返回列表 發帖
Yoga好唔高興咁
阻住 發表於 2017-6-24 22:59

下隻碟唔好咁淡 輪都輪到佢既

大同係繼學友Eason以來 第三位香港男歌手能夠奪得叱吒男金+台灣金曲獎歌王
利申 中意yoga多d
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

睇翻個list錯到七彩
不過好多都好愛 其實真係首首都好掂

方大同
金曲獎歌王
叱咤白果

大同係繼Eason以來 第一位香港男歌手能夠奪得叱吒男金+台灣金曲獎歌王
利申 中意yoga多d ...
sam6a 發表於 2017-6-24 23:01

張學友?

張學友?
powerful 發表於 2017-6-24 23:04

好似係1998年....
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

方大同
金曲獎歌王
叱咤白果
hehehaha 發表於 2017-6-24 23:03

方大同都話男金過 你睇下Ellen...

彭佳慧live 又係正!
唱將型!

大同係繼Eason以來 第一位香港男歌手能夠奪得叱吒男金+台灣金曲獎歌王
利申 中意yoga多d ...
sam6a 發表於 2017-6-24 23:01

可惜香港無咩人當佢香港男歌手
不過現在會ga la

可惜香港無咩人當佢香港男歌手
不過現在會ga la
hehehaha 發表於 2017-6-24 23:06

得叱吒比左男金佢
其他台wfc

方大同
金曲獎歌王
叱咤白果
hehehaha 發表於 24/6/2017 23:03
903: 男金至尊歌至尊碟一早比左啦

903: 男金至尊歌至尊碟一早比左啦
kwanie 發表於 2017-6-24 23:06

上年啊i mean
隻碟播到奇差

彭佳慧唔爆真係唔好聽
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

彭佳慧好正

彭佳慧唔爆真係唔好聽
kevinlai1621 發表於 2017-6-24 23:09

有啲悶

方大同得一首翻唱廣東歌,我唔會當佢係香港歌手囉

艾怡良

WOW 艾怡良

哇哇哇 艾怡良真係有獎拎
都話架啦哈哈哈

嗚嗚
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

上年啊i mean
隻碟播到奇差
hehehaha 發表於 2017-6-24 23:08
派啲咁噴嘅歌點播得落手……

算命啲人好準
真係算中方大同艾怡良

Not 賣飛佛 不過都要恭喜艾怡良

派啲咁噴嘅歌點播得落手……
nicholashin 發表於 24/6/2017 23:13
最好笑係997成績反而仲好

艾怡良
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好開心

會唔會最後郭頂分左隻碟

而家都近乎大熱都人人有份
離心力拎左曲五月天拎詞

好開心
CunninG 發表於 2017-6-24 23:15

希望Waterfall快d派黎香港
anyway你力推成功
我們的總和

會唔會最後郭頂分左隻碟

離心力拎左曲五月天拎詞  ...
-Prince- 發表於 2017-6-24 23:16

娃娃

好彩周杰倫冇獎

會唔會最後郭頂分左隻碟

離心力拎左曲五月天拎詞  ...
-Prince- 發表於 2017-6-24 23:16

我驚草東同你玩個1/24
娃娃

好彩周杰倫冇獎
bagfgfcde 發表於 2017-6-24 23:17

我都少少驚射到去娃娃度

今年啲表演除左致敬張雨生嗰段,好似都麻麻地

今年啲表演除左致敬張雨生嗰段,好似都麻麻地
cindyee 發表於 2017-6-24 23:18

喂~~~~個國語專輯@@"

自傳

係咁就頒個詞比青峰或者艾怡良啦...

回復 387# cindyee

我覺得祖祖個段表演最精彩咖

自傳
艾石仔 發表於 2017-6-24 23:21

HI~

我已經被結果制止到冇得嗌.....

硬tag下先
同我個榜一樣頒最佳國語專輯俾五月天 <3

係咁就頒個詞比青峰或者艾怡良啦...
-Prince- 發表於 2017-6-24 23:22

咁就可以多個位比娃娃/家家
希望Waterfall快d派黎香港
anyway你力推成功
Wonders 發表於 2017-6-24 23:17

好開心
可能加快進程下星期自PLUG

回復  cindyee

我覺得祖祖個段表演最精彩咖
lokzai 發表於 2017-6-24 23:22

有重溫未

第 28 屆金曲獎 完整得獎名單 [以頒發先後次序排列]

最佳新人獎 草東沒有派對
演奏類 最佳作曲人獎 秦四風 《Arboreal Tunnel》
演唱類 最佳作曲人獎 黃建為 《離心力 Centrifugal Force》

特別貢獻獎 紀露霞
最佳台語女歌手獎 曹雅雯

最佳台語男歌手獎 謝銘祐
最佳台語專輯獎 《釘子花》 伍佰

演奏類 最佳專輯製作人獎 李欣芸 《心情電影院》
演奏類 最佳專輯獎 《SEDAR》 秦四風
年度歌曲獎 《大風吹》 草東沒有派對

最佳客語歌手獎 二本貓
最佳客語專輯獎 《光亮徬徨的閃耀年紀》 二本貓

最佳原住民語歌手獎 桑布伊
最佳原住民語專輯獎 《vavayan 女人》 阿爆(阿仍仍)
演唱類 最佳作詞人獎 《成名在望》 五月天阿信
演唱類 最佳編曲人獎 《還不夠遠》 盧凱彤

最佳專輯裝幀設計獎 《Welcome To The Next Level》 陳星翰 / 何旭庭 / 講口萬 / 余品翰 / 小狐 / 毛怪 / 李夏
最佳音樂錄影帶獎 《拆》 彭畯益 / 朱啟光 / 張錫安

最佳演奏錄音專輯獎 《SEDAR》 秦四風
最佳演唱錄音專輯獎 《桑布伊創作專輯 - 椏幹》 桑布伊

評審團獎 生祥樂隊 《圍莊》
最佳演唱組合獎 Mr. Miss
最佳樂團獎 草東沒有派對

特別貢獻獎 張雨生

最佳單曲製作人獎 陳君豪 《是日救星》
最佳專輯製作人獎 荒井十一 《vavayan 女人》

最佳國語男歌手獎 方大同
最佳國語女歌手獎 艾怡良

最佳國語專輯獎 《自傳 history of Tomorrow》 五月天
年度專輯獎 《桑布伊創作專輯 - 椏幹》 桑布伊

年度專輯獎 yt俾人洗版打 ????

今年得四個獎我覺得係偏熱~
今年真係嚇到傻一傻@@"

娃娃好陰公
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

今年實果超冷門

最佳原住民語專輯獎:「vavayan 女人」 阿爆(阿仍仍)
年度專輯獎:Sangpuy 桑布伊「桑布伊創作專輯,椏幹」

點解畫好呢?好期待
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

下年冇得嗌得咁大聲咁High啦....
不過真係嚇到呆一呆。

(嘈醒半歲BB同我大嗌咩)

年度專輯獎新野嚟!???
harry 發表於 2017-6-24 23:35

四個語言合一爭一個。

年度專輯獎新野嚟!???

下年冇得嗌得咁大聲咁High啦....
不過真係嚇到呆一呆。

(嘈醒半歲BB同我大嗌咩) ...
Evan@LaRossa 發表於 2017-6-24 23:34

下年TANYABB拎女歌手獎就好

下年TANYABB拎女歌手獎就好
bagfgfcde 發表於 2017-6-24 23:35

我會俾屋企其餘兩個成員禁止我做出過激行為@@

忍唔住即刻上kkbox聽桑布依創作專輯睇下咩料...

利申:本身估俾生祥或者草東