返回列表 發帖

[Sep/2017] 李克勤慶祝成立30週年演唱會

李克勤慶祝成立30週年演唱會
建行 (亞洲) 信用卡會員專享優先訂票
演唱會日期 : 2017年9月3至11日(8:15pm)
票價 : HK$780 / HK$480 / HK$280
地點 : 紅磡香港體育館
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

慶祝成立係咩名

點解李克勤入左英皇後膠味濃左咁多

Poster幾靚喎
但慶祝成立真係好怪 唔知係咪有咩含意 定純粹語癌

CunninG 發表於 2017-5-20 11:13

起碼宜家得到重視

Poster係靚係演唱會名膠到一個點
不過jyxhl個演唱會名最後爛尾但個show好高質
應該要咁諗

有冇得加場...得4場點買飛

有冇得加場...得4場點買飛
creativity 發表於 2017-5-20 11:53

估計會加兩場,6場差唔多啦,2011年都係6場

咁李克勤幾時倒閉?

呢舖特區政府應該支持本地文化創意產業
公務員每人有10張免費霏

個名膠到一個點....
成立?維穩show?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

笑得好奇怪
也李克勤30歲炸咩lol

慶祝成立用o係洪卓立身上會好D

醫醫豬個新logo真係好seven

估計會加兩場,6場差唔多啦,2011年都係6場
1d14 發表於 2017-5-20 12:08

我諗對交響樂團講6場已經好多

慶祝乜野成立30週年?
咁嘅名都諗得出 咩玩法
利申:唔係鏡粉

成立?李克勤原來係一間機構
成張慶回歸poster咁,有冇再柒啲?

三面台蛋記唔俾 所以做四面台?
其實蛋記有邊個演唱會唔係四面台?

慶祝成立用o係洪卓立身上會好D
KITSTON 發表於 2017-5-20 13:03

女就有美巨用盡眾女生quote
男就有美宋用埋其他人gimmick名
一班暗星有咩生存空間

醫醫豬個新logo真係好seven
Jacz 發表於 2017-5-20 13:05

膠登feel

出道30週年, 不如從今開始年年30歲, 大過 Alan Tam 5年

Poster reminds me of Kelly's Let's Celebrate concert poster

https://www.google.com.au/search ... grc=O5tACW3sq7a8yM:

應該會有折扣飛……今時唔同往日喇

個名好噁心,當自己係一個brand?
同時借喻自己係個商業歌手

Btw唔好話畀我聽同慶祝特區成立淪陷20週年有關呀
唔需要搞個演唱會都要同政府扯上關係呀
刷鞋仔

Btw唔好話畀我聽同慶祝特區成立淪陷20 ...
liebe 發表於 2017-5-20 17:47

送禮有名俾你叫噶啦

慶祝成立?
個名好維穩好柒啊

liebe 發表於 2017-5-20 17:47

入得蛋記, 預左比人搞......定成為一個獵獎的品牌

CunninG 發表於 2017-5-20 11:13

李克勤遲D個容貌會被美化到更膠, 蛋記應該有幾個御用容醫生美容師

擺明食字食慶祝回歸20週年:0)

不如演唱會 Opening 唱《香港 ‧ 我家》獨唱版

不如演唱會 Opening 唱《香港 ‧ 我家》獨唱版
boy4dudes 發表於 2017-5-21 13:12

北京北角呢

北京北角呢
hehehaha 發表於 2017-5-21 13:56

Oops 被您一語道破 我少聽送禮

一個數字形容晒成件事
【This is MC】澳門見

三面台蛋記唔俾 所以做四面台?
其實蛋記有邊個演唱會唔係四面台? ...
JayantL 發表於 2017-5-20 15:33

林峯頭兩次紅館係三面台

林峯頭兩次紅館係三面台
lemontea1069 發表於 2017-5-21 15:19

林峯當時初開紅館,李克勤屬於資深老歌手啦,都開過過百場紅館。

林峯當時初開紅館,李克勤屬於資深老歌手啦,都開過過百場紅館。
乐坛风云 發表於 2017-5-21 16:22

佢個問題係有咩eeg歌手開3面台, 我先舉呢個例子

其實李克勤開演唱會都幾頻繁啊。2001個人,2002個人,2003左麟右李,2004左麟右李,2006個人,2008個人,2009左麟右李,2011個人,2013左麟右李,2015容祖兒李克勤,2017年又黎個人……幾乎喺除咗譚詠麟之外,第二個百搭歌手

其實李克勤開演唱會都幾頻繁啊。2001個人,2002個人,2003左麟右李,2004左麟右李,2006個人,2008個人,20 ...
乐坛风云 發表於 2017-5-21 21:44

好勤力賺錢養老婆同兩個仔哦! 入蛋記, 強烈使勁地打入中國市場賺多D人仔係有道理!

有好多人係微博問點解叫成立
佢叫人問番林海峰

係咪食字或者同國家總理有關?

郵票
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

好勤力賺錢養老婆同兩個仔哦! 入蛋記, 強烈使勁地打入中國市場賺多D人仔係有道理! ...
boy4dudes 發表於 2017-5-21 22:23

開咗一次紅館,EEG基本上都唔會點理佢噶啦,參照古sir,張敬軒,自從開一次紅館之後,EEG幾乎置諸不理

開咗一次紅館,EEG基本上都唔會點理佢噶啦,參照古sir,張敬軒,自從開一次紅館之後,EEG幾乎置諸不 ...
乐坛风云 發表於 2017-5-22 20:56

古自己都大把生意忙,張又冇佐内地市場

開咗一次紅館,EEG基本上都唔會點理佢噶啦,參照古sir,張敬軒,自從開一次紅館之後,EEG幾乎置諸不 ...
乐坛风云 發表於 2017-5-22 20:56

佢哋開完紅館之後既用處就係爭最男男金,全年一隻唔係點宣傳既ep就搞掂,銷量又同一隻大碟差唔多,其實幾好搵

我八卦下李生開三面台定係四面台呀?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

我八卦下李生開三面台定係四面台呀?
Kenny 發表於 2017-5-23 00:20

四面台, 美蛋唔俾開三面台...

個名真係邊度都有人問點解咁改
其實係咪林海峰做佢
定林海峰以為“成立”係make sense

個名真係邊度都有人問點解咁改
其實係咪林海峰做佢
定林海峰以為“成立”係make sense ...
721AXA 發表於 2017-5-24 19:06

唔改個咁既名邊有noise邊有人討論
On_當有趣

唔改個咁既名邊有noise邊有人討論
On_當有趣
hehehaha 發表於 2017-5-24 20:38

x2
送禮過晒氣,唔整d noise 點向公司交代

x2
送禮過晒氣,唔整d noise 點向公司交代
cathay1996 發表於 2017-5-24 21:04

2017勁歌金曲最受歡迎男歌手,迎來事業高峯第三春

6月19號(星期一)公售

Source: The Show Must Go On fb

優先訂飛RIP...