返回列表 發帖
朱朱接得仲好過佢
stopzi 發表於 2017-9-10 18:15

第三局日本一定捉住佢發 xx(
我們的總和

局尾實在太差 xx(
我們的總和

唔會啦 中國從來都係唔會比任何機會日本
chanchan0909 發表於 2017-9-10 18:08

如果要用呢個陣容先僅僅贏到都幾需要憂慮,因為2020年場上就會有3個三字頭球員,以中國黎講真係老將lolbtw小蘋果聯賽表現普通,但黎到大賽d狀態感覺好左好多wor hahaaa

局尾實在太差 xx(
Wonders 發表於 2017-9-10 18:18

朱朱燥咗 第三局肯定大大力鋤落去

朱朱燥咗 第三局肯定大大力鋤落去
stopzi 發表於 2017-9-10 18:21

唔應該比機會對面囉
成班局尾遊魂咁
我們的總和

如果要用呢個陣容先僅僅贏到都幾需要憂慮,因為2020年場上就會有3個三字頭球員,以中國黎講真係老將lolb ...
skyhorse1111 發表於 2017-9-10 18:19

從來打日本都無輕鬆贏
日本打親中國實打雞血

小日本為左贏果然用陰招

最後嗰個球無睇清楚喎 感覺有少少掂到喎

如果要用呢個陣容先僅僅贏到都幾需要憂慮,因為2020年場上就會有3個三字頭球員,以中國黎講真係老將lolb ...
skyhorse1111 發表於 2017-9-10 18:19
咁後面 3 年仲有好多比賽可以比佢地發揮架嘛

小日本為左贏果然用陰招
stephybest 發表於 2017-9-10 18:22

中田心入面笑梗
希望寶寶心態可以調整返

chanchan0909 發表於 2017-9-10 18:24

基本上過埋下年世錦賽一定要做 郎導點會唔知
依定仲差個靠譜二傳 蘋果對角
我們的總和

中田心入面笑梗
希望寶寶心態可以調整返
stopzi 發表於 2017-9-10 18:27
再睇清楚個波有真係有少少 hi 到 擦邊球黎

全隊開砸模式了
我們的總和

chanchan0909 發表於 2017-9-10 18:24

如果郎平做主教練就唔驚新人冇機會上場,但安導………睇住佢大獎賽分站講一套做一套真係有d擔心玩殘d老將同朱婷lol……(touchwood)
尤其見到顏妮有肩傷同丁丁有腰傷都咁搏命……

再睇清楚個波有真係有少少 hi 到 擦邊球黎
chanchan0909 發表於 2017-9-10 18:29

日本意大利真係黑哨場
不過靠實力可以頂到既
仲要佢show完都未睇清楚仲判out

如果郎平做主教練就唔驚新人冇機會上場,但安導………睇住佢大獎賽分站講一套做一套真係有d擔心玩殘d老 ...
skyhorse1111 發表於 2017-9-10 18:32

下年大賽年排協知佢冇料唔會比佢亂黎掛
仲要有保分壓力
我們的總和

要黑實有排黑啦,之後連續三年既大賽都係日本搞

下年大賽年排協知佢冇料唔會比佢亂黎掛
仲要有保分壓力
Wonders 發表於 2017-9-10 18:34

比朱朱拎埋個大獎場MVP可以嗎

可唔可以換小刁

可唔可以換小刁
stopzi 發表於 2017-9-10 18:37

佢上黎應該會仲亂
我們的總和

基本上過埋下年世錦賽一定要做 郎導點會唔知
依定仲差個靠譜二傳 蘋果對角 ...
Wonders 發表於 2017-9-10 18:27
其實海膽已經好好 喺國內現役二傳領先其他二傳幾條街

chanchan0909 發表於 2017-9-10 18:39

差一個同佢風格不一樣嘅二傳 香水真係。。。

寶寶仲係唔係點下球
我們的總和

每次看蘋果發球都會失誤

如果郎平做主教練就唔驚新人冇機會上場,但安導………睇住佢大獎賽分站講一套做一套真係有d擔心玩殘d老 ...
skyhorse1111 發表於 2017-9-10 18:32
但呢場比賽我諗比著 Jenny 都會派全主力打全場
一黎因為對手係日本 二黎係日本主場 更加希望贏 因為黎緊大賽都喺日本打 繼續喺人地地頭獲得勝場對全隊黎講都係可以增加信心

要黑實有排黑啦,之後連續三年既大賽都係日本搞
stephybest 發表於 2017-9-10 18:36

好彩下年小組賽唔係同一個小組
班歐洲姊妹要小心
我們的總和

chanchan0909 發表於 2017-9-10 18:39

係好好…佢個省隊得佢一個二傳撐住…每場剩係可以有一輪攔網被換出“休息“下= ="btw日本二傳sato雖然第一年主打,但感覺好似好過宮下遙lol

終於攔死荒木大媽
俄羅斯都攔到日本22球呀 唉
我們的總和

係好好…佢個省隊得佢一個二傳撐住…每場剩係可以有一輪攔網被換出“休息“下= ="btw日本二傳sato雖然第 ...
skyhorse1111 發表於 2017-9-10 18:49

乜唔係富永主打咩

差一個同佢風格不一樣嘅二傳  香水真係。。。

寶寶仲係唔係點下球 ...
Wonders 發表於 2017-9-10 18:44
香香傳快攻都真係唔錯嘅 但佢防守真係唔得

睇左咁多場日本嘅比賽 唔好話寶寶 好多攻手都比日本撐起左 證明日本嘅攔防真係非常高水平

差一個同佢風格不一樣嘅二傳  香水真係。。。

寶寶仲係唔係點下球 ...
Wonders 發表於 2017-9-10 18:44

日本卡位好準
丁丁啲傳波終於都高返啲

乜唔係富永主打咩
Stanley 發表於 2017-9-10 18:52

應該未分邊個主打掛?anyways不過傳球思路同穩定性都幾好

日本意大利真係黑哨場
不過靠實力可以頂到既
仲要佢show完都未睇清楚仲判out ...
stopzi 發表於 2017-9-10 18:32
男排伊朗嘅主場鷹眼比日本更令我大開眼界
單憑截圖就可以睇得出有無觸手

係好好…佢個省隊得佢一個二傳撐住…每場剩係可以有一輪攔網被換出“休息“下= ="btw日本二傳sato雖然第 ...
skyhorse1111 發表於 2017-9-10 18:49
呢個真係要同場比過至知
我感覺宮下都有速度 防守發球都好好

乜唔係富永主打咩
Stanley 發表於 2017-9-10 18:52
日本今年無固定首發陣容
今次大冠軍盃就已經有 3 組唔同嘅首發

男排伊朗嘅主場鷹眼比日本更令我大開眼界
單憑截圖就可以睇得出有無觸手  ...
chanchan0909 發表於 2017-9-10 18:55

點解FIVB咁都可以批比做主場咁我是旦cap張圖都可以話有打手

香香傳快攻都真係唔錯嘅 但佢防守真係唔得

睇左咁多場日本嘅比賽 唔好話寶寶 好多攻手都比日本撐起左 證明 ...
chanchan0909 發表於 2017-9-10 18:54

第四局終於打開哂

話說中日兩場一隊對抗都冇用過富永做首發打中國
唔知久美諗咩
我們的總和

蘋果4個進攻比人防起晒

蘋果4個進攻比人防起晒
stopzi 發表於 2017-9-10 19:05

丁丁係要傳比佢 好固執
我們的總和

對付日本一定要打多d呢種大比分拉開 唔可以比任何機會
我們的總和

丁丁係要傳比佢 好固執
Wonders 發表於 2017-9-10 19:06

有球仲要2次但今日佢2次好似無得過手

有球仲要2次但今日佢2次好似無得過手
stopzi 發表於 2017-9-10 19:09

大獎賽開始佢二次球成功率都唔太高
日本終於換富永改變節奏
我們的總和

對付日本一定要打多d呢種大比分拉開 唔可以比任何機會
Wonders 發表於 2017-9-10 19:08

頭先發球發前區 效果好好

頭先發球發前區 效果好好
stopzi 發表於 2017-9-10 19:11

3:0嘎球打到3:1 等睇Jenny潤佢地
我們的總和

3:0嘎球打到3:1 等睇Jenny潤佢地
Wonders 發表於 2017-9-10 19:15

仲以為有機睇5局

點解FIVB咁都可以批比做主場咁我是旦cap張圖都可以話有打手
stopzi 發表於 2017-9-10 19:03
Fivb 都唔做野嘅

2017 女排大冠軍盃 收官戰

09.10 17:15 日本 1 : 3 中國 (22:25 26:24 18:25 16:25)
第 1 局 - 6 : 8 | 16 : 15 | 22 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 6 : 8 | 14 : 16 | 26 : 24 | 1 : 1
第 3 局 - 5 : 8 | 14 : 16 | 18 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 5 : 8 | 8 : 16 | 16 : 25 | 1 : 3

首發
日本
大主 - 18. 內瀨戶真實 | 小主 - 23. 野本梨佳
大副 - 5. 荒木繪里香 | 小副 - 3. 岩板名奈
接應 - 4. 新鍋理沙
二傳 - 12. 佐藤美彌
自由人 - 21. 井上琴繪

中國
大主 - 2. 朱婷 | 小主 - 9. 張常寧
大副 - 1. 袁心玥 | 小副 - 20. 顏妮
接應 - 22. 曾春蕾
二傳 - 16. 丁霞
自由人 - 15. 林莉

日本 5.00 : 1.14 中國
3:0 - 19.00 | 3:1 - 13.00 | 3:2 - 10.00
0:3 - 2.25 | 1:3 - 3.10 | 2:3 - 5.50

日本一跌跌到落第五 明明有機會拎銀牌

中女原本可以3:0赢,但第二局失常寧無端端發波瘟,至於日本第二局最後贏的一分鷹眼判了出界,但被個波蓋住的畫面好搞笑,也令巨星朱發怒!!

仲以為有機睇5局
stopzi 發表於 2017-9-10 19:18

佐藤做咩喊
我們的總和

恭喜女排

估下最佳陣容先
MVP - 朱朱
主攻 - 寶寶 , Gabi
副攻 - Carol , 小袁
接應 - Goncha
二傳 - 海膽
自由人 - 井上琴繪