返回列表 發帖
牙醫今年有無歌上過榜?
咁慘,一首候選都冇
cathay1996 發表於 2017-5-21 14:00

痛醒雙週冠,不過係record被delete左。

2015總選傾唔掂條數咯
阿mark 發表於 2017-5-21 21:14

係唔係傾唔掂最男比Hins定柏豪? 有英皇無華納?

華納會永遠缺席嗎? 如果係, 真係非常可惜
michaelycy_2007 發表於 2017-5-21 23:17
應該唔會永遠,等睇tvb幾時同英皇反面咪到華納上囉。不過柏豪好似會離開華納。

英皇同TVB難以反面的...
michaelycy_2007 發表於 2017-5-21 23:25

所以星夢歌手永遠唔會有機會囉最男最女,金曲金已經最盡。

好難講, 尤其係女, 因為英皇如果無左Joey參加頒獎禮, 就唔會有任何爭獎能力, 人地總有結婚生BB既一 ...
michaelycy_2007 發表於 2017-5-21 23:44

唔講最女啦,最男應該係克勤 ~ Hins~ 克勤~Hins…

其實真心覺得hacken joey攞又唔係,唔攞又唔係 都幾尶尬
creativity 發表於 2017-5-22 10:35

而家樂壇青黃不接,有potential攞獎的一線如Kay, Eason, 千嬅,柏豪唔會出席,算有能力爭獎的星夢前一哥一姐失晒蹤,比邊個? hacken joey唔出席送個獎去,唔通唔要?

BTW, TVB似想放棄音樂節目,勁歌幾時唔再玩?

一種制度設立必有其原意, 唯後人不明其義而廢之
michaelycy_2007 發表於 2017-5-23 14:17

而家已經太遲,就算再開番亞太最男女同十大金曲,唔出席的一線歌手都唔會再回頭,只有繼續英皇。

一個鐘唱20首歌……
阿mark 發表於 2017-5-28 23:52

每首cut到兩分鐘應該可以

星夢今次應該入8首,其中鄭何菊各2首,胡譚各1首
阿mark 發表於 2017-6-2 17:31
星夢劇歌頒獎禮

平均收視為8.3點 只想講, 抵佢死。
thecool123 發表於 2017-6-7 01:08

雖然播映唔係黃金時間,但呢個數真係低得想像唔到。咁多歌手粉絲加埋同玩cosplay都唔夠8點? 除非連粉絲都無眼睇。難怪tvb放棄音樂節目。利申: 無睇

其實勁歌季選收視都已經有一段時間係單位數字,可能之前alfred仲係tbb有得參加分奬禮你無留意負面報道{:1 ...
kayzzz 發表於 2017-6-7 14:00

當然有留意,不過呢個咁嘅膠獎禮唔玩就算。