返回列表 發帖
2017 女排大冠軍盃 第四輪

09.09 18:15 日本 0 : 0 美國 (: : : : :)
第 1 局 -  :  |  :  |  :  |  :
...
chanchan0909 發表於 2017-9-9 17:59

日本呢場係大熱
我們的總和

日本呢場係大熱
Wonders 發表於 2017-9-9 18:00
改返 sorry

2017 女排大冠軍盃 第四輪

09.09 18:15 日本 2 : 3 美國 (25:22 21:25 28:26 21:25 12:15)
第 1 局 - 8 : 3 | 16 : 14 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 6 : 8 | 13 : 16 | 21 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 15 | 28 : 26 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 6 | 11 : 16 | 21 : 25 | 2 : 2
第 5 局 - 4 : 5 | 7 : 10 | 12 : 15 | 2 : 3

首發
日本
大主 - 18. 內瀨戶真實 | 小主 - 7. 石井優希
大副 - 13. 奧村麻依 | 小副 - 5. 荒木繪里香
接應 - 4. 新鍋理沙
二傳 - 10. 富永
自由人 - 21. 井上琴繪

美國
大主 - 15. Hill | 小主 - 10. Larson
大副 - 8. Gibbemeyer | 小副 - 6. Dixon
接應 - 11. Drews
二傳 - 3. Lloyd
自由人 - 17. Courtney

日本 3.25 : 1.33 美國
3:0 - 11.00 | 3:1 - 8.50 | 3:2 - 7.00
0:3 - 3.10 | 1:3 - 3.40 | 2:3 - 4.75

碓實日本嘅發球同我賽前話嘅一樣
發球嘅落點搵得好準 , 而且好少失誤

睇下下一局美國嘅發球可唔可以破一下日本嘅一傳

第三局精彩
最後原來美國仲有個 TO 未用 ... 但其實用得唔太理智
今日日本發球已經夠好 , 仲要比時間佢討論一下點發唔太理智

恭喜女排提前一輪拎到大冠軍盃冠軍

三連冠
我們的總和

兩隊今日發揮都好出色
恭喜美國隊又一場艱難取勝

2017 女排大冠軍盃 第四輪 賽果

09.09 11:40 中國 3 : 0 俄羅斯  (25:20 25:17 25:20)
09.09 14:40 巴西 3 : 0 南韓   (25:12 25:10 25:23)
09.09 18:15 日本 2 : 3 美國   (25:22 21:25 28:26 21:25 12:15)

2017 女排大冠軍盃 第四輪 過後排名

大冠軍盃之後相信國家隊仍然會集訓
除左為黎緊舉行嘅 2018 女排世錦賽亞洲區資格賽 作準備之外
相信亦會招新隊員入隊試訓

2017 女排大冠軍盃 第四輪 賽果

09.09 11:40 中國 3 : 0 俄羅斯  (25:20 25:17 25:20)
09.09 14:40 巴 ...
chanchan0909 發表於 2017-9-9 21:03

計積分決定名次??

計積分決定名次??
stephybest 發表於 2017-9-10 00:30
大冠軍盃嘅玩法同世界盃一樣打單循環
跟住先睇勝場再睇積分

2017 女排大冠軍盃 最後一輪

09.10 10:40 俄羅斯 3 : 0 南韓 (25:19 25:16 25:21)
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 5 | 25 : 19 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 6 | 16 : 14 | 25 : 16 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 11 | 25 : 21 | 3 : 0

首發
俄羅斯
大主 - 15. Kosheleva | 小主 - 2. Frolova
大副 - 21. Efimova | 小副 - 14. Fetisova
接應 - 8. Goncharova
二傳 - 3. Filishtinskaia
自由人 - 4. Kryuchkova

南韓
大主 - 7. 李在英 | 小主 - 19. 崔秀彬
大副 - 9. 韓秀智 | 小副 - 11. 金秀智
接應 - 12. 劉瑞妍
二傳 - 6. 李高恩
自由人 - 8. 羅賢貞

俄羅斯 1.01 : 13.00 南韓
3:0 - 1.30 | 3:1 - 4.00 | 3:2 - 12.00
0:3 - 51.00 | 1:3 - 41.00 | 2:3 - 29.00

估首場俄 3 比 0 韓
焦點戰 美贏 3 比 2 巴
收官戰 中 3 比 0 完勝日

韓國零分墊底真係令人無言。。。仲要全部輸0:3

韓國零分墊底真係令人無言。。。仲要全部輸0:3
stephybest 發表於 2017-9-10 12:05

這支韓國隊根本是副選球員為主,正如中女無朱袁張和顏妮丁霞等主心骨估計全部輸0:3!!

估首場俄 3 比 0 韓
焦點戰 美贏 3 比 2 巴
收官戰 中 3 比 0 完勝日
chanchan0909 發表於 2017-9-10 10:42

中女已穩奪冠軍,有可能放水給曰本令東道主有牌拿!!

中女已穩奪冠軍,有可能放水給曰本令東道主有牌拿!!
universal 發表於 2017-9-10 13:01
又黎 D 白痴 comment
你係咪第一次睇中國對日本嘅比賽呀

2017 女排大冠軍盃 最後一輪

09.10 13:40 美國 0 : 3 巴西 (20:25 23:25 19:25)
第 1 局 - 6 : 8 | 13 : 16 | 20 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 5 : 8 | 14 : 16 | 23 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 7 : 8 | 11 : 16 | 19 : 25 | 0 : 3

首發
美國
大主 - 15. Hill | 小主 - 10. Larson
大副 - 16. Akinradewo | 小副 - 5. Adams
接應 - 11. Drews
二傳 - 7. Carlini
自由人 - 17. Courtney

巴西
大主 - 10. Gabi | 小主 - 12. Natalia
大副 - 20. Ana | 小副 - 4. Carol
接應 - 11. Tandara
二傳 - 9. Roberta
自由人 - 14. Souza

美國 1.61 : 2.20 巴西
3:0 - 4.75 | 3:1 - 4.33 | 3:2 - 4.50
0:3 - 7.00 | 1:3 - 5.50 | 2:3 - 5.00

So sad 美國第三局崩潰
我們的總和

So sad 美國第三局崩潰
Wonders 發表於 2017-9-10 14:59

現在美國隊最大問題是光速二傳手玻璃小姐退役後,新二傳將美女一向不強的主攻手無限放大!!!

又黎 D 白痴 comment
你係咪第一次睇中國對日本嘅比賽呀
chanchan0909 發表於 2017-9-10 13:32

要幾無腦先可以講出啲咁既野
終於得閒睇直播 上吓黎吹水先

久美終於出聲了
我們的總和

要幾無腦先可以講出啲咁既野
終於得閒睇直播 上吓黎吹水先
stopzi 發表於 2017-9-10 17:01
黎到最後一場 你總算有時間睇啦

日本觀眾今日high唔起
我們的總和

黎到最後一場 你總算有時間睇啦
chanchan0909 發表於 2017-9-10 17:22

之前都係睇重播
日本觀眾今日high唔起
Wonders 發表於 2017-9-10 17:23

因為巴西贏咗

之前都係睇重播

因為巴西贏咗
stopzi 發表於 2017-9-10 17:28

荒木大隊長今日巨星
我們的總和

日本發球好有針對性 xx(
我們的總和

鍋谷發球輪過了
我們的總和

日本發球好有針對性 xx(
Wonders 發表於 2017-9-10 17:31
其實中國發球都唔差 兩邊都好拼
防起朱朱好多球

其實中國發球都唔差 兩邊都好拼
防起朱朱好多球
stopzi 發表於 2017-9-10 17:40

有球仲要攔到返過黎
希望其他點要快d打開
我們的總和

第一局送左5分比人
我們的總和

有球仲要攔到返過黎  
希望其他點要快d打開
Wonders 發表於 2017-9-10 17:42

其實打日本真係要set高啲大大力高點打落去日本先驚
吊球有一半都守到

仲有朱朱今次防守真係進步咗好多

其實打日本真係要set高啲大大力高點打落去日本先驚
吊球有一半都守到

仲有朱朱今次防守真係進步咗好多{: ...
stopzi 發表於 2017-9-10 17:46

agger
二號位終於攔死Risa 開心
我們的總和

朱婷發威時間~

寶寶後三脆攔
我們的總和

寶寶後三脆攔
Wonders 發表於 2017-9-10 17:51

慘 Erika high到

慘 Erika high到
stopzi 發表於 2017-9-10 17:52

巨星副攻
寶寶又送過網擊球
我們的總和

第一局嘅防反表現兩隊都打得非常出色
內瀨戶突破嘅時候直線都係打左好多嘅
佢喺前排嘅時候直線一定要有人跟
而一傳方面都算唔錯
大家暫時發球都無特別追人發
應該都係想搵下今日邊個接發唔得
但都係未搵到

鏡頭拍到郎導在吃東西

如果第二局拎埋
第三局對面好有可能會變陣 呢個時候真係要考驗中女應變係點
我們的總和

如果第二局拎埋
第三局對面好有可能會變陣 呢個時候真係要考驗中女應變係點 ...
Wonders 發表於 2017-9-10 18:00

小日本好興第三局先追,之後慢慢磨

腦殘人話會放水就真係唔會,不過既然已鎖定冠軍,我同意可以用半主力出賽,始終呢個係今年最後一場大賽賽事,對住發球防守都強嘅日本,俾刁琳宇試下主打、王夢潔練一傳都無妨……

夢潔調整攻傳得仲好過丁丁

小日本好興第三局先追,之後慢慢磨
stephybest 發表於 2017-9-10 18:01

石井成日打中國都幾high
仲有前兩日幫日本拖入五局個鍋谷巨星都幾有用
我們的總和

夢潔調整攻傳得仲好過丁丁
stopzi 發表於 2017-9-10 18:06

首發二傳表現始終都係唔穩定 so sad
我們的總和

腦殘人話會放水就真係唔會,不過既然已鎖定冠軍,我同意可以用半主力出賽,始終呢個係今年最後一場大賽賽事 ...
skyhorse1111 發表於 2017-9-10 18:03
唔會啦 中國從來都係唔會比任何機會日本

鍋谷發球輪又用完
我們的總和

寶寶又飛一傳
我們的總和

寶寶又飛一傳
Wonders 發表於 2017-9-10 18:14

朱朱接得仲好過佢