返回列表 發帖
大花蕾 今天状态很好

李yy的进攻简直无解

有种不祥预感 天津 又要逆袭

kim今天状态很一般

呢 2 隊入決賽絕對係實至名歸
而家完全已經拋開曬所有技術性嘅野
不過都係要冷靜一下 ,  ...
chanchan0909 發表於 2018-4-3 21:08

對!!上海唔好咁急!!
捉到防返要好好把握住!!
唔好又打失

對!!上海唔好咁急!!
捉到防返要好好把握住!!
唔好又打失
stopzi 發表於 2018-4-3 21:30
加油加油 ! 還有機會呀 !!!

加油加油 ! 還有機會呀 !!!
chanchan0909 發表於 2018-4-3 21:35

曾曾發球輪又追咗幾分!!

追平!!!!!!!!ommmmmmmmmggggggggggggg

大花蕾今天简直是巨星....

kim 死活不下球

追平!!!!!!!!ommmmmmmmmggggggggggggg
stopzi 發表於 2018-4-3 21:37

好睇 第三局 16:13兩邊個防反好痴線

第五局 真係最後一局喇
我們的總和

加油上海 !!!!!!!! 加油 ! 加油呀 !!!

Shanghai dangerous la

好睇  第三局 16:13兩邊個防反好痴線

第五局 真係最後一局喇 ...
Wonders 發表於 2018-4-3 21:43

希望唔好影響到心情啦真係最後啦

哎 上海打不开.....发球 这两轮 都没发不出来
天津一传好了 上海败也很正常

真係要放開打啦 , 打得太緊啦 !!!

其实天津女排夺冠 对中国女排更看到希望
全华班 全是小将.....
大家希望上海夺冠是因为情感原因 都是老将

wow 天津喇!

大家希望上海夺冠是因为情感原因 都是老将 ...
youfuqi 發表於 2018-4-3 21:55
聯賽一向唔係睇呢 d 野

天津真的很擅长拉锯持久战

追淨兩分!!!未輸架!!!!!!
大家希望上海夺冠是因为情感原因 都是老将 ...
youfuqi 發表於 2018-4-3 21:55

做咩姐你

盈瑩又再一次hi到網

wow 13:13

天啦13平 落后5分都追平了

总感觉李yy 后三 好几个都踩线了呢

恭喜天津 !

稍後會有頒獎禮
唔知會有 D 咩獎頒呢

稍後會有頒獎禮
唔知會有 D 咩獎頒呢
chanchan0909 發表於 2018-4-3 22:14

有無link

呀  恭喜天津 !
chanchan0909 發表於 2018-4-3 22:09

同样恭喜
天津不出意外又要开启排球新时代了......

有無link
stopzi 發表於 2018-4-3 22:14
https://www.youtube.com/watch?v=zkHeQ4jS6kY
呢到再播緊
另外 CCTV5 , 五星體育 , 天津體育 仲播緊

首先頒發本場最佳 : 李盈瑩

同样恭喜
天津不出意外又要开启排球新时代了......
youfuqi 發表於 2018-4-3 22:15
唔一定 , 下年肯定又有變化 !

上海輸好失望

就好似2012年奧運輸比日本咁

上海輸好失望

Nathan 發表於 2018-4-3 22:26
好可惜呀真係 跟住又要各散東西了

唔一定 , 下年肯定又有變化 !
chanchan0909 發表於 2018-4-3 22:20

其他队都没看到好苗子
江苏昙花一现

上海輸好失望

Nathan 發表於 2018-4-3 22:26

好可惜 只可以講唔係每一個球員都可以咁幸運
又差少少。。。

其他队都没看到好苗子
江苏昙花一现
youfuqi 發表於 2018-4-3 22:37
聯賽主要都係有好多意想不到嘅變化
單憑好苗子唔一定係斷定整個球隊未來嘅水平
球隊可以增內外員補強 , 或者引外教提升訓練水平 , 仲有可能會有賽制上嘅改動等等

就好似你上季完左你會覺得江蘇會開始天下無敵 , 但結果決賽係上海同天津

希望上海引kim成功既例可以吸引其他省隊都嘗試引援啦...
始終老將退役好多隊真係有好明顯漏洞, 八強之後直頭冇咩競爭力...

好可惜 只可以講唔係每一個球員都可以咁幸運
又差少少。。。
stopzi 發表於 2018-4-3 22:45
可惜花蕾 , 可惜金哥 , 可惜三石 , 可惜小馬 , 可惜米楊 , 可惜楊舟 , 可惜少女 , 可惜四梅 ...
真係太可惜啦
聯賽冠軍真係邊個都想要 , 絕對唔會嫌少 , 今季打得好 , 唔代表下季打得好 , 好似盈瑩咁 , 下季又會唔會有咁好嘅狀態拎到 800 分呢 , 唔一定
所以機會到手 , 一定要全力抓住 ! 如果唔係真係會後悔 , 今季上海就係好好嘅例子

希望上海引kim成功既例可以吸引其他省隊都嘗試引援啦...
始終老將退役好多隊真係有好明顯漏洞, 八強之後直 ...
skyhorse1111 發表於 2018-4-3 22:55
上海 , 北汽 , 恒大 如無意外會引
天津下年引松田明彦 , 應該都會買一個邊攻
引援真係會令成個球市變得更加好 , 金哥真係幫左唔少
另外仲有某 D 球隊唔好再固步自封 , 有多嘅人才就賣出去 , 唔好有自己唔用都唔好比人用嘅心態 ...

米揚真係無間道

米揚真係無間道
Stanley 發表於 2018-4-3 23:18
算啦 佢已經好好架啦
唔知下季上海嘅二傳會點樣 , 米楊可能留低掛 ... 咁卞雨倩仲會喺唔喺到 , 當然仲有季曉晨會點樣
定係 ... 又買一個二傳呢

2018年度意大利女排28人大名單
Setter: Carlotta Cambi / Ofelia Malinov / Alessia Orro / Isabella Di Iulio
Outside Hitter: Lucia Bosetti / Alice Degradi / Myriam Sylla / Alessia Gennari / Anastasia Guerra / Elena Pietrini / Sylvia Nwakalor
Opposite: Paola Egonu / Serena Ortolani* / Anna Nicoletti / Camilla Mingardi*
Middle Blocker: Beatrice Berti / Sara Bonifacio / Cristina Chirichella / Anna Danesi / Raphaela Folie / Alexandra Botezat / Rosellla Olivotto / Marina Lubian / Sara Fahr
Libero: Monica De Gennaro / Chiara De Bortoli / Ilaria Spirito / Beatrice Parrocchiale

恭喜Mazzanti老婆入大名單
應該冇甩漏 有錯可以提出
* 主攻/接應都可以打

http://www.federvolley.it/news/nazionale-femminile-seniores-la-lista-di-davide-mazzanti-la-stagione-2018
我們的總和

上海 , 北汽 , 恒大 如無意外會引
天津下年引松田明彦 , 應該都會買一個邊攻
引援真係會令成個球市變得更加 ...
chanchan0909 發表於 2018-4-3 23:06

1. 福建好似都有好初步計劃...
2. 河南雲南四川有人科水的話應該都會引吧...始終一年過後佢地既新人都好普通, 個別位置仲特別差...
3. 至於內援既話都應該只係一線球隊既替補, 能力高極有限...
4. 如果聯賽能夠有多幾個攔網勁既副攻同強力接應, 水平就高好多...
5. 二傳要靠溝通, 頂盡都係內援, 睇到福建今年換左二傳即刻差咁多就知地方隊要加把勁培育新人喇!

1. 福建好似都有好初步計劃...
2. 河南雲南四川有人科水的話應該都會引吧...始終一年過後佢地既新人都好 ...
skyhorse1111 發表於 2018-4-4 00:29
1. 希望福建會引吧
2. 要睇下排超整唔整返升降組 , 如果唔整咁佢地想拎成績嘅意欲就變得好少好少
3. 能力係要 , 但都要買一 D 適合自己嘅隊員 , 就前面四川買左 Rachel 同 Newcombe 嗰年就買得非常值啦
4. 搵人將 Fabiana , De Kruijf , Dixon , 大眼 , 肥娜 , Nootsara 呢 D 買過黎啦 , 最好 阿金 同 Miha 都有人買過黎 , 呢 2 個日本都肯去 , 中國肯定出得多錢過日本 , 無理由唔去嘅
5. 如果二傳位置真係唔掂買一個都無問題 , 只要賽季前已經買好就 ok , 因為黎到唔會即刻開始比賽 , 仲有時間可以磨合

2017 - 2018 歐洲女排冠軍聯賽 半準決賽 第二場

04.05 00:00 Dinamo Kazan 3 : 2 Imoco Volley Conegliano (25:15 21:25 20:25 25:17 15:13) [積分 - 1 : 5]
第 1 局 - 8 : 4 | 16 : 9 | 25 : 15 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 6 | 13 : 16 | 21 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 4 | 14 : 16 | 20 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 5 : 8 | 16 : 12 | 25 : 17 | 2 : 2
第 5 局 - 5 : 4 | 10 : 8 | 15 : 13 | 3 : 2

首發
Kazan
大主 - 8. Voronkova | 小主 - 7. Kotikova
大副 - 20. Samoilenko | 小副 - 6. Koroleva
接應 - 9. Mammadova
二傳 - 13. Startseva
自由人 - 14. Ulanova

Conegliano
大主 - 2. Bricio | 小主 - 15. Hill
大副 - 11. Danesi | 小副 - 7. Folie
接應 - 13. Fabris
二傳 - 14. Wolosz
自由人 - 10. De Gennaro

Kazan 1.83 : 1.83 Conegliano
3:0 - 5.50 | 3:1 - 4.75 | 3:2 - 4.75
0:3 - 6.00 | 1:3 - 4.75 | 2:3 - 4.75

恭喜科內晉級四強
銀行要晉級都應該無咩問題
下半區幾乎可以確定係由 科內 VS 銀行

2017 - 2018 歐洲女排盃 總決賽 第一場

04.04 00:30 Minsk 1 : 3 Eczacibasi  (14:25 21:25 25:22 11:25) [積分 - 0 : 3]
第 1 局 - 5 : 8 | 9 : 16 | 14 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 6 : 8 | 11 : 16 | 21 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 15 | 25 : 22 | 1 : 2
第 4 局 - 4 : 8 | 7 : 16 | 11 : 25 | 1 : 3

首發
Eczacibasi
大主 - 10. Larson | 小主 - 2. Meliha
大副 - 4. Beyza | 小副 - 9. Busra
接應 - 3. Boskovic
二傳 - 18. Ognjenovic
自由人 - 5. Simge

Minsk 7.00 : 1.08 Eczacibasi
3:0 - 26.00 | 3:1 - 19.00 | 3:2 - 13.00
0:3 - 1.83 | 1:3 - 3.10 | 2:3 - 6.50

WOW 恭喜 E 家總決賽先拔頭籌
希望今晚 Bursa 喺挑戰盃都取得勝利

2017 - 2018 歐洲男排冠軍聯賽 半準決賽 第一場

04.05 02:30 ZAKSA Kedzierzyn-Kozle 3 : 2 VfB Friedrichshafen (25:23 25:21 22:25 22:25 15:13) [積分 - 2 : 1]
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 15 | 25 : 23 | 1 : 0
第 2 局 - 7 : 8 | 16 : 15 | 25 : 21 | 2 : 0
第 3 局 - 6 : 8 | 12 : 16 | 22 : 25 | 2 : 1
第 4 局 - 5 : 8 | 14 : 16 | 22 : 25 | 2 : 2
第 5 局 - 3 : 5 | 7 : 10 | 15 : 13 | 3 : 2

首發
ZAKSA
大主 - 15. Deroo | 小主 - 7. Buszek
大副 - 9. Wisniewski | 小副 - 10. Bieniek
接應 - 11. Torres
二傳 - 6. Toniutti
自由人 - 1. Zatorski

Friedrichshafen
大主 - 7. Protopsaltis | 小主 - 5. Sossenheimer
大副 - 9. Collin | 小副 - 4. Takvam
接應 - 1. Boladz
二傳 - 10. Tischer
自由人 - 13. Steuerwald

ZAKSA 1.16 : 4.50 Friedrichshafen
3:0 - 3.25 | 3:1 - 3.40 | 3:2 - 4.50
0:3 - 11.00 | 1:3 - 8.00 | 2:3 - 6.50