,慘遭網友批判,祖兒坦言不會 ...
表妹保莉 發表於 2017-6-27 08:53

自爆
其實佢都應該要識讀哂所有入圍者既名囉
呢個完全唔係藉口

佢都係避下風頭先啦 仲話冇唔開心 wtf

談到祖兒日前任台灣金曲獎頒獎嘉賓時,因不懂唸得獎者名字而著他們自行上領獎,慘遭網友批判,祖兒坦言不會 ...

人地台灣金曲獎仲夠膽請佢做嘉賓咩:0)
頒次獎就可以出咁多錯, 真係柒出香港
同埋仲話要提前知邊個得獎, 又係搞笑, 都係幾個提名單位咋喎, 唔係幾十個

祖祖噴出宇宙

究竟有幾柒既人先可以公開講呢番說話.......提早知賽果, 不如由你決定賽果, 睇下邊個名識讀就果個拎獎啦笨
【This is MC】澳門見

其實頒獎之前唔係有名單睇?
唔識讀點解唔專心聽旁白讀?
仲要話人地個名好長

唔該下次903頒女金比佢果陣講容甚麼兒, 你自己上黎

筠筠 發表於 2017-6-26 23:40

https://youtu.be/i2OaHdqDJ9E?t=5m57s
阻住 發表於 2017-6-26 23:54

Thank you for the link.

Apart from be totally disrespectful to the award winners, why would she say Ellen Loo is her good friend? Sounded really insincere, especially Ellen just came out publicly and declared she's married to a woman, and Ellen is good friend with Hocc, so much so Ellen has most of her products for sale on Hocc's online shop. This woman is so shameless with her "explanation", and HK people need to feel shameful for her

Thank you for the link.

Apart from be totally disrespectful to the award winners, why would she  ...
boy4dudes 發表於 2017-6-27 14:07

FYI

"especially Ellen just came out publicly and declared she's married to a woman" 完全唔成立
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

So what ? JY gave an impression that she just take advantage of Ellen who had just got an award t ...
tributehotel 發表於 2017-6-27 14:30

容祖兒只係係instagram po左一段片同埋同ellen既合照 對ellen出櫃既事完全冇提及 係一隻字都冇 條片都冇影到果part
我諗一個正常既 對容祖兒冇乜偏見既人都應該唔會覺得佢係take advantage of Ellen
相反 正常人只係會覺得佢替佢高興
就好似林奕匡1月1號都會拎住叱咤獎PO同容祖兒既合照 正常人只會覺得係正常互動 祝賀對方

容同盧根本係頒獎典禮之前已經有互動
Po兩段野恭喜佢拎獎到底有乜問題
會唔會係你將佢妖魔化左 覺得佢係原罪 覺得佢做乜都錯?

老老實實 你講話佢唔尊重 我絕對係認同 我可以陪你話埋佢 因為係非常醜怪
不過話佢係抽Ellen水 我會覺得有少少小人之心囉

我係話佢 係金曲奬 一出場就話 佢係ellen 好朋友
     我覺得佢嘮Ellen 光 又唔見容小姐得獎會多謝E ...
tributehotel 發表於 2017-6-27 16:07

「佢哋係咪好朋友無人知」

你講既野全部因為呢句而站唔住腳
「我覺得佢嘮Ellen光」 同時你又覺得佢地可能真係好朋友...?

容祖兒講左句替Ellen得獎而好開心好緊張 好想知有乜問題
好簡單 同樣道理 容祖兒同Twins係公認既好朋友 咁容祖兒得獎係咪要下下提住Twins?
咁點解你會因為容祖兒得獎果陣唔多謝Ellen 就覺得佢唔係Ellen既好朋友?
所以你第二句係完全唔合理既一句statement

果句野只係因為Ellen得獎隔左個表演就到佢頒獎 所以佢提一提姐
同樣例子 Karen都有試過係自己拍檔拎到作詞人之後出場話替佢好開心
當然你可以話性質唔同 Karen拍檔喎 blah blah blah
不過佢講呢句 我覺得至少係可以接受 有人曾經咁做過 唔會係奇怪 好似搏上位咁囉

至於你話Ellen同何韻詩fd啲.. WFC ? 關何韻詩乜事?
Ellen同佢fd啲 就等於容唔可以同Ellen係好朋友咩? 就等於佢好假 恭喜佢都有罪?

容祖兒上台講野7係人都知 其實有好多其他野講 唔需要借啲根本唔關事既野反容
尤其係Ellen ig都有主動po同Joey既合照 Joey一早就去睇左Ellen既show仲打文讚佢果陣

「佢哋係咪好朋友無人知」

你講既野全部因為呢句而站唔住腳
「我覺得佢嘮Ellen光」 同時你又覺 ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-27 18:04

我都覺得呢個上鋼上線得太勁
容天后唔洗抽ellen水
不過佢恨金曲獎就一定係真架喇

好嘔心
可能佢以為金曲獎係香港個勁歌金曲頒獎典禮
係可以胡鬧同唔尊重音樂人
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

我都覺得呢個上鋼上線得太勁
容天后唔洗抽ellen水
不過佢恨金曲獎就一定係真架喇 ...
Lewis 發表於 2017-6-27 18:09

希望祖兒出多啲好似加大力度既快歌
強勢入圍並勇奪金曲獎最佳音樂錄影帶

你地唔好怪祖祖啦
佢好少可去呢D咁有認受性既頒獎典禮
金像獎 金馬獎果D基本上唔會邀請佢.....

點解KING姐唔開POST講呢單野既
可以引成班FANS出黎護主

如果變左係千嬅/KAY/GEM
KING姐一早開左POST

好心班反容啦
好地地插美祖唔識讀得獎者既名唔得既
係要搵其他野講 為插而插 最後就搞到自己好7
本來睇到美祖個死不悔改樣都有少少討厭
不過恭喜ellen同佢影相都可以拉到去hocc + les我真係好佩服
突然間覺得美祖好慘
多謝反容令我更愛美祖

希望下次叫美祖頒大獎
應該會少好多名讀
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

都話 容粉 唔敢提呢件事 連護主都唔敢 就係想件事丟淡 無人理 冷處理
tributehotel 發表於 2017-6-27 19:06

即係唔出聲又要比人屌 容粉做乜都要屌 你想嗌交但我唔想 OK

自己上 JF.com 睇下幾多祖迷屌容祖兒先
個世界好大唔好成日對住 CM 打飛機好唔好?

聽講好似有入圍名單既,
都係5-6個候選姐,讀熟佢唔係咁難掛

懶就懶啦,自己以為自己國語好好,
加上班助手又高估佢國語水平,冇提佢準備,
主辦單位更估唔到佢係台上會叫人「自己上黎啦好嗎」

認錯 SAY SORRY 話自己好傷心係屋企喊左3日啦
BTW唔好諗人地會再請你啦,
人地大SHOW唔會想畀人亂黎,影響整體製作既認真程度

班反容真係好腦殘同低質

容祖兒之前先同阿 Sa 去完日本
早排容生日阿嬌又有整生日卡俾容,容都有放上 Fb
原來甘都叫見 Twins 唔紅就唔提對方

老師呢D野在心中咪得囉
成日提住你又會話佢借老師搏上報既姐
根本容祖兒做任何野係你心目中都係錯

容同 Ellen 根本一早 friend 開囉唔該
at17 年代容已經有去探班
Ellen 又有份做 Concert Number 6
上台講句野恭喜吓對方就話人抽水、嘮光
完全係以小人之心度君子之腹
你自己個人甘無品甘黑心甘有目的唔代表其他人都係甘
唔好將自己既 standard 搬落人地度
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

即係唔出聲又要比人屌 容粉做乜都要屌 你想嗌交但我唔想 OK

自己上 JF.com 睇下幾多祖迷屌容祖兒先
個世 ...
賴爽 發表於 2017-6-27 19:37

人地鍾意坐住個腦唔用都無辦法
嘩嘩嘩... 似乎坐左好多年
個腦已經扁曬,D腦漿流到一地都係
就算放翻入個頭度都救唔翻
不如拎去人道毀滅啦好嗎

二〇二三年度全女班投票

班反容真係好腦殘同低質

容祖兒之前先同阿 Sa 去完日本
早排容生日阿嬌又有整生日卡俾容,容都有 ...
616.1314 發表於 2017-6-27 19:59

香港人真係好難服侍
提又話煩膠 唔提又話忘本
前者有欣宜 後者有祖兒
到底提唔提好
不過見到佢話容祖兒好鍾意借人上位 而家冇提Twins 就知唔使討論落去

香港人真係好難服侍
提又話煩膠 唔提又話忘本
前者有欣宜 後者有祖兒
到底提唔提好
不過見到佢話容祖兒 ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-27 20:09

如果容祖真係嫌棄 Twins
08年開始就會即刻劃清界線喇
點解會肯頂個紅館檔期?
點解09年會俾Twins做Perfect 10 嘉賓?
點解09年會邀請Twins拍Perfect 10 Documentary?
點解10年會肯去人人彈起度做嘉賓?
點解11-12年出席頒獎禮個陣會同Twins傾計?
點解15年會肯上《回味‧Twins》個節目?
點解16年會做Twins LOL Live嘉賓?
二〇二三年度全女班投票

某D人既言行仲白痴添
見到人7左就即刻落井下石
拉埋堆唔關事既野一齊鬧
見駁唔到就即刻搬龍門 "想件事丟淡 無人理 冷處理"
二〇二三年度全女班投票

聽講好似有入圍名單既,
都係5-6個候選姐,讀熟佢唔係咁難掛

懶就懶啦,自己以為自己國語好好,
加上班 ...
liebe 發表於 2017-6-27 19:55

港台文化唔同,人地台灣頒獎禮邊會好似香港咁多蝦碌又由啲歌手反轉個party都得
叫人地上黎呢句野其實喺香港頒獎禮講唔算衰,甚至有時啲903 DJ頒獎都係咁講
但喺台灣講就出事,唔得體囉,不過又未至於何什麼庭咁災難級

http://www.billboard.com/article ... olden-melody-awards

The Golden Melody Awards have long been considered the Grammys for Greater China, and artists from Taiwan, mainland China, Hong Kong, Malaysia and Singapore regularly pick up prizes.

容祖兒終於係台灣算有D noise喇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️