返回列表 發帖

2017 - 2018 歐洲男排冠軍聯賽 半準決賽 第一場

04.05 02:30 Cucine Lube Civitanova 3 : 1 Diatec Trentino (25:22 23:25 25:19 28:26) [積分 - 3 : 0]
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 15 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 6 : 8 | 14 : 16 | 23 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 3 | 16 : 10 | 25 : 19 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 7 | 13 : 16 | 28 : 26 | 3 : 1

首發
Lube
大主 - 5. Juantorena | 小主 - 3. Sander
大副 - 12. Cester | 小副 - 2. Davide
接應 - 1. Sokolov
二傳 - 11. Christenson
自由人 - 10. Grebennikov

Trentino
大主 - 2. Kovacevic | 小主 - 10. Lanza
大副 - 4. Kozamernik | 小副 - 16. Carbonera
接應 - 7. Vettori
二傳 - 9. Giannelli
自由人 - 17. De Pandis

Lube 1.07 : 7.50 Trentino
3:0 - 2.25 | 3:1 - 3.10 | 3:2 - 5.50
0:3 - 19.00 | 1:3 - 13.00 | 2:3 - 10.00

2017 - 2018 歐洲男排冠軍聯賽 半準決賽 第一場

04.05 02:30 Sir Sicoma Colussi Perugia 3 : 1 Lokomotiv Novosibirsk (24:26 25:15 25:19 25:21) [積分 - 3 : 0]
第 1 局 - 8 : 5 | 15 : 16 | 24 : 26 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 6 | 16 : 13 | 25 : 15 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 10 | 25 : 19 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 6 | 16 : 13 | 25 : 21 | 3 : 1

首發
Perugia
大主 - 9. Zaytsev | 小主 - 8. Russell
大副 - 17. Anzani | 小副 - 18. Podrascanin
接應 - 14. Atanasijevic
二傳 - 15. De Cecco
自由人 - 13. Colaci

Novosibirsk
大主 - 2. Divis | 小主 - 8. Savin
大副 - 7. Smolyar | 小副 - 20. Kurkaev
接應 - 4. Nilsson
二傳 - 10. Eksi
自由人 - 1. Martynyuk

Perugia 1.03 : 10.00 Novosibirsk
3:0 - 1.80 | 3:1 - 3.40 | 3:2 - 6.50
0:3 - 26.00 | 1:3 - 19.00 | 2:3 - 13.00

打左兩個鐘居然三場比賽都未完
打得太激烈啦

2017 - 2018 歐洲男排冠軍聯賽 半準決賽 第一場 賽果

04.05 02:30 ZAKSA Kedzierzyn-Kozle 3 : 2 VfB Friedrichshafen    (25:23 25:21 22:25 22:25 15:13) [積分 - 2 : 1]
04.05 02:30 Cucine Lube Civitanova 3 : 1 Diatec Trentino      (25:22 23:25 25:19 28:26) [積分 - 3 : 0]
04.05 02:30 Sir Sicoma Colussi Perugia 3 : 1 Lokomotiv Novosibirsk (24:26 25:15 25:19 25:21) [積分 - 3 : 0]

終於都完啦
恭喜 Perugia , Lube 同埋 ZAKSA
ZAKSA 喺落後 4 分之下靠 Buszek 一波發球輪連得 6 分實現逆轉
Lube 亦都喺第 4 局對方拎到 2 個局點之下贏波 , 全取 3 分
希望最後就係呢 3 隊入四強啦

2017 - 2018 歐洲女排挑戰盃 總決賽 第一場

04.04 23:30 Olympiakos Piraeus 2 : 3 Bursa  (17:25 23:25 25:7 25:18 13:15) [積分 - 1 : 2]
第 1 局 - 8 : 3 | 14 : 16 | 17 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 4 : 8 | 10 : 16 | 23 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 8 : 2 | 16 : 6 | 25 : 7 | 1 : 2
第 4 局 - 7 : 8 | 14 : 16 | 25 : 18 | 2 : 2
第 5 局 - 3 : 5 | 7 : 10 | 13 : 15 | 2 : 3

首發
Bursa
大主 - 7. Fatma | 小主 - 6. Leys
大副 - 5. Ergul | 小副 - 9. Belien
接應 - 14. Nikolova
二傳 - 11. Nilay
自由人 - 2. Aylin

Olympiakos 1.83 : 1.83 Bursa
3:0 - 6.00 | 3:1 - 4.75 | 3:2 - 4.75
0:3 - 6.00 | 1:3 - 4.75 | 2:3 - 4.75

WOW ! Bursa 都贏左第一場比賽
恭喜恭喜 ! Nikolova 32 分
希望最後 E 家 同 Bursa 返去主場拎到冠軍

排超全明星賽將會喺 4 月 13 - 14 於深圳市寶安體育中心舉行 !
喺南北明星賽嘅名單之中無左張常寧同埋顏妮
http://www.volleychina.org/b/2018/0404/4609.html
傳聞佢地將加盟歐冠球隊
消息將有待確認

排協轉會名單更新左北汽第三外援 Kubiak 嘅轉會申請 !
預計將會喺今晚總決賽第二場中登場 !

排超全明星賽將會喺 4 月 13 - 14 於深圳市寶安體育中心舉行 !
喺南北明星賽嘅名單之中無左張常寧同埋顏妮
...
chanchan0909 發表於 2018-4-5 07:54

現在國內球迷好似力捧盈瑩做第二主攻,令寶寶大受壓力,不知是否這個原因所以無出現這次明星賽!!

其實長遠計她可以主打接應,始終主攻線中女現在真係太多人爭!!

現在國內球迷好似力捧盈瑩做第二主攻,令寶寶大受壓力,不知是否這個原因所以無出現這次明星賽!!

其實 ...
universal 發表於 2018-4-5 13:18
寶寶心理有無咁脆弱呀 ...
另外都有消息話佢本來賽季就已經有傷 , 帶傷上陣打到最後 , 所以比佢休息一陣 , 點都好 , 等公布啦
最後 , 都係嗰句啦 , 攻手需要全面 , 佢都係先打打替補 , 一黎就打主力對佢黎講唔係 D 咩好事

寶寶心理有無咁脆弱呀 ...
另外都有消息話佢本來賽季就已經有傷 , 帶傷上陣打到最後 , 所以比佢休息一陣 ,  ...
chanchan0909 發表於 2018-4-5 13:40

寶寶現在打主攻位最大問題是出手扣球動作太慢,但擊球點不算高,所以經常被防起!!

如果Jenny把左手盈放在主打小主攻位,有可能將寶寶主打接應,還記得奥運時打巴西寶寶在接應的精彩表現!!

寶寶現在打主攻位最大問題是出手扣球動作太慢,但擊球點不算高,所以經常被防起!!

如果Jenny把左手盈 ...
universal 發表於 2018-4-5 14:14
佢算高架啦 , 起碼有超手能力
不過扣球動作太慢就真係 , 其中一樣佢扣球上步有問題 , 經常扣球前有一下停頓位然後先再起跳 , 人球關係做得唔夠好
另一樣係扣球線路同埋技巧唔夠豐富 , 其中扣球大多都係直上直落嘅球 , 導致有好多波望落好似好大力 , 但其實防守隊員擺好個位已經可以輕鬆防起

2017 - 2018 中國男排超級聯賽 季後賽 季軍戰 第二場

04.05 19:30 四川 3 : 1 八一盈冠體育 (25:19 19:25 25:20 25:17) [勝場大比分 - 2 : 0]
第 1 局 - 8 : 6 | 16 : 13 | 25 : 19 | 1 : 0
第 2 局 - 5 : 8 | 14 : 16 | 19 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 4 | 16 : 12 | 25 : 20 | 2 : 1
第 4 局 - 5 : 8 | 16 : 14 | 25 : 17 | 3 : 1

首發
四川
大主 - 7. 杜海翔 | 小主 - 16. Leonardo
大副 - 15. 王兆瑞 | 小副 - 12. 彭世坤
接應 - 11. 劉向東
二傳 - 13. 楊光
自由人 - 6. 陳濤

八一
大主 - 18. 李立業 | 小主 - 4. 袁黨毅
大副 - 11. 李目梓 | 小副 - 1. 杜昊昱
接應 - 14. 修成城
二傳 - 3. 毛天一
自由人 - 15. 曲宗帥

四川 1.16 : 4.50 八一
3:0 - 2.20 | 3:1 - 3.25 | 3:2 - 6.00
0:3 - 15.00 | 1:3 - 12.00 | 2:3 - 10.00

2017 - 2018 中國男排超級聯賽 季後賽 總決賽 第二場

04.05 19:30 北京汽車 3 : 0 上海金色年華 (27:25 25:20 28:26) [勝場大比分 - 1 : 1]
第 1 局 - 4 : 8 | 14 : 16 | 27 : 25 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 2 | 16 : 8 | 25 : 20 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 14 | 28 : 26 | 3 : 0

首發
北汽
大主 - 7. Tillie | 小主 - 2. Perrin
大副 - 18. 繆阮彤 | 小副 - 9. 谷佳丰
接應 - 11. 江川
二傳 - 6. 李潤銘
自由人 - 17. 丁慧

上海
大主 - 15. Lyneel | 小主 - 7. Conte
大副 - 10. 饒書涵 | 小副 - 12. 張哲嘉
接應 - 18. 王徑一
二傳 - 9. 詹國俊
自由人 - 15. 任琦

北汽 1.66 : 2.10 上海
3:0 - 4.50 | 3:1 - 4.33 | 3:2 - 4.75
0:3 - 6.50 | 1:3 - 5.50 | 2:3 - 5.50

第三局 Kubiak 首發上場

恭喜四川拎到季軍

另外恭喜北汽 ! 第一局落後幾分之下贏下 , 非常關鍵
第三局由 Kubiak 首發會否打得太好
10 扣 9 中 !!! 另外發球有 2 分 , 不過技術統計食左呢 2 分

請問Laola 係咪睇唔到呀?

請問Laola 係咪睇唔到呀?
CRS 發表於 2018-4-5 23:52

https://www.laola1.tv/en-int/livestream/2018-04-05-vakifbank-istanbul-volero-zurich-len
無ac嘅話只可以用電腦睇

https://www.laola1.tv/en-int/livestream/2018-04-05-vakifbank-istanbul-volero-zurich-len
無ac嘅話只 ...
stopzi 發表於 2018-4-5 23:54

Thanks!!

無ac嘅話只 ...
stopzi 發表於 2018-4-5 23:54

平時好多廣告 今晚load一個就睇到
我們的總和

平時好多廣告 今晚load一個就睇到
Wonders 發表於 2018-4-5 23:57

第一場半決賽有少少lag希望今晚順順利利

第一場半決賽有少少lag希望今晚順順利利
stopzi 發表於 2018-4-5 23:59

我冇乜點lag, 話說二媽隻腳包到咁既
我們的總和

銀行好快進入狀態

Volero 就好似Serbia嘅二隊咁
有Antonijevic Bjelica 同Popovic
可惜實力差太遠了
原來Nancy都嚟咗Volero

我冇乜點lag, 話說二媽隻腳包到咁既
Wonders 發表於 2018-4-6 00:04

驚拉傷掛

朱朱飛身救波 仲要到位
係咪想J死我

朱朱飛身救波 仲要對位
係咪想J死我
stopzi 發表於 2018-4-6 00:35

個防守好靚!!!!! 二媽反擊打中
我們的總和

個防守好靚!!!!!  二媽反擊打中
Wonders 發表於 2018-4-6 00:36

朱朱十大防守之一
對面Lazic 同Laura嘅一傳實在太嚇人
係Popovic叫做穩定少少

朱朱十大防守之一
對面Lazic 同Laura嘅一傳實在太嚇人
係Popovic叫做穩定少少 ...
stopzi 發表於 2018-4-6 00:48

Zurich既球員面對銀行既高攔網扣球好難過得到
恭喜銀行晉級 Final 4
我們的總和

Zurich既球員面對銀行既高攔網扣球好難過得到
恭喜銀行晉級 Final 4  ...
Wonders 發表於 2018-4-6 00:52

銀行今日攔網好輕鬆
朱朱又係到擦分

銀行今日攔網好輕鬆
朱朱又係到擦分
stopzi 發表於 2018-4-6 01:12

勁輕鬆扣球成功率效率都高
黎緊銀行可以專心準備土超決賽
我們的總和

2017 - 2018 歐洲女排冠軍聯賽 半準決賽 第二場

04.06 00:00 VakifBank Istanbul 3 : 0 Volero Zurich (25:12 25:14 25:17) [積分 - 6 : 0]
第 1 局 - 8 : 7 | 16 : 10 | 25 : 12 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 6 | 16 : 7 | 25 : 14 | 2 : 0
第 3 局 - 6 : 8 | 16 : 11 | 25 : 17 | 3 : 0

首發
VakifBank
大主 - 5. 朱婷 | 小主 - 2. Gozde
大副 - 6. Akman | 小副 - 16. Rasic
接應 - 10. Sloetjes
二傳 - 11. Naz
自由人 - 1. Orge

Volero
大主 - 6. Dimitrova | 小主 - 18. Lazic
大副 - 11. Todorova | 小副 - 1. Lazarenko
接應 - 10. Bjelica
二傳 - 7. Antonijevic
自由人 - 8. Popovic

VakifBank 1.02 : 11.00 Volero
3:0 - 1.33 | 3:1 - 3.75 | 3:2 - 11.00
0:3 - 51.00 | 1:3 - 41.00 | 2:3 - 26.00

恭喜銀行晉級四強將對陣科內
加油

2017 - 2018 歐洲女排冠軍聯賽 半準決賽 第二場

04.06 02:30 Igor Gorgonzola Novara 1 : 3 Galatasaray SK Istanbul (26:24 20:25 17:25 19:25) [積分 - 2 : 4]
第 1 局 - 5 : 8 | 16 : 15 | 26 : 24 | 1 : 0
第 2 局 - 7 : 8 | 14 : 16 | 20 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 4 : 8 | 9 : 16 | 17 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 5 : 8 | 7 : 16 | 19 : 25 | 1 : 3

首發
Novara
大主 - 4. Plak | 小主 - 12. Piccinini
大副 - 5. Gibbemeyer | 小副 - 10. Chirichella
接應 - 18. Egonu
二傳 - 8. Skorupa
自由人 - 11. Sansonna

Galatasaray
大主 - 1. Cetin | 小主 - 18. Rabadzieva
大副 - 8. Jack | 小副 - 14. Ruseva
接應 - 17. Neslihan
二傳 - 11. Alikaya
自由人 - 3. Gizem

Novara 1.40 : 2.75 Galatasaray
3:0 - 3.50 | 3:1 - 3.60 | 3:2 - 4.50
0:3 - 10.00 | 1:3 - 7.50 | 2:3 - 6.50

GALA 發球真係輪輪都係強輪
而Novara只係得Egonu嘅發球比較有威脅性
可惜GALA嘅強攻較弱
攔網亦只得Jack呢一點

GALA 發球真係輪輪都係強輪
而Novara只係得Egonu嘅發球比較有威脅性
可惜GALA嘅強攻較弱
攔網亦只得Jack呢 ...
stopzi 發表於 2018-4-6 03:03
第一局太可惜啦
GALA 打得幾好 , 只不過兩隊差一個 Egonu

希望第二局 GALA 能夠守住啦

希望第二局 GALA 能夠守住啦
chanchan0909 發表於 2018-4-6 03:25

追返一局!局尾唔知搞咩
其實換一換走Gimes我覺得已經可以過到
佢真係好少傳短平快/背飛
前面Cansu扣球點又低
比Gibbemeyer攔咗幾分
Jack真係好正!!!!!
希望拎埋第三局

追返一局!局尾唔知搞咩
其實換一換走Gimes我覺得已經可以過到
佢真係好少傳短平快/背飛
前面Can ...
stopzi 發表於 2018-4-6 03:36
真係需要領先幾分先可以保證到會贏到
Gamze Alikaya 對吧 ? 佢真係好保守 , 一到關鍵分淨係記得內媽
要敢於發揮呀 !!!
小美女過網點真係好低 , 唯有寄望佢保障環節同發球做得好 D , 而家做得幾好的
Jack 今日發揖非常搶眼 , 希望佢喺前排可以賺到多 D 分

真係需要領先幾分先可以保證到會贏到
Gamze Alikaya 對吧 ? 佢真係好保守 , 一到關鍵分淨係記得內 ...
chanchan0909 發表於 2018-4-6 03:47

Novara防守真係一大漏洞去到第三局仲未諗到點攔防內媽
攔網可以跳慢少少
贏埋第四局就入四強了 輸咗就慘了
要贏埋第五局 仲要打多局

攔網可以跳慢少少 ...
stopzi 發表於 2018-4-6 04:04
Novara 一差喺上黎後排技術真係好差
而且有 D 失誤唔太應該 eg Egonu 兩次輪到佢嘅發球輪都失誤
呢輪對上對面最弱嘅一輪 , 佢呢 2 次送分 , GALA 弱輪過得完全無壓力

對 , 對於兩隊都好重要 , 都有壓力
Novara 已經有兩三個失誤 , GALA 只要比佢送得少就有機會

攔網可以跳慢少少
贏埋第四局就入四強了 輸 ...
stopzi 發表於 2018-4-6 04:04

一傳滿天飛呀
對住內媽一定要慢跳 如果唔係會比佢瘋狂打手
Novara正式崩潰 一傳飛 攻手開炮
我們的總和

Novara 一差喺上黎後排技術真係好差
而且有 D 失誤唔太應該 eg Egonu 兩次輪到佢嘅發球輪都失誤
呢輪對上對 ...
chanchan0909 發表於 2018-4-6 04:12

啱啱又再一次發失 真係陰公

一傳滿天飛呀  
對住內媽一定要慢跳 如果唔係會比佢瘋狂打手
Novara正式崩潰  一傳飛 攻手 ...
Wonders 發表於 2018-4-6 04:13

內媽有史以嚟最癲嘅一場!!!連ace都可以開幾個
哇你仲未瞓嘅

stopzi 發表於 2018-4-6 04:18
佢又再發失了

恭喜 GALA !!! 內媽 38 分 !!! WOW !!!

內媽有史以嚟最癲嘅一場!!!連ace都可以開幾個
哇你仲未瞓嘅 ...
stopzi 發表於 2018-4-6 04:18

贏得唔容易呀 銀行今個賽季理論上仲有可能打多Gala一次
恭喜Gala

我依家好眼訓 bye
我們的總和

2017 - 2018 歐洲女排冠軍聯賽 半準決賽 第二場 賽果

04.05 00:00 Dinamo Kazan 3 : 2 Imoco Volley Conegliano     (25:15 21:25 20:25 25:17 15:13) [積分 - 1 : 5]
04.06 00:00 VakifBank Istanbul 3 : 0 Volero Zurich         (25:12 25:14 25:17) [積分 - 6 : 0]
04.06 02:30 Igor Gorgonzola Novara 1 : 3 Galatasaray SK Istanbul (26:24 20:25 17:25 19:25) [積分 - 2 : 4]

佢又再發失了

恭喜 GALA !!! 內媽 38 分 !!!  WOW !!!
chanchan0909 發表於 2018-4-6 04:33

佢成日都控制唔到力度相反內媽唔算好大力
但次次都好準

Jack都有17分
恭喜恭喜

贏得唔容易呀  銀行今個賽季理論上仲有可能打多Gala一次
恭喜Gala

我依家好眼訓 {:1_9 ...
Wonders 發表於 2018-4-6 04:34

認真唔易打呀不過今個賽季好似無輸過比GALA 贏面都大啲嘅

希望你知醒

佢成日都控制唔到力度相反內媽唔算好大力
但次次都好準

Jack都有17分
恭喜恭喜 ...
stopzi 發表於 2018-4-6 04:37
佢嘅技術真係出神入化 !
其實佢而家彈跳下降左 , 低點暴扣照樣贏好多人 , 所以攔網即使慢跳都未必攔得住佢 , 佢仲有好多手法上嘅變化對付你
恭喜 Jack 差唔多最後尾三嗰球佢強行跑背飛 , Alikaya 仲要傳比佢打 , 我笑左

歐排聯官方正式確定女排歐冠四強對陣
CSM Volei Alba BLAJ (ROM) VS Galatasaray SK Istanbul (TUR)
Imoco Volley Conegliano (ITA) VS VakifBank Istanbul (TUR)

希望會喺決賽見到同城德比大戰 !!!

2017 - 2018 巴西女排超級聯賽 季後賽 準決賽 第五場 賽果

04.07 06:00 Praia Clube [1] 3 : 1 Osasco Volei Nestle [4]   (18:25 25:16 25:19 25:21)  [勝場大比分 - 3 : 2]