返回列表 發帖
好想快D知道女歌手入圍名單,睇今年CM會員又燈死邊位大熱。
我等我在 發表於 2017-5-16 12:54

一百個我(國語新曲+精選) - 容祖兒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

最佳作詞 吳青峰 年輪說 釘子花 郭頂 艾怡良 阿信 成名在望 草動醜奴兒 謝明佑
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

臺語男歌手 羅時豐 廖士賢 伍佰 李英宏 賴銘偉 謝明佑

演唱組合 問樂團 動力火車 原子邦妮 mrmiss 草蜢

係咪傾唔掂先俾七個入圍
阻住 發表於 2017-5-16 16:22

遲多幾年可能有10個

衷心希望美祖入圍MV
Wing1211 發表於 2017-5-16 16:35

唔好俾佢希望, 等佢又走去拍戲

遺珠田馥甄、戴佩妮金曲失利,媒體追問黃韻玲是否有心中最大遺珠,黃韻玲避重就輕回應「有些作品沒入圍我也 ...
fifty1205 發表於 2017-5-16 22:39

郁可唯
我仲以為佢flop咗好耐, 0000居然俾評審團留意返

張惠妹憑藉質素極差噶偏執面寧願三封都唔俾LaLa
舊年彭佳慧更加系大爆冷
jaydeng 發表於 2017-5-17 12:55

而且佢果年又出隻Amit2, 心諗咪玩啦, 偏執面都攞到, 咁下年仲係佢

容祖兒終於係台灣算有D noise喇