返回列表 發帖
買左4號依家想要3號 Orz
creativity 發表於 2017-8-23 15:13

兩場都睇

兩場都睇
乐坛风云 發表於 2017-8-23 16:37

希望同人換到la
30克~

昨晚放咗11號尾場好多黑色位嘅正對舞臺7行同埋8行,岩先上城市售票網睇下,居然變成少量,都喺16行之後,昨晚480都放咗好多正對舞臺嘅23行左右,岩先睇下全部喺29行左右,而且變成少量。究竟喺咩情況?

某網站睇到已經開始打折:李克勤演唱會 480門票5/9 單丁480 門票 每張350 780門票 6/9 44段 8行 2連位 7/9 44段 5行 8連位 9/9 19-20行 2連位 10/9 44段 3行 4連位 10/9 78段 15行 6連位 11/9 53段 3行 2連位 280門票 (4,5,10/9) wts 98******6 thx
【9折】李克勤30週年演唱會 9/5 段76 行14 $780 x 6連位 9/5 段72 行36 $280 x 8連位 9/6 段74 行12 $780 x 5連位 9/7 段63 行13 $780 x 6連位 9/8 段54 行32 $480 x 6連位 全部現票即時交收 請whatsapp 5******6

10號4張480想換3號

黎緊星期日好似又會打風
希望唔會影響開騷喇

利申:買左頭場

黎緊星期日好似又會打風
希望唔會影響開騷喇

利申:買左頭場
masterdragon 發表於 2017-8-28 12:55

又打
30克~

Facebook好多平飛

Facebook好多平飛
lokzai 發表於 2017-8-31 16:37

一開始扮爆而家散飛都散唔切
【This is MC】澳門見

兩舊水就可以買到飛都要扮爆
蛋記為咗幫送禮裝假狗要蝕幾多?

英國保誠都包佐唔少飛吖。而家網上真喺几多特價飛,為何不在城市售票網放票?

妖 之前又扮哂好好賣咁
不過而家好多都係放780/480多

妖 之前又扮哂好好賣咁
不過而家好多都係放780/480多
masterdragon 發表於 2017-8-31 23:24

280本來都係34行開始,數量都唔喺好多喇

城市售票網除左尾場都冇飛
30克~

城市售票網除左尾場都冇飛
creativity 發表於 2017-9-2 15:09

甘就應該場場爆滿了

根本贊助hold好多飛,公售都應該得1/3飛

根本贊助hold好多飛,公售都應該得1/3飛
jackylauman 發表於 2017-9-2 23:02

Hold 起身有乜用,送禮嘅飛炒唔起噶。我覺得送禮仲未去到個种令人買高價飛入場

其實賣唔到咁多場點解要開咁多場
John 發表於 2017-7-20 16:28

面子問題,郭天王滯銷一樣開十幾場

好彩今晚打唔成如果唔係真係喊
30克~

今晚嘉賓sammi

Sammi又唱信者得愛

求rundown

2017/9/3 第一場rundown
20:31-23:29
舊歡如夢
In The City
30克
藍月亮

當找到你
告別校園時
一生不變

活著為求甚麼
天水圍城
二十四城記
失魂記

無朋友
沒有你贏了世界又如何
信者得愛 (with Sammi)
終身美麗 (Sammi)

最愛
作品Medley: 左麟右李/今晚唱勁歌/一枝花/禮拜六無節目/我著十號/請你早睡早起/閃電傳真機
作品Classic Medley: 深深深/偷偷摸摸/不知不覺愛上你/高妹/情非首爾/空中飛人/眷戀/妳是我的太陽/希望/夏日之神話/C3PO/大會堂演奏廳
命運符號

(介紹球員形式Band credit)
Medley: 一個都不能少/球迷奇遇記/Victory/護花使者
回首

(Encore)
月半小夜曲
我不會唱歌
一千零一夜
合久必婚
只想你會意
紙牌屋
愛不釋手

睇過13年左麟右李同15年JYHL兩次
覺得都想睇一次solo show
不過同預期中無乜驚喜
都係唱晒D大路hit歌為主
我明點解樓上有睇過既話會覺得悶

同埋開場首歌, 早幾日睇報紙已經劇透左
而完場歌, 我覺得應該仲有一首, 不過因為唱到11:30所以完場

活著為求甚麼個到好似幾有型喎 連台底都有燈咁

In The City
當找到你
活著為求甚麼
二十四城記
無朋友
今晚唱勁歌/一枝花/禮拜六無節目/我著十號/閃電傳真機
空中飛人
眷戀
命運符號

呢堆都好少唱/好耐未唱過
我聽到眷戀真係叫咗出嚟
30克~

In The City
當找到你
活著為求甚麼
二十四城記
無朋友
今晚唱勁歌/一枝花/禮拜六無節目/我著十號/閃電傳真 ...
creativity 發表於 2017-9-4 01:20

算係咁啦起碼冇以往咁保守

好期待佢可以開次side track演唱會!
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

今次確實變佐另一種風格,英皇將佢打造得更加年輕化。冇以前甘悶

In The City
當找到你
活著為求甚麼
二十四城記
無朋友
今晚唱勁歌/一枝花/禮拜六無節目/我著十號/閃電傳真 ...

活著為求甚麼、眷戀真係好正!!!

official rundown (from apple daily)

1. 舊歡如夢
2. In The City
3. 30克:紅日 / 深深深 / 一生不變 / 舊歡如夢 / 夏日之神話 / 左麟右李 / 我不會唱歌 / 紅日
----------------------------------
4. 藍月亮
5. 當找到你
6. 告別校園時
7. 一生不變
----------------------------------
8. 活著為求甚麼
9. 天水圍城
10. 二十四城記
11. 失魂記
12. 無朋友
13. 沒有你,贏了世界又如何
14. 信者得愛(與鄭秀文合唱)
15. 終身美麗(鄭秀文solo)
16. 最愛
17. Medley:左麟右李 / 一枝花 / 禮拜共冇節目 / 我着10號 / 請你早睡早起 / 閃電傳真機
18. Medley:深深深 / 偷偷摸摸 / 不知不覺愛上你 / 高妹 / 情非首爾 / 空中飛人 / 眷戀 / 你是我的太陽 / 希望 / 夏日之神話 / C3PO / 大會堂演奏廳
19. 命運符號
20. 一個都不能少
21. 球迷奇遇記
22. Victory
23. 護花使者
24. 回首
25. 大會堂演奏廳
26. 我不會唱歌
27. 一千零一夜
28. 合久必婚
29. 只想你會意
30. 紙牌屋
31. 愛不釋手

點解無英皇歌手去做嘉賓的
舞來舞去 不日內開始錄音。

點解無英皇歌手去做嘉賓的
黃家正 發表於 2017-9-4 02:50

我估尾場有美祖

In The City
當找到你
活著為求甚麼
二十四城記
無朋友

佢令到我有興趣搵番呢堆少聽D既歌黎聽
眷戀都有印象 但聽果刻唔知個歌名

我估尾場有美祖
masterdragon 發表於 2017-9-4 07:41

甘就冇咩驚喜喇。不過她肯定會去當嘉賓

official rundown (from apple daily)

1. 舊歡如夢
3. 30克:紅日 / 深深深 / 一生不變 /  ...
721AXA 發表於 2017-9-4 02:31

合唱信者得愛,李生rap???
Rundown正正常常咁
唔知環球放唔放版權俾英皇出DVD

唔知環球放唔放版權俾英皇出DVD ...
Wing1211 發表於 2017-9-4 08:05

和平分手,點會唔放

和平分手,點會唔放
阿mark 發表於 2017-9-4 09:57

好難講了,版權費嘅野,我地識條鐵咩!
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

我估尾場有美祖
masterdragon 發表於 2017-9-4 07:41

尾場真係冇可能唔係左麟右李
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

好難講了,版權費嘅野,我地識條鐵咩!
anson_c1018 發表於 2017-9-4 09:58

應該無乜難度~上次軒仔都係咁出

應該無乜難度~上次軒仔都係咁出
wewa1001 發表於 2017-9-4 10:06

咁就好了

最好收錄哂所有嘉賓!
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

1. 舊歡如夢
3. 30克:紅日 / 深深深 / 一生不變 /  ...
721AXA 發表於 2017-9-4 02:31

以後唔該反白

可能有人唔想睇演唱會前知道rundown,不要好心做壞事!
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

回復 237# anson_c1018

不過好似陳奕迅環球有出過dvd係cut走英皇歌

回復  anson_c1018

不過好似陳奕迅環球有出過dvd係cut走英皇歌
阿mark 發表於 2017-9-4 10:19

李生好難咁做啦,大部分歌都喺環球
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

李生好難咁做啦,大部分歌都喺環球
anson_c1018 發表於 2017-9-4 10:20

Hin仔 DVD又無cut喎

我估Hacken都可以成功爭取
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Hin仔 DVD又無cut喎

我估Hacken都可以成功爭取
l00540 發表於 2017-9-4 10:43

你呢個口吻,咁似喺街見到嗰啲濕9banner嘅
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

可能英皇用Eason既版權換軒仔+送禮

好有心機 好好睇
希望以後演唱會繼續唱多啲唔同sidecut
30克~

尾場真係冇可能唔係左麟右李
anson_c1018 發表於 2017-9-4 09:59

我都有咁諗過但如果錄尾場 有美祖仲可以合唱 入埋碟
不過都可以係麟伯 始終係前輩 (但cut左佢)

我都有咁諗過但如果錄尾場 有美祖仲可以合唱 入埋碟
不過都可以係麟伯 始終係前輩 (但cut左佢) ...
masterdragon 發表於 2017-9-4 12:06

單計佢地嘅關係,同尊重,如果唔係呀麟,相信李生自己都唔好意思!

除非呀麟冇期就另計啦!
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

唔知環球放唔放版權俾英皇出DVD ...
Wing1211 發表於 2017-9-4 08:05

係呀 李生齋rap

想起上次concert yy dvd無左克勤果part
不過而家轉左會 點都會傾掂數掛
同埋個show有咁大個medley 即刻聯想到出碟有得唱K