返回列表 發帖
宜家連$280都仲有連位賣
唔知日場會唔會有跳樓飛呢??
shirley94922 發表於 2017-8-9 16:39

跳左啦
日場Row 29同30割價賣$280...

"...舞台前亦加咗數行凳,其中四行特別近舞台,而所有凳上面都放咗支熒光棒,特別嘅係有條繩勾住呢支LED熒光棒,棒上仲寫上「請勿取走」四隻字,提醒歌迷每晚玩完,都要乖乖留番支棒喺座位,不得取走。"

想知支熒光棒有咩咁特別...

"...舞台前亦加咗數行凳,其中四行特別近舞台,而所有凳上面都放咗支熒光棒,特別嘅係有條繩勾住呢支LED熒 ...
阻住 發表於 2017-8-12 21:24

求run down

"...舞台前亦加咗數行凳,其中四行特別近舞台,而所有凳上面都放咗支熒光棒,特別嘅係有條繩勾住呢支LED熒 ...

笑左
應該似係大會控制變色果D螢光棒

冇得攞走sad左
30克~

跳左啦
日場Row 29同30割價賣$280...
阻住 發表於 2017-8-9 19:54

邊度搵到跳樓飛?

第二場比第一場短咗22分鐘少咗6首歌

原來頭場先最抵

邊度搵到跳樓飛?
phykk45 發表於 2017-8-14 15:39

urbtix囉, 但依家仲有無咁前就唔知lu

睇完
冇唱到想將來
不過編織,也曾相識超正
Rundown: https://www.facebook.com/notes/a ... /10154665406007204/
30克~

阿 SAM & 阿 TAM HAPPY TOGETHER演唱會 2017(第壹場)曲目
日期:2017年8月12日(星期六)
時間:8:25PM – 12:00AM
地點:香港體育館

許冠文心聲(Video)
1. Imagine
2. The Long and Winding Road
3. 最佳拍檔
4. 笑看人生
5. 最緊要好玩
6. 沈默是金
7. 柔柔河畔
8. 雙星情歌
9. 想將來
10. 夜夜念奴嬌
11. Medley: 風中勁草/好景自己去尋
12. Love Me Tender (Solo - Sam Hui)
13. It’s Now Or Never (Solo - Alan Tam)
14. Medley: Just A Little/等玉人
15. Medley: All Out Of Love/小風波
16. Medley: You’re My Everything/個心立立亂
17. Medley: 願妳接受/ Let your love flow
18. 大家跟住唱
樂壇解密 – 黃子華(Sam Hui)(Video)
19. 打雀英雄傳(Solo - Sam Hui)
20. 搵野做(Solo - Sam Hui)
21. 尖沙咀Susie (Solo - Sam Hui)
22. 話之妳97 (Solo - Sam Hui)
樂壇解密 – 黃子華(Alan Tam)(Video)
23. 創造命運(Solo - Alan Tam)
24. 第壹滴淚(Solo - Alan Tam)
25. 愛念(Solo - Alan Tam)
26. 壹生中最愛(Solo - Alan Tam)
27. 鬼馬雙星(Ryan + Scott)
28. 愛情陷阱(Alan + Ryan + Scott)
29. 半斤八両 (Alan + Sam + Ryan + Scott)
30. 是雨?是淚(Solo - Alan Tam)
31. 印象(Solo - Alan Tam)
32. 雨絲、情愁(Solo - Sam Hui)
33. 愛的根源(Solo - Sam Hui)
Sam對Alan感覺(Video)
34. 相識非偶然(Solo - Alan Tam)
35. 午夜麗人(Solo - Alan Tam)
36. 我愛雀斑(Solo - Alan Tam)
37. 難忘您(Solo - Sam Hui)
38. 心裏日記(Solo - Sam Hui)
39. Somewhere Out There (Sam + Shannon Lee)
40. California Dreaming (Sam + Shannon Lee)
41. 壹生何求
42. 有誰共鳴
Alan 對Sam感覺(Live)
43. Try To Remember
44. 浪子心聲
Encore
45. Happy Together
46. 風中趕路人
47. 暴風女神Lorelei
48. 這壹曲送給您
49. 愛的替身
50. 天才**夢
51. 情義倆心知
52. 鐵塔淩雲
53. 80歲後

咁精彩嘅演唱會居然冇咩後生仔睇嗎?我見到好多一家大細咁去睇吖。睇咗19號晚,好正

咁精彩嘅演唱會居然冇咩後生仔睇嗎?我見到好多一家大細咁去睇吖。睇咗19號晚,好正 ...
乐坛风云 發表於 2017-8-21 12:17

我呢個後生仔今晚睇 好好睇 冇預期咁差

我唔係後生仔, 都係睇左尾場
兩個uncle真係好犀利, 唱到23:45
雖然有D歌唔識, 但都唔會覺悶
可能係尾場關係, 觀眾好high

不過睇留上面個rundown
尾場無沈默是金同心裏日記 (兩首都想聽)

自從有變色螢光棒後我第一次睇
效果係好靚好震撼, 不過有時閃得太勁, 視覺都好疲勞

我唔係後生仔, 都係睇左尾場
兩個uncle真係好犀利, 唱到23:45
雖然有D歌唔識, 但都唔會覺悶
可能 ...
masterdragon 發表於 2017-8-22 05:30
校長都係習慣喺同人一齊開嗰陣唱啲少唱嘅歌 上次同杜麗莎開都係咁

校長都係習慣喺同人一齊開嗰陣唱啲少唱嘅歌 上次同杜麗莎開都係咁
royloyloy 發表於 2017-8-22 11:33

校長狀態好好吖,都仲喺咁活力十足。反而相比之下阿sam顯老態喇,阿sam跳舞都跳唔鬱。仲駝背,睇落去都唔喺好精神,佢只不過比校長年長兩歲

royloyloy 發表於 2017-8-22 11:33

同意
聽到好多90年代既歌 instead of 最hit果堆80年代既歌
都好驚喜

可能佢自己都唱到悶

同意
聽到好多90年代既歌 instead of 最hit果堆80年代既歌
都好驚喜

可能佢自己都唱到悶{:1_ ...
masterdragon 發表於 2017-8-22 23:13

好似都唔喺好多90年代嘅歌吖,不過佢每一場幾乎都換D歌黎唱,今次有唱我愛雀斑,在乎

好似都唔喺好多90年代嘅歌吖,不過佢每一場幾乎都換D歌黎唱,今次有唱我愛雀斑,在乎 ...
乐坛风云 發表於 2017-8-23 08:34

哈哈 可能記錯
不過真係首首都好聽, 未必第一時間諗到歌名但又識跟住唱

哈哈 可能記錯
不過真係首首都好聽, 未必第一時間諗到歌名但又識跟住唱  ...
masterdragon 發表於 2017-8-23 10:52

佢係唱多咗83年或之前嘅歌
30克~

佢係唱多咗83年或之前嘅歌
creativity 發表於 2017-8-23 11:12

配合許冠傑,因爲許冠傑嘅hit歌大部分都喺83之前嘅