返回列表 發帖
黃牛消息:
9號嘉賓:陳慧嫻
10號嘉賓:周慧敏
11號嘉賓:譚詠麟

無GIGI ...
l00540 發表於 2017-9-9 10:54

好似換過黎吧
   9號周慧敏   10號陳慧嫻

李克勤在臺上公開講咗尾場校長當嘉賓

李克勤在臺上公開講咗尾場校長當嘉賓
乐坛风云 發表於 2017-9-9 22:29

今場講架?!

今場講架?!
dorispeko 發表於 2017-9-9 22:38

喺吖。睇黎聽晚喺陳慧嫻,後晚喺校長。應該喺咁安排啦,GIGI去都應該喺座上客

喺吖。睇黎聽晚喺陳慧嫻,後晚喺校長。應該喺咁安排啦,GIGI去都應該喺座上客 ...
乐坛风云 發表於 2017-9-9 22:41

我都估到Gigi唔會做嘉賓,佢要湊女,應該唔會得閒禮拜日同一做嘉賓,因為第二朝要送囡囡返學應該~

http://www.mingpaocanada.com/van/htm/News/20170830/HK-meb1_r.htm

GiGi指女兒現時兩歲半,已開始返學,所以她都很忙,因每朝都要接載女兒,她說﹕「睡不夠,因我本身不習慣早起,但開始要習慣早睡早起,但都好,幫媽咪改掉遲起牀的壞習慣。」女兒可習慣校園生活?GiGi直言少少扭計實有,但都算習慣,解釋後就OK,沒有哭。

尋晚錄影,今晚又錄影,連續錄影兩晚,咁系咪尾場唔錄影咖喇?

講真,opening時就已經覺得呢個演唱會模式好唔係佢呢個年紀做
尤其前兩次都係走演奏廳路線
今次根本唔需要體力勞動成咁
所以我覺得eeg套左呢個模式比佢做而佢做得到
我覺得至少已經合格有餘
rundown大路或者好多big hit係預左既
你睇觀眾反應就知點解要咁揀喇
但其實今次算唔少歌都好耐無唱過(solo live)
二十四城記/沒有你,贏了世界又如何/空中飛人/命運符號
今晚仲要有花落誰家,真係n年無聽過live

今日到我睇請容我繼續ff劉華

尋晚錄影,今晚又錄影,連續錄影兩晚,咁系咪尾場唔錄影咖喇?
乐坛风云 發表於 2017-9-9 23:15

錄最後4場
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

今日是陳慧嫻

有人話徐濠縈 睇左 3,4晚唔知真定假

10號晚紅館外面依然好多黃牛,八點未到問價,直接開價100一張480,最後免費睇佐一張480

10號晚紅館外面依然好多黃牛,八點未到問價,直接開價100一張480,最後免費睇佐一張480 ...
乐坛风云 發表於 2017-9-11 01:23

咁你都好似都睇左唔止一晚

咁你都好似都睇左唔止一晚
Tonlo 發表於 2017-9-11 01:26

六號同十號兩晚。呢兩晚都有一個人飛,但系冇破曉時分

六號同十號兩晚。呢兩晚都有一個人飛,但系冇破曉時分
乐坛风云 發表於 2017-9-11 01:49

10號仍是老地方

今日是陳慧嫻
Tonlo 發表於 2017-9-10 23:43

唱左咩歌?

唱左咩歌?
masterdragon 發表於 2017-9-11 13:34

1. 旧欢如梦
2. In The City
3. 30克+红日

4. 蓝月亮
5. 当找到你
6. 告别校园时
7. 一生不变

8. 活着为求甚么
9. 天水围城
10. 二十四城记
11. 失魂记

12. 无朋友
13.沒有你,贏了世界又如何
14.痴情意外(与陈慧娴合唱)
15.跳舞街(与陈慧娴合唱)
16.傻女(陈慧娴独唱)

17. 最爱
18. 作品Medley:左麟右李/今晚唱劲歌/一枝花/礼拜六冇节目/我着10号/请你早睡早起/闪电传真机
19. 作品Medley:深深深/偷偷摸摸/不知不觉爱上你/高妹/情非首尔/空中飞人/眷恋/你是我的太阳/希望/夏日之神话/ C3PO /大会堂演奏厅
20. 命运符号

21. 一个都不能少
22. 球迷奇遇记
23. Victory
24. 护花使者
25.飞花

26.月半小夜曲
27.我不会唱歌
28.合久必婚
29.一个人飞
30.纸牌屋
31.仍是老地方
32.爱不释手

10號晚紅館外面依然好多黃牛,八點未到問價,直接開價100一張480,最後免費睇佐一張480 ...
乐坛风云 發表於 2017-9-11 01:23

點免費法?

你手中拿著100蚊,見到合適就交易就好啦。
乐坛风云 發表於 2017-9-7 14:13

周圍問?

周圍問?
simhk 發表於 2017-9-11 14:32

唔使吖,尋晚個大陸牛直接開價100蚊一張480,因為佢地手中都大把飛賣唔出

有冇人覺得好多歌其實都喺只唱2/3嘅?點解唔唱曬整首

校長合唱也曾相識,獨唱一個人飛

徐浩瑩 今晚都有黎, 痴心fans
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

今晚encore唱左 舊生會,九月中的陌生人,再見穿梭機……

滿足!
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

唱到12點

#月半小夜曲
#舊生會
#合久必婚
#九月中的陌生人
#我不會唱歌
#一千零一夜
#再見穿梭機
#飛花
#紙牌屋
#只想你會意
#好戲之人
#誰願分手
#愛不釋手

#月半小夜曲
#舊生會
#合久必婚
#九月中的陌生人
#我不會唱歌
#一千零一夜
#再見穿梭機
#飛花
#紙牌屋
#只 ...
iloveuboyz 發表於 2017-9-12 00:15

今晚encore超級正
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

今晚encore超級正
anson_c1018 發表於 2017-9-12 00:22

咁正既
30克~

咁正既
creativity 發表於 2017-9-12 05:03

李生最後哽咽到唱唔到愛不釋手,結果全場大合唱!

超感動,從來冇喺李生演唱會發生過!
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

超感動,從來冇喺李生演唱會發生過! ...
anson_c1018 發表於 2017-9-12 08:27

想睇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

其實星期六果晚ending唱三千零一夜時佢都有喊lol

其實星期六果晚ending唱三千零一夜時佢都有喊lol
tungbilly 發表於 2017-9-12 09:16

1001/3001夜
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

1001/3001夜
l00540 發表於 2017-9-12 09:19

應該唯一一場唱左,仲要係ending

應該唯一一場唱左,仲要係ending
tungbilly 發表於 2017-9-12 09:29

又一首比老婆(女朋友)既歌
30克~

超感動,從來冇喺李生演唱會發生過! ...
anson_c1018 發表於 2017-9-12 08:27

10號 全場電話閃光燈 畫面都好靚

10號 全場電話閃光燈 畫面都好靚
Tonlo 發表於 2017-9-12 11:22

你覺得尋晚會冇?
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

RE: [Sep/2017] 李克勤慶祝成立30週年演唱會

你覺得尋晚會冇?
anson_c1018 發表於 2017-9-12 11:33

講真心話 睇之前覺得喜歡宋生音樂 好孤單的事但睇完之後完來唔係 入場後生 大年紀都有 但都是投入
享受的 意外驚喜係 完場後 收到朋友訊息 岩岩睇完
還約好下次一係去睇

我覺得呢個show幫佢加左唔少分

美祖竟然無做嘉賓

再講多少少
雖然無睇過李克勤以前既個人演唱會(碟都無睇過)
同意樓上所講, 今次都算幾成功, 迴響比起以前都多同大
身邊都有唔少朋友去左睇, 都話好睇
蛋記搞演唱會的確有佢一手

自己最鐘意係幾首社會問題歌曲既部分
雖然頭兩首都唔熟, 但咁岩我坐響升高台個彎位
唱活著為求甚麼時, 配合燈光等等真係好震撼
而且呢一part特別有印象係因為幾首歌都同佢大部分情歌類好唔同
even連失魂記live (追~~憶~~~) 都好聽過cd版好多倍

另外就係medley同埋encore後部分, 經典歌盡出
可能對好多歌迷黎講又係果d唱到爛既歌, 但對於街客如我, 真係都好滿足
成個模式都好似joey starlight及1314咁勁唱hit歌再每晚轉一兩首少唱d
同埋佢都會令我有興趣再發掘d舊歌黎聽

再講多少少
雖然無睇過李克勤以前既個人演唱會(碟都無睇過)
同意樓上所講, 今次都算幾成功, 迴響比起以前都 ...
masterdragon 發表於 2017-9-12 21:54

講得好好, Live係好過CD架
唱方面唔使講, 最驚喜係終於摷番D冇/少唱既歌出黎, 希望之後演唱會繼續掘唔同倉底貨啦
雨中街頭劇、一日、請你不要難過、生活大爆炸有生之年會聽到live就好
(其實我鍾意命運符號成隻碟)
舞台效果對我黎講好震撼, 對上一次睇SamTam賣情懷就無咁high喇
雖然無睇後面既場, 睇返D片覺得左麟右李真係太經典兩個實在太夾
30克~