返回列表 發帖

鄭俊弘傳遭雪藏 何雁詩停工赴美讀書

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20170529/bkn-20170529003405433-0529_00862_001.html

05月29日(一) 00:34

歌手鄭俊弘(Fred)因爆出與同唱片公司的何雁詩鬧三角戀而傳遭雪藏,雖然他否認被打入「冷宮」,但事實上無論曝光率及工作量也明顯大減。Fred除之前跟車婉婉擔任「有錢落袋」的唱歌比賽評判後,據知他近幾個月只得唱片錄音的工作,年底或拍無綫劇,至於有酬勞的工作,最快也要等到暑假檔期。不過唱片推出日期、商演及拍劇一切都是商議階段,暫未有落實定案,似乎Fred近幾個月都可以好好享受拍拖生活。

何雁詩早前因情緒病,於4月辭演無綫劇《誇世代》,不過她亦有履行同月已開工的《天命》在內地的外景拍攝,之後她便向無綫請假,由6月初開始放假至8月才會復工。據無綫發言人稱,何雁詩會利用這兩個月假期,到美國報讀一個音樂課程。雖然課程是為工作需要,但同時亦可給何雁詩放鬆一下近日與鄭俊弘公開戀情後所面對的壓力。

【獨家】鄭俊弘何雁詩同居 有情執「金」飽
05月29日(一) 00:01
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20170529/bkn-20170529000129044-0529_00862_001.html

05月29日(一) 00:36
愛情至上!何雁詩棄住豪宅
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20170529/bkn-20170529003622480-0529_00862_001.html

支持何雁詩
反對鄭俊弘
yeah
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

最好唔好出番黎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

自己囉來
I talk a lot of BS.

支持何雁詩
反對鄭俊弘
yeah
John 發表於 2017-5-29 01:42
X2 ah
希望Step放完假可以識諗啦

支持何雁詩
反對鄭俊弘
yeah
John 發表於 2017-5-29 01:42

Me too, 快D飛左呢個賤男。

兩隻狗男女好嘔心
收埋自己啦

抵死
利申:唔係鏡粉

滾回去。。

X2 ah
希望Step放完假可以識諗啦
daniel1136 發表於 2017-5-29 02:33

x3
希望step番黎會識諗啦

岩岩先拎完冠軍歌 雪條毛?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

其實星夢幾錢請人做CM宣傳人員?點解連啲咁無說服力、單單為宣傳歌手嘅新聞都要瘋狂開post討論?
星夢係一間Fred出醜聞之後即刻推真心真意嘅公司黎架

對呢兩個人關注度都不高
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

其實星夢幾錢請人做CM宣傳人員?點解連啲咁無說服力、單單為宣傳歌手嘅新聞都要瘋狂開post討論?
星夢係一 ...
nicholashin 發表於 2017-5-29 14:55

我都唔明, 星夢班悶星有咩好傾。牙醫叫做有前景D,但始終都係面肥肥咁,睇落有D鈍, 希望佢過左華納就的起心肝減肥啦

成日討論星夢,搞到CM靜左好多咁

我都唔明, 星夢班悶星有咩好傾。牙醫叫做有前景D,但始終都係面肥肥咁,睇落有D鈍, 希望佢過左華納就的 ...
lblemon 發表於 2017-5-29 16:04

但Cm 好多仔仔喜歡。。

星夢係一 ...
nicholashin 發表於 2017-5-29 14:55

宣傳人員覺得宣傳賤男係天經地義。。我祝願樓主有個賤男。陪伴佢一生。。

但Cm 好多仔仔喜歡。。
kk8733 發表於 2017-5-29 16:16

佢操弗到on仔咁既話, 肯定CM仔仔更喜歡喎

佢操弗到on仔咁既話, 肯定CM仔仔更喜歡喎
lblemon 發表於 2017-5-29 16:21

佢喜歡肥仔。。華納一定滿足到佢。。

佢喜歡肥仔。。華納一定滿足到佢。。
kk8733 發表於 2017-5-29 16:27

華納好多肥仔員工?

05月29日(一) 00:34

歌手鄭俊弘(Fred)因爆出與同唱片公司的何雁 ...
venus 發表於 2017-5-29 00:50

雪藏都有冠軍歌
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

雪藏都有冠軍歌
l00540 發表於 2017-5-29 21:01

啱啱正想講

2個月都讀到音樂課程???

啱啱正想講

星夢情真 發表於 2017-5-29 22:04

有咩唔得...
1個月可以讀完大學學位啦
Happy and Blessed.

啱啱正想講

2個月可以做好多其他嘢

啱啱正想講

五級Music Theory
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

星夢係一 ...

有時負面新聞都可以熱烈引起討論,感覺星夢製造新聞來增加兩位人氣。

其實星夢根本冇得揀,許廷鏗唔續約,鐘嘉欣吳若希生b之後,比較大牌就係鄭俊弘同何雁詩,如果連佢地兩個都雪埋,咁星夢可以折埋了

其實星夢根本冇得揀,許廷鏗唔續約,鐘嘉欣吳若希生b之後,比較大牌就係鄭俊弘同何雁詩,如果連佢地兩個都 ...
huoyanjie 發表於 2017-6-2 13:50

本來今年就係力推呢兩個,呢單新聞就算星夢唔雪佢地,都自動流失好多fans了

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0602_00862_001.html
歌手菊梓喬(Hana)接受電台節目訪問時,談到獲機會主唱劇集《不懂撒嬌的女人》歌曲《手中沙》並得到好成績,Hana表示很值得高興,更覺得無論幾辛苦都算是為自己打了強心針。問到入行1年,還有甚麼不習慣,Hana直言覺得自己做得未夠好,希望可以在音樂及面對傳媒時更得心應手。提到唱劇集歌會容易入屋,但又會少咗投放自己的想法,Hana坦言:「我覺得冇抵觸,因為音樂係好大,我會繼續創作我嘅音樂,同時都會繼續唱公司揀畀我嘅歌。(會好着重點擊率?)冇㗎,由頭到尾做音樂都係想分享,大家聽到大家鍾意就夠,對我嚟講音樂係一樣好單純嘅嘢。」另外,談到傳被公司力捧取代吳若希,Hana即笑言:「佢(吳若希)永遠都係我哋嘅一姐,佢會返嚟㗎嘛,做好本份已經好好。」

歌手菊梓喬(Hana)接受電台節目訪問時,談到獲機會主唱劇集《不懂撒嬌的女人》歌曲《手中沙》並得到好成 ...
XYZZY 發表於 2017-6-2 14:36

(吳若希)永遠都係我哋嘅一姐

其實星夢根本冇得揀,許廷鏗唔續約,鐘嘉欣吳若希生b之後,比較大牌就係鄭俊弘同何雁詩,如果連佢地兩個都 ...
huoyanjie 發表於 2017-6-2 13:50

重有Hana同Hubert呢?

重有Hana同Hubert呢?
Ching2015 發表於 2017-6-2 15:30

其實呢兩個捧唔到上一線的

其實呢兩個捧唔到上一線的
阿mark 發表於 2017-6-2 17:22

拍埋劇可能有機會

拍埋劇可能有機會
Ching2015 發表於 2017-6-2 17:51

hubert已經係咁拍劇
降魔的, 誇世代
仲有套棟仁的時光

hubert已經係咁拍劇
降魔的, 誇世代
仲有套棟仁的時光
sdcat 發表於 2017-6-2 21:08

其實佢已有知名度,有劇/歌爆出就有機會啦。

回復 33# Ching2015

hana已經3字頭,又係新人,而且岩入來星夢,好難講。胡鴻鈞本來化蝶果時都有d機會噶,但係星夢閒置左佢好耐,基本都係唱劇集歌,直到今年先有一首情人自擾可以見得下人噶,都好難捧上一線啦

剛看動新聞, 星夢捧打鴛鴦,要求Fred和雁詩分手, 雁詩因而飲酒情況下做傻事, 幸好Fred 見狀立即送她入醫院.希望沒有大礙.

剛看動新聞, 星夢捧打鴛鴦,要求Fred和雁詩分手, 雁詩因而飲酒情況下做傻事, 幸好Fred 見狀立即送她入醫院. ...
hkwilliamsiu 發表於 2017-6-3 09:52

是嗎? 重以為是宣傳。星夢/tvb 一向中意做新聞宣傳的。不過我都幾欣賞何小姐唱歌唔錯及有性格。

回復  Ching2015

hana已經3字頭,又係新人,而且岩入來星夢,好難講。胡鴻鈞本來化蝶果時都有d機會 ...
huoyanjie 發表於 2017-6-3 09:04

星夢一向唔夠資源同唔識捧人。當年捧左Hubert一半便改捧Fred同Jinny.  Hubert巨聲合約好可能明年屆滿,唔知會唔會效法Alfred出走?
其實而家最有機會上位應該係Hana.另外覺得新人伍富僑捧下都有機上位。

星夢一向唔夠資源同唔識捧人。當年捧左Hubert一半便改捧Fred同Jinny.  Hubert巨聲合約好可能明年屆滿,唔 ...
Ching2015 發表於 2017-6-3 10:09

雁詩訪問後說不是事實不會回應了.
Hubert 都幾唔抵, 開始唱完化碟後有了人氣,應該食住派新歌, 但竟然祗派cover 歌和劇集歌, 錯過了時機, 903唔會再給機會了. 另外巨星4冠軍鄒旻諾都好有潛質,點解無哂影.

星夢一向唔夠資源同唔識捧人。當年捧左Hubert一半便改捧Fred同Jinny.  Hubert巨聲合約好可能明年屆滿,唔 ...
Ching2015 發表於 2017-6-3 10:09

胡就算啦,乖乖留係星夢可能仲有人氣

Hubert 都幾唔抵, 開始唱完化碟後有了人氣,應該食住派新歌, 但竟然祗派 ...
hkwilliamsiu 發表於 2017-6-3 10:25

其實巨聲之中Alfred算好彩。我以前一向覺得華納啱佢不過有柏豪。而家時機正好。

胡就算啦,乖乖留係星夢可能仲有人氣
阿mark 發表於 2017-6-3 10:32

咁又係,係tvb拍劇,劇同歌hit可能重有出路。 Alfred唔拍劇應該走。

咁又係,係tvb拍劇,劇同歌hit可能重有出路。 Alfred唔拍劇應該走。
Ching2015 發表於 2017-6-3 11:59

講真係TVB尤其係星夢旗下永遠都做唔到真正歌手
做咩都要同劇有關
有能力梗係好似alfred咁走啦
有幾多個好似坤哥咁,力捧得0黎又可以做自己0既歌

Hubert 都幾唔抵, 開始唱完化碟後有了人氣,應該食住派新歌, 但竟然祗派 ...
hkwilliamsiu 發表於 2017-6-3 10:25

之前都以為係炒作
但今日見step着晒長袖
訪問又唔肯show比記者睇
唱歌又刻意拉高住邊袖
加上前排星夢回應話佢整親受傷
相信佢左手真係傷0左

是嗎? 重以為是宣傳。星夢/tvb 一向中意做新聞宣傳的。不過我都幾欣賞何小姐唱歌唔錯及有性格。 ...
Ching2015 發表於 2017-6-3 10:03

坤哥唱片公司係星娛樂。

之前都以為係炒作
但今日見step着晒長袖
訪問又唔肯show比記者睇
唱歌又刻意拉高住邊袖
加上前排星夢回應 ...
sdcat 發表於 2017-6-4 02:03

呢招先高
就算冇自殺都特登著長袖
又可以做多一日 C1
(其實電視城冷氣咁勁咁凍 著長袖唔出奇)
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

(吳若希)永遠都係我哋嘅一姐
阿mark 發表於 2/6/2017 14:38

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0610_00862_001.html
歌手吳若希(Jinny)今年4月為澳門闊少男友Alex Ho誕下寶貝女Giselle,視愛女為命根的Jinny不時在網誌分享湊女經,日前更因遭男友的好友公開Giselle的相片而大動肝火,為保護愛女不惜與網民駁火,獲不少「媽媽級」女藝人力撐。

由於Jinny一直未有亮相公開活動,近月不少廣告商及商場向她招手,以銀彈利誘邀她出席活動。據知,Jinny日前以六位數答應出席下月9日於將軍澳一個廣場舉行的活動,是她產後首個公開活動,愛女如命的Jinny活動後將火速返回澳門照顧囡囡。

六位數

[tr][/tr]
有幾多個好似坤哥咁,力捧得0黎又可以做自己0既歌

sdcat 發表於 2017-6-4 01:52

坤哥都唔係星夢……